Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Leicester City
Den enda matchen som räknas

Dagens matchdagsinlägg blir ett tämligen kort sådant. Mitt budskap är enkelt: Just idag är Manchester United mot Leicester City världens viktigaste match.

Det är enkelt att blicka framåt och se Barcelona och Ligacupfinalen mot Newcastle. Men de matcherna måste vänta. De är sen, Leicester är nu.

Vårt utgångsläge i ligan är bra. Åtminstone om vi ser till den realistiska målsättningen att sluta topp 4. Vi har till och med en hygglig buffert. Men för den sakens skull ska vi ju inte ge bort poäng. Då blir det bara jobbigare sen.

Tittar vi däremot uppåt mot förstaplatsen så är vårt utgångsläge jättedåligt. Vi har 8 poäng upp till Arsenal. På 23 matcher har Arsenal tappat 15 poäng. Det är självförklarande att ett sådant avstånd är extremt svårt att hämta in. Men vi måste ta de poäng vi kan ta, ifall det skulle bli så att de börjar darra.

Erik ten Hag roterade lite mot Leeds och kan han göra det borta mot Leeds kan han säkerligen göra det hemma mot Leicester också.

David de Gea i mål, förstås. Rimligen Diogo Dalot på högerbacken och Luke Shaw ska väl få en match till vänster. I mittförsvaret går en utvilad Lisandro Martínez in igen och han spelar nog bredvid Raphaël Varane, även om Victor Lindelöf eller Harry Maguire inte skulle chocka.

Fred och Marcel Sabitzer är givna på mittfältet. Bruno Fernandes och Marcus Rashford har givna platser längre fram. Sedan är det Wout Weghorst, Jadon Sancho och Alejandro Garnacho som slåss om två platser. Jag gissar att det nog blir bänken för Sancho idag. Efter skadan kan det vara klokt att han matchas försiktigt.

I den överraskande händelse att Scott McTominay, Antony eller Anthony Martial är redo för spel utgår jag från att de börjar på bänken.