Spelarbetyg: Manchester United - Barcelona 2-1
Milstolpe! Nu kan allt hända

Manchester United kontrollerade stora delar av matchen mot Barcelona. Bara det! Barcelona hade inte sällan problem i uppspelsfasen. Efter en billig straff i första halvlek gick det lite emot men oj så starkt United är i nuläget. Vi kommer tillbaka igen och dominerar totalt andra halvlek. Moralen är på topp, ledd av Martínez och Varane där bak.

United hade fin press överlag i första halvlek men svårt att skapa chanser framåt. Sedan kom då en riktigt trist straff emot oss som väl knappast skulle stått sig i en granskning. I halvtid eftersökte vi fart och fick det också! Men Antony och senare Garnacho kom farten och med Bruno och Rashford mer centralt fick Ten Hag förväntad effekt.

Barcelona gjorde ingen spanjor glad i andra halvlek när United kontrollerade tillställningen totalt. Det kändes faktiskt mindre farligt än på länge. Det här måste betraktas som en milstolpe oavsett om inget är vunnet ännu. En mycket viktig seger likväl och nu kan vad som helst hända framåt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Nära på straffen. Åter svårt med fötterna men annars viktiga räddningar igen.

Luke Shaw: 7

Fortsätter imponera och gör i princip inga misstag. Dock svårare att ta sig fram på kanten med sina fina inlägg idag. Viktig på slutet.

Aron Wan-Bissaka: 6

Stark och positionssäker i defensiven men kunde vara bättre offensivt idag.

Raphael Varane: 9

Stark och totalt dominant. Flera fina uppspelsförsök under matchen också och blockerar kvittering på slutet.

Lisandro Martínez: 8

Tillsammans med Casemiro själva navet i Manchester United dessa dagar, både vad gäller fighting spirit, trygghet och passningsspel.

Casemiro: 8

Ser lite trögare ut än vanligt till en början men läser spelet bra som alltid. Mycket viktig med sin erfarenhet i denna vinst.

Fred: 8

Kämpar och sliter utan att få ut så mycket till en start. Sätter viktiga 1-1 med högerfoten och är sedan mycket energisk och bra i press och offensiv.

Bruno Fernandes: 7

Löjligt hård straff emot sig i första halvlek men också klumpigt. I övrigt bra med avgörande framspelningar och extremt många löpningar som vi är vana vid.

Jadon Sancho: 5

Springer mycket men deltar väldigt lite i matchen. En del slarv överlag. Viktig deltagare vid kvitteringen.

Marcus Rashford: 6

Pigg igen men svårt att komma igenom på samma sätt som i de senaste matcherna. Oroväckande smäll i slutet.

Wout Weghorst: 4

Ser ut ungefär som vanligt med vårt holländska lån. Nyttig i uppspelsfas från och till men för stelt överlag. Lyktstolpe eller inte (som Bojan kallar honom) så måste vi kräva mycket mer! Byts ut i halvtid.

Antony 8

Inbytt 46. Mycket piggt inhopp som ger energi, kan göra vissa avgörande aktioner bättre men sätter ledningsmålet mycket säker och håller i boll på ett helt avgörande sätt.