Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Garnacho närmar sig en förlängning / Kontraktsförslag avvisat av Batlle / Sheikh Jassim är övertygad

Dagens svep kommer med nyheterna om att Alejandro Garnacho närmar sig förlängning. I övrigt så rapporterar vi om att Ona Batlle avvisat Uniteds senaste kontraktsförslag. Vi rapporterar även om att Sheikh Jassim är helt övertygad över att han inte bryter mot några regler med hans bud för United.

Garnacho närmar sig en förlängning

Alejandro Garnacho närmar sig en förlängning med Manchester United. ESPN rapporterar att spelaren och klubben är överens över ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2028 som skulle se unge Garnacho öka sin lön medans hans roll i Ten Hags trupp växer. Kontraktslängden och lönespecifikationer har överenskommits och det enda som finns kvar att reda ut har att göra med bildrättigheter innan kontraktet kan skrivas på och göras officiellt.

Kontraktsförslag avvisat av Batlle

Ona Batlle har avvisat Manchester Uniteds senaste kontraktsförslag, det rapporterar The Athletic. Klubben och spelaren har funnit sig i kontraktsdiskussioner sedan september men har fortfarande inte kommit överens om en förlängning.

Batlles kontrakt utgår i sommar och storklubbar som Arsenal, PSG, Lyon och Chelsea har alla visat intresse för spelaren och några klubbar har redan erbjudit Batlle mycket större kontrakt än vad United har lagt på bordet. Batlle har varit en av Uniteds absolut bästa spelare under säsongen och den 23-årige spanjorskan trivs i Manchester. Spelaren vill vara en del av ett ambitiöst projekt och Champions League fotboll blir med största sannolikhet en viktig faktor.

Sheikh Jassim är övertygad

Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani är övertygad om att hans föreslagna köp av Manchester United inte skulle strida mot regler som hindrar ägande eller kontroll över mer än en klubb, det rapporterar The Telegraph.

Det sägs att Jassim finansierar sitt bud genom sin privata rikedom och källor nära budet nekar att det egentligen är ett statligt projekt som slutligen finansieras av Qatar Investment Authority som i sin tur redan hjälper finansiera franska storklubben PSG. Dessa källor säger även att Jassim inte skulle undehålla ett seriöst bud om han inte var helt övertygad om att budet och övertagandet skulle följa reglerna som hindrar ägande av flera klubbar.

Säsongsbiljetter blir dyrare

I måndags så gick klubben ut med nyheten att säsongsbiljettspriserna höjs med 5 procent inför nästa säsong, detta på grund av den ökande kostnaden av matchdagsleverans. Det förklaras att ökningen är nödvändig för att klubben fortsatt ska kunna verka på en hållbar grund. Mer information om säsongsbiljetterna finns att tillgå på manutd.com.

Måltorka för U-21

Måndagens U-21 match mellan Manchester United och Crystal Palace slutade med ett mållöst kryss. Kobbie Mainoo, Zidane Iqbal och Brandon Williams fanns alla med från start i en match som för det mesta dominerades av United men grabbarna fick tillslut nöja sig med en slitig poäng borta i London.

Summanen avstängd efter fusk

Tottenhams Evelina Summanen blir nu avstängd i två matcher efter fusk i en situation där Uniteds Ella Toone blev utvisad under matchen mellan Tottenham och Man United den 12:e februari.

Res med oss till Manchester!