Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Leicester City
Dags för tre poäng i ligan, innan fokus riktas mot turnering- och cupspel

Då var det dags för match igen, denna gången i ligan. Imorgon välkomnar Manchester United trettondeplacerade Leicester City till Old Trafford, och tre poäng är ett måste innan fokus riktas mot Barcelona och Newcastle.

Manchester United

Manchester United går in i morgondagens match med stort självförtroende. I torsdags fick man med sig ett fint kryss mot ett av de mest formstarka lagen i världen i Barcelona, där man likaväl kunde vunnit, och om man bara gör sitt jobb imorgon så bör tre poäng vara säkrade. 

Casemiro kommer att avtjäna sin sista matchs avstängning imorgon vilket innebär att minst en ändring på mittfältet måste göras. Utöver det så är Scott McTominay, Antony och Anthony Martial fortfarande frågetecken, även om alla tre gjort framsteg enligt Erik ten Hag.

Tillbaka i truppen kommer Lisandro Martinez och Marcel Sabitzer vara efter att duon missat torsdagens match på grund av avstängning. Därmed så förväntar jag mig att de får starta imorgon efter att de haft en veckas ledighet.

Även om Ten Hag helst inte roterar så känns detta som en match där rotation kommer att behövas med tanke på nästa veckas matcher.

I mål kommer dock ingen ändring göras utan där kommer David de Gea stå. I försvaret kommer Lisandro Martinez med stor sannolikhet starta, dock är det i mitt tycke tveksamt om han gör det ihop med Raphaël Varane. Fransmannen kommer att behövas i båda matcherna nästa vecka, så att vila honom imorgon känns som ett rimligt alternativ. Därför skulle jag kunna tänka mig ett mittlås med Martinez och Victor Lindelöf då jag tycker att de kompletterar varandra bättre än vad Martinez och Harry Maguire gör. Vidare så vill jag fortsätta se Aaron Wan-Bissaka som högerback, och som vänsterback vill jag se Luke Shaw.

Blir detta morgondagens mittbackspar?

Vidare till mittfältet så tror jag som nämnt ovan att Marcel Sabitzer kommer att vara tillbaka i startelvan. Bredvid honom så kommer Fred att starta då alternativen på mittfältet är få.

Framåt så tycker jag att Marcus Rashford och Bruno Fernandes är för viktiga för att vilas, även om det kanske skulle behövas. Vi har dock sett att Ten Hag har experimenterat med Wout Weghorst i nummer 10-rollen på sistone, och isåfall skulle kanske Fernandes åtminstone kunna börja på bänken.

Det är mycket möjligt att jag övertänker här men jag skulle kunna tänka mig Weghorst som 10:a, med Sancho och Garnacho på kanterna och Rashford på topp. Skulle det inte funka så skulle man enkelt kunna göra ändringar i matchen genom att sätta upp Weghorst på topp, Sancho som 10:a med Rashford och Garnacho på kanterna.

Troligast är dock att Fernandes startar i sin vanliga roll, med Rashford och Sancho på kanterna, och Weghorst på topp.

Möjlig startelva:

Leicester City

Leicester har två raka segrar i bagaget där den senaste mot Tottenham var mycket imponerande. Man befinner sig för tillfället på en trettondeplats i ligan och ser ut att vara påväg uppåt.

Man gjorde lite smarta affärer i januarifönstret där man bland annat tog in en spännande brasilianare vid namn Tetê på lån från Shaktar Donetsk. Han gjorde sin debut i vinsten mot Aston Villa där han även gjorde mål, och han kommer att vara en spelare att hålla koll på imorgon.

Man har även fått tillbaka James Maddison från skada och han har varit högst viktig i lagets senaste matcher. På de tre matcherna han spelat tillbaka från skada så har det blivit två mål och en assist. Även Ricardo Pereira ska vara tillgänglig för uttagning efter att ha varit långtidsskadad.

Youri Tielemans och Boubakary Soumare ska även de vara redo för spel vilket är mycket positivt för Brendan Rodgers. Dock kommer man att vara utan James Justin, Ryan Bertrand och den före detta United-spelaren Johnny Evans.

Vidare till startelvan så har Rodgers ställt upp med samma backlinje två matcher i rad, och jag förväntar mig att vi får se den även imorgon. Det innebär Timothy Castagne till höger, Harry Souttar och Wout Faes centralt, med Victor Kristiansen till vänster.

Med Youri Tielemans tillbaka så förväntar jag mig att han startar på det centrala mittfältet tillsammans med Kiernan Dewsbury-Hall och James Maddison. På kanterna tror jag att Tetê startar till höger och Harvey Barnes till vänster. På topp tror jag att vi får se Kelechi Iheanacho.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har under senare tid haft det relativt svårt för Leicester. Man har bara tagit en seger på de senaste fem mötena. Den vinsten kom tidigare denna säsong när Jadon Sancho stod för det enda målet.

Visste ni att…

 • Leicester har gjort tio mål på sina tre senaste matcher.
 • Manchester United har gjort mål i 30 raka möten med Leicester.

Matchinformation

Manchester United
Leicester City
Turnering: Premier League, omgång 24
Tid: Söndagen den 19 februari 2023, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Casemiro (avstängd)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Antony (skadad, liten chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
 • McTominay (skadad, liten chans)
FORM
V28/1ReadingHFA3-1
V1/2NottinghamHLC2-0
V4/2C PalaceHPL2-1
O8/2Leeds UnitedHPL2-2
V12/2Leeds UnitedBPL2-0
O16/2BarcelonaBEL2-2

Leicester City

Skador och avstängningar:

 • Justin (vad, juni)
 • Bertrand (knä, mitten mars)
 • Evans (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Tielemans (vad)
 • Soumaré (lår)
FORM
F10/1NewcastleBLC0-2
F14/1NottinghamBPL0-2
O21/1BrightonHPL2-2
V28/1WalsallBFA1-0
V4/2Aston VillaBPL4-2
V11/2TottenhamHPL4-1

United mot Leicester

Totalt:13669-31-36269-181
Hemma:6644-15-7150-64
Premier League:3320-9-467-31
SENASTE MÖTENA
F2021-05-11HPL1-2
F2021-10-16BPL2-4
O2022-04-02HPL1-1
V2022-09-01BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-08-10HPL2-1
V2019-09-14HPL1-0
F2021-05-11HPL1-2
O2022-04-02HPL1-1