Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nomineringar efter en produktiv månad / Sheikh Jassims pappa är skeptisk / Greenwood ryktas bort

Dagens svep kommer med nyheter om att många Unitedpjäser är nominerade till olika månadspriser för februari. Vi rapporterar även att Sheikh Jassims pappa är skeptisk till hans sons försök att köpa klubben. I övrigt så rapporterar vi att Mason Greenwood ryktas till Turkiska klubbar.

Många nomineringar efter en produktiv månad

Efter en positiv februari-månad för klubben så hittar vi prisnominerade pjäser på herr och ungdomsnivå.

Marcus Rashford

Marcus Rashford är nominerad för priset som månadens spelare i Premier League och kan ta hem priset för tredje gången denna säsong.

Ifall Rashford skulle vinna priset så blir han blott den andra spelaren i Premier League historien att vinna tre “månadens spelare” priser på en säsong bakom Pools Mohamed Salah som gjorde det säsongen 2017/18.

Med fem mål på fyra matcher så ses Rashford som favoriten att ta hem priset för februari.

Erik ten Hag

Vår Hollänske huvudtränare är nominerad till månadens tränare i Premier League efter en obesegrad månad.

Erik ten Hag vann priset i september och söker nu sitt andra tränarpris för säsongen.

David de Gea

Vår Spanske skottstoppare finns med bland de nominerade för månadens räddning. Vi hittar faktiskt De Gea två gånger på nomineringslistan, med bägge de nominerade räddningarna från hemmamatcher mot Leicester City den 19:e februari.

Omari Fonson

Akademispelaren Omari Fonson är nominerad till priset som månadens spelare i Premier League 2 efter fyra mål och en assist i februari.

Sheikh Jassims pappa är skeptisk

Sheikh Jassim är den Qatariska kungligheten som har lagt ett bud för att köpa Manchester United från Glazers. Nu säger Sheikh Hamad, pappa till Jassim, att han inte är ett fotbollsfan och skulle behandla ett inköp i Premier League som en investeringsmöjlighet snarare än en “reklam” för landet.

Sheikh Hamad i en intervju utgiven av Bloomberg: “Jag är inte ett fotbollsfan. Jag gillar inte den här investeringen. Kanske kommer det att fungera bra. Men du vet, några av mina söner gillar det här, de diskuterar det alltid med mig. De pressar hårt. Detta är inte min specialitet.”

Sheikh Jassims bud ligger under det utgångspris på £6 billion som Raine Group efterfrågat för att sälja klubben och en tid av förhandlingar förväntas nu. Det är relevant att nämna att Sheihk Jassims pappa Hamad ses som personen med en stor nog förmögenhet för att bidra med pengar till budet.

Greenwood ryktas till Turkiet

Manchester United har fått flera låneanbud från Turkiska klubbar för Mason Greenwood, det rapporterar Mike McGrath. När anklagelserna lades ner så startade Manchester United en “egen process” innan nästa steg skulle tas och ingenting mer har sagts från klubben. Vi får helt enkelt se hur detta utvecklas under de kommande veckorna.

Eric Ramsay klar för Wales

Eric Ramsay, del av Erik ten Hags tränarstab, har tagit upp en roll som assisterande tränare för Wales landslag. Ramsay kommer att fortsätta sin roll med United parallellt med sin nya roll med Wales.

Res med oss till Manchester!