Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - West Ham
Nu siktar vi på en ny titel

Livet leker för spelare och tränare i Manchester United för tillfället. Förhoppningsvis blev det lite firande i helgen, men samtidigt måste man snabbt skifta fokus, för nu är det dags för ytterligare en titelchans. Imorgon tar man nämligen emot West Ham i den femte rundan av FA cupen.

Manchester United

Ja, man kommer inte att ha många dagar att fira vinsten i ligacupen, men det kan vara en fördel. Redan innan helgens framgångar så var det tydligt att man var påväg åt rätt håll, men cupvinsten borde inge ytterligare tro på att fler titlar kan vinnas denna säsong. 

Vidare till skadelistan så är det enbart Anthony Martial som fortfarande är ett frågetecken, och det verkar som att fransmannen kommer att missa även morgondagens match.

Om vi tar och fokuserar på själva matchen så skulle jag bli lite förvånad om man ställer upp med samma elva som i helgen. Man har en viktig match mot Liverpool på söndag som man måste ha med i tankarna när man tar ut morgondagens elva.

I mitt tycke finns det en del rimliga ändringar som Erik ten Hag kan göra, utan att försvaga elvan alltför mycket. Bland annat tror jag att Raphaël Varane kommer att vilas då fransmannen spelade både i torsdags mot Barcelona och i helgens final. Jag skulle även kunna tänka mig att Fred vilas och att Marcel Sabitzer tar hans plats på mittfältet. Även framåt tror jag att vi kan få se någon eller några ändringar.

Marcel Sabitzer stod för ett fint inhopp mot Newcastle. Får han chansen från start imorgon?

En position där vi inte kommer att få se någon ändring är mellan stolparna. Där är David de Gea självklar. 

Om vi sedan kollar på backlinjen så tror jag som nämnt ovan att Raphaël Varane kommer att vilas, och då kommer vi istället att få se Harry Maguire eller Victor Lindelöf där jag hoppas på svensken.

Till höger så är det i mitt tycke helt öppet. Diogo Dalot och Aaron Wan-Bissaka fick 45 minuter vardera i helgen, och därmed borde båda vara tillräckligt utvilade för att starta imorgon. Jag ser gärna att Wan-Bissaka startar i helgen, och därför skulle det vara rimligt att Dalot spelar från start imorgon. Jag skulle även kunna se ett scenario där Tyrell Malacia ersätter Luke Shaw, men samtidigt så tror jag inte att Ten Hag vill möblera om alltför mycket i försvaret.

Vidare till mittfältet så skulle jag vilja se Marcel Sabitzer och Casemiro från start, vilket skulle innebära att Fred får vila. När det kommer till Bruno Fernandes så skulle jag bli chockad om han inte spelar från start.

Framåt så är det ovisst. Personligen så skulle jag kunna tänka mig någon förändring, men samtidigt hade jag inte blivit förvånad om det ser ut som i finalen. Ett annat alternativ skulle vara Marcus Rashford på topp med Jadon Sancho och Antony på kanterna.

Möjlig startelva:

West Ham United

West Hams resa till den femte omgången innehåller segrar mot Brentford och Derby County, men imorgon kommer motståndet bli betydligt mycket tuffare. David Moyes lag har denna säsongen varit en besvikelse där man för tillfället bara är två poäng över nedflyttningsgränsen. 

Spelartruppen är relativt frisk, men man har några frågetecken. Dessa är Maxwel Cornet, Lukasz Fabianski, Vladimir Coufal och Kurt Zouma. 

Lukasz Fabianski fick lämna helgens match mot Nottingham efter att ha skadat sig runt ögat, och kanske väljer man att inte riskera honom imorgon då man har en mycket viktig period i ligan framför sig. Isåfall skulle det istället bli Alphonse Areola som vaktar målet.

Även på högerbacken är som nämnt ovan tveksamt kring vem som startar. Vladimir Coufal fick även han utgå i lagets senaste match och är därmed tveksam till spel. Om han skulle vara redo så tror jag att backlinjen kommer att vara samma som mot Nottingham i helgen. Om inte så skulle Ben Johnson kunna flytta över från vänster- till högerkanten, samtidigt som Aaron Cresswell startar till vänster. Centralt blir det Angelo Ogbonna och Nayef Aguerd.

Det är svårt och veta hur mycket Moyes satsar på FA cupen, vilket såklart påverkar laguppställningen. Om han satsar så kommer Declan Rice och Tomas Soucek starta på mittfältet. Om inte så skulle jag inte bli förvånad om en eller båda vilas.

Längre fram i planen så har man ett flertal alternativ att välja på. Om vi börjar på högerkanten så startade Jarrod Bowen där i helgen, och jag förväntar mig att han gör det även imorgon. I mitten tror jag att Lucas Paqueta vilas och att Manuel Lanzini startar, och på vänsterkanten tror jag att vi får se Pablo Fornals.

På topp blir det troligtvis Michail Antonio då Danny Ings är cup-tied.

Möjlig startelva:

 

Historik

Senast lagen möttes i FA cupen var för drygt två år sedan. Den matchen spelades på Old Trafford och slutade 1-0 till Manchester United efter att Scott McTominay avgjort i förlängning.

För att hitta nästa möte mellan lagen i FA cupen så får vi gå tillbaka till 2016 när Manchester United återigen vann, denna gången på Upton Park. Slutresultatet i den matchen blev 2-1 efter mål från Marcus Rashford och Marouane Fellaini.

Visste ni att…

 • Det första FA cup-mötet mellan lagen spelades år 1911.
 • De senaste sex mötena mellan lagen har alla avgjorts med uddamålet.

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 5
Tid: Onsdagen den 1 mars 2023, 20.45
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Salisbury
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, inget datum)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O8/2Leeds UnitedHPL2-2
V12/2Leeds UnitedBPL2-0
O16/2BarcelonaBEL2-2
V19/2LeicesterHPL3-0
V23/2BarcelonaHEL2-1
V26/2NewcastleNLC2-0

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Fabianski (öga)
 • Coufal (vad)
 • Zouma (lår)
 • Cornet (vad)
FORM
V21/1EvertonHPL2-0
V30/1DerbyBFA2-0
O4/2NewcastleBPL1-1
O11/2ChelseaHPL1-1
F19/2TottenhamBPL0-2
V25/2NottinghamHPL4-0

United mot West Ham

Totalt:15072-32-46270-186
Hemma:7853-10-15168-69
FA-cupen:136-3-422-15
SENASTE MÖTENA
V2021-09-19BPL2-1
F2021-09-22HLC0-1
V2022-01-22HPL1-0
V2022-10-30HPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2021-03-14HPL1-0
F2021-09-22HLC0-1
V2022-01-22HPL1-0
V2022-10-30HPL1-0