Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fredagskvällens stora nyhet
Bud från Qatar bekräftas

Det har varit på gång ett tag och under fredagskvällen kom till slut ett officiellt besked: Den qatariske finansmannen Jassim bin Hamad Al Thani har lagt ett bud på Manchester United.

Sedan tidigare har den brittiske företagsmiljardären Jim Ratcliffe tillkännagivit sitt intresse att köpa klubben och har även han kommit med ett officiellt bud.

Det är Financial Times som bekräftar att Jassim bin Hamad Al Thani nu har gett sig in i budkriget. Den qatariske miljardären innehar en ordförandepost i en av landets största banker Qatar Islamic Bank, vars tillgångar överstiger 500 miljarder svenska kronor.

Enligt spanska RMC Sport rapporteras budet på United ligga på omkring 50 miljarder svenska kronor. Och det ska handla om ett hundraprocentigt övertagande av klubben.

I ett pressmeddelande säger shejken följande:

Budet avser att ta tillbaka kubben till sina fornstora dagar både på och utanför planen, och – framför allt – att återigen sätta supportrarna i hjärtat av Manchester United Football Club. 

Budet är helt och hållet skuldfritt och kommer tack vare Sheikh Jassim’s Nine Two Foundation eftersträva investeringar i lagen, träningscentren, arenan, annan infrastruktur, supporterupplevelsen samt övriga gemenskap och organisationer som klubben stödjer.

Res med oss till Manchester!