Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Durham 5-0
United enkelt till kvartsfinal

Manchester Uniteds damlag hade inga stora problem med att städa av Durham i FA-cupen. Vilde Boe Risa gav United ledningen kort före halvtidsvilan. I andra halvlek fyllde Leah Galton, Hannah Blundell, Alessia Russo och Nikita Parris på med mål och United vann med 5-0.

Marc Skinner matchade nära nog bästa möjliga lag. Av de tio givna startspelarna var det bara Alessia Russo och Ella Toone som placerades på bänken. Martha Thomas tog platsen som toppforward medan Vilde Boe Risa klev in som offensiv mittfältare. På högeryttern blev det idag Lucía García snarare än Nikita Parris.

United hittade stora ytor i matchinledningen men kunde inte utnyttja detta. Durham var dock snabba med att åtgärda problemet och därefter hade United svårt att hitta luckor.

En stor möjlighet öppnades efter halva halvleken, på en djupledsboll till Thomas. Hon hamnar lite ur vinkel och tvingas välja en passning till Boe Risa. Det ger Leah Galton en möjlighet med målvakten ur spel men en försvarare kan blockera det något lösa avslutet.

Halvtimmen var spelad när Durham får chansen att ta ledningen på kontring. Mollie Lambert väljer dock att gå på eget avslut, när det fanns en passning för att ge en lagkamrat i stort sett öppet mål. Mary Earps i Unitedmålet tackade och kunde rädda utan större ansträngning.

Några minuter före pausvilan skulle United ta ledningen, då Boe Risa mycket vackert skruvade in en frispark från distans.

Vilde Boe Risa skruvar in 1-0 på frispark.

Målet blir det sista som händer i en tämligen avslagen halvlek.

Segern säkrades några minuter in på andra halvlek. Katie Zelem hittade Galton med en utmärkt djupledsboll och fri mot mål lämnade vänsteryttern målvakten chanslös.

Skinner byter därefter in Parris för García.

Uniteds tredje mål kommer efter samarbete mellan ytterbackarna, som tillfälligt hade bytt kant. Ona Battle serverar Hannah Blundell i straffområdet och Blundell avslutar distinkt på ett tillslag. Kort före målet hade Boe Risa en boll i ribban och United tog sedan hand om returen och kunde till slut spela in bollen i mål.

Hannah Blundell firar Uniteds tredje mål.

Med dryga kvarten kvar att spela gör Skinner ett kvadrupelbyte, då anfallarna Rachel Williams och Russo introduceras. Mer intressant var att Aoife Mannion fick göra efterlängtad tävlingscomeback i Unitedtröjan. Hennes första tävlingsmatch sedan den 2 februari förra året.

Det avslutande bytet ser Adriana Leon komma in för efterlängtad speltid. Den kanadensiska anfallaren har fått väldigt sparsamt med speltid under säsongen.

United utökar till 4-0 då Zelem placerar en frispark på Russos panna.

I slutskedet har Durham en boll i stolpen.

Strax därefter utökar United till 5-0, vilket blir slutresultatet, efter en hörna. Zelem prickar Millie Turner vars nick eventuellt var på väg att blockeras på mållinjen. Parris sticker emellertid mellan med en fot och säkerställer att det blir mål.

United avancerar därmed till kvartsfinal i cupen. Det innebär en tangering av klubbens bästa prestation i cupen. Kvartsfinalen ska spelas 18-19 mars. Härnäst, om en vecka, väntar hemmamatch mot Leicester i ligan.

Målen (de fyra första)

Manchester United – Durham 5-0 (1-0)

Women’s FA Cup, åttondelsfinal, 26 februari


1-0 (42) Vilde Boe Risa
2-0 (53) Leah Galton (Zelem)
3-0 (67) Hannah Blundell (Batlle)
4-0 (78) Alessia Russo (Zelem)
5-0 (88) Nikita Parris (Turner)


Uniteds lag: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell (Mannion 74); Ladd, Zelem; García (Parris 58), Boe Risa (Russo 73), Galton (Leon 73); Thomas (Williams 73)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK