Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ny finansiär anmäler intresse / England cupvinnare / Damlagets årsrapport publicerad

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att en ny finansiär har erbjudit sitt stöd till potentiella köpare av Manchester United. Vidare så har det spelats ytterligare landskamper på damsidan, där England under gårdagen tog hem Arnold Clark Cup. Slutligen så har Manchester United Women publicerat sin årsrapport för 2021/22.

Ny finansiär anmäler intresse

Enligt Reuters så är det amerikanska företaget Ares Management redo att erbjuda stöd till potentiella köpare av Manchester United. Ares är den tredje amerikanska kapitalförvaltaren som söker en finansiärroll i klubben efter att Elliot Management och Oaktree Capital tidigare anmält sitt intresse.

Ares, som övervakar cirka $350 miljoner i tillgångar ska redan ha erbjudit sina tjänster till minst en budgivare, som dock ska ha tackat nej på grund av oattraktiva villkor.

Landskamper för damerna

Mannion från start för Irland

Aoife Mannion fick spela från start när Irland mötte Kina i en träningsmatch under gårdagen. Matchen slutade mållöst och Mannion fick spela 70 minuter innan hon byttes ut.

Toone, Russo och Earps från start när England krossade Belgien

Englands damer tog under gårdagen hem Arnold Clark Cup efter att man krossat Belgien med 6-1. Manchester United-trion Ella Toone, Alessia Russo och Mary Earps fick alla spela från start, men något mål blev det inte för varken Russo eller Toone.

Earps fick vakta målet hela matchen medan Russo byttes ut i den 71:a minuten och Toone i den 81:a. Katie Zelem och Maya Le Tissier fanns båda med på bänken men ingen av dem fick göra något inhopp.

Leon inhoppare för Kanada

Adriana Leon fick spela en halvlek i Kanadas 3-0 förlust mot Japan. Leon inledde match på bänken men fick hoppa in efter halvtidsvilan.

Damernas årsrapport

Manchester United Women har publicerat sin årsrapport för 2021/22. Där kan vi konstatera att inkomsterna har fyrdubblats till £5 miljoner och att man gjort en vinst på över £1 miljon.

Den största inkomstkällan är det kommersiella, som tar upp 88% av de totala intäkterna. När det kommer biljettintäkter så ligger de på £377 000. Vidare till transfers så har man sedan den 30 juni 2022 köpt spelare för £445 000, främst på kredit och på avbetalning över fyra år.

Kieran Maguire har lagt upp en bra tråd på Twitter med all information.