Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask inför Ligacupfinalen 2022/23
En seger skulle vara en utmärkt språngbräda inför återstoden av säsongen

Imorgon är det dags för Ligacupfinal och Newcastle United står för motståndet. Här går redaktionen igenom vad vi tror om matchen!

Manchester United ska spela final i Ligacupen mot Newcastle United på söndag. Vad är dina tankar kring matchen och motståndet?

Jonathan Gren: Nervöst så klart, men man är i mitt tycke det bättre laget så om man gör det man ska så kommer det att gå vägen.

Mikael Österdahl: Det är ett motstånd som borgar för tråkig fotboll. Så det gäller att spelarna har tålamod och inte börjar jaga. Vi har bättre spelare, så förr eller senare kommer vi att hitta en lucka. Ta kalkylerade risker, med vetskapen att det är värre att ligga under mot Newcastle än mot Barcelona. Samtidigt ska Newcastle inte ha förmågan att vända underläge. Gör vi första målet vinner vi, gör de första målet blir det tufft.

Peter: Tight och målsnålt. Krysstaget NC är trista men också bra på det som gör. Kräver att United är på tå och sätter sina chanser.

Axel Klöfwer: Stor match såklart som bara måste vinnas. Newcastle är ju ett väldigt klurigt lag som fortfarande kämpar om CL-plats i ligan. Det är ett duktigt lag men såklart så ska vi lyfta buklan.

Elias Hallström: Med vind i seglet efter vinsten mot Barcelona tror jag på en rak Unitedseger. Självförtroendet bör vara på topp och hungern efter en titel stor.

Hur ser du på Ligacupens betydelse? Hur skulle du värdera en eventuell vinst?

Jonathan Gren: En vinst skulle betyda mycket, och det spelar ingen roll om det handlar om Ligacupen. Att få se detta lag lyfta en buckla hade varit fantastiskt.

Mikael Österdahl: Tre kvarts år in på Erik ten Hags debutsäsong skulle det betyda väldigt mycket. En seger skulle också vara en utmärkt språngbräda inför återstoden av säsongen. Sen är Ligacupen givetvis den fjärde största turneringen den här säsongen, men det är alltjämt en riktigt titel och en riktigt titel är vad vi verkligen behöver.

Peter: Känns inte bränhett för mig men fattar också betydelsen av en titel. Kan ge en boost för resten av säsongen.

Axel Klöfwer: I vanliga fall så brukar jag fnysa åt Ligacupen men med omständigheterna i åtanke så skulle jag värdera en vinst väldigt högt. Vi måste få lyfta en trofe snart och det skulle ge grabbarna mycket självförtroende inför slutet av säsongen.

Elias Hallström: Stor betydelse. Ten Hag gillar att prata om titlar och att det är det som räknas i slutänden. Säger han att det är så, då är det så.

Erik ten Hag har inte varit någon större förespråkare vad gäller rotation i Ligacupen. Hur viktigt tror du titeln är för nederländaren?

Jonathan Gren: Väldigt viktig. Att vinna en titel i sin första säsong tror jag skulle vara otroligt skönt för honom.

Mikael Österdahl: Han har varit tydlig med att han satsar på alla turneringar, både i form av ord och handlingar. Just den här säsongen tror jag att han värderar en titel extra högt, med tanke på att det är så länge sen vi vann. Att Varane har vilat i ett par ligamatcher för att vara pigg till Barcelona och Newcastle tycker jag är talande.

Peter: Verkar ju väldigt viktigt för honom med en titel och att samtliga matcher är på samma nivå, åtminstone utåt. Känns ärligt. Det lär bli starkast möjliga lag.

Axel Klöfwer: Jag tror att han känner som alla andra att det var alldeles för länge sedan som United fick fira en titel. Han gillar nog även iden att få vinna en trofe under sin första säsong.

Elias Hallström: Som nämnt ovan, den är mycket viktig på så vis att United ska bli ett vinnande lag igen. Inte jättemycket rotation, nej. Det säger ändå att Ten Hag tar turneringen på allvar. Ligacupen må ha minst betydelse av de man deltar i, men ska man bygga framgång över tid gäller det att ta små steg på vägen. Ligacupen är en bra start.

Newcastle står för motståndet – en klubb som idag inte är vad den var för bara ett år sedan, nu med sitt nya saudiska ägande. Hur ser du på Uniteds chanser mot skatorna?

Jonathan Gren: Skulle säga att man har en bra chans att vinna. Newcastle är inte i någon bra form samtidigt som man saknar både sin första- och andramålvakt.

Mikael Österdahl: De är bevisligen ett bra lag. Men känslan är ändå att de var bättre i höstas än nu. Medan vi är mycket bättre än i höstas. Dessutom är Pope ett stort avbräck för dem. Spelar vi tio matcher vinner vi hälften och tre slutar oavgjorda. Ungefär så tänker jag att styrkeförhållandet mellan klubbarna är.

Peter: Chanserna är goda om vi får hål på dem, något som ökar utan Pope.

Axel Klöfwer: Det är klart att vi ska slå Newcastle. Laget är ju i princip utan målvakt för tillfället och sett lite skakigare ut på sista tiden. Jag tror att vi möter dem i rätt tillfälle och det måste vi utnyttja.

Elias Hallström: Goda, ändå. Newcastle har Nick Pope borta, vilket jag tror är ett väldigt stort avbräck. En av landets bästa målvakter, och det lär märkas. I övrigt ett bra, stabilt kollektiv, men inte jättemycket spets, trots allt. De har väl någon fejk-Bruno som ska vara hyfsad. Trippiers högerfot är alltid farlig också.

Ten Hags startelva kan tänkas se ut enligt följande: De Gea; Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw; Casemiro, Fred; Antony, Fernandes, Sancho; Rashford

Skulle du ändra på något?

Jonathan Gren: Nej, det är exakt den elvan jag vill se.

Mikael Österdahl: Spontant tänker jag att det är det bästa vi kan ställa upp med just nu, även om vi kan byta till Dalot på högerbacken utan någon kvalitetsförändring. Sen skulle jag väl inte trilla av stolen om Ten Hag hittar en plats för Weghorst, på ett eller annat sätt. Skulle det vara så att Rashford inte kan spela blir det givetvis Weghorst på topp. Men jösses, har vi inte Rashford tillgänglig skulle det vara ett enormt avbräck.

Peter: Nej

Axel Klöfwer: IN MED WOUT! Nej, jag skojar bara. Denna elva ser väldigt bra ut i mina ögon, Sabitzer och Dalot är väl de spelare som kan tänkas starta men detta se bra ut.

Elias Hallström: Möjligen att kasta in Dalot mot Wan-Bissaka, men nej, jag tror inte det ändå. Det må låta sjukt, men jag litar mer på Wan-Bissaka. ”

Slutligen, tippa matchen!

Jonathan Gren: 2-1 Manchester United

Mikael Österdahl: Vi vinner! Tidigt ledningsmål av Bruno och sen nätar Rashford efter en halvtimme och därefter stänger vi matchen. Garnacho springer in 3-0 i slutskedet.

Peter: 2-0 United.

Axel Klöfwer: 3-1 i Man Uniteds favör. Rashford gånger två och Bruno med målen för oss.

Elias Hallström: 2-0 United. Fernandes gör båda.

Res med oss till Manchester!