Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Liverpool - Manchester United
En match där form inte spelar någon roll

Nu är det äntligen dags för säsongens andra möte mot storrivalerna Liverpool. Den oändliga fienden har haft en väldigt trög säsong hittills medans Erik ten Hag har transformerat Manchester United till ett väldigt självsäkert och kvalitativt fotbollslag. Sånt spelar dock ingen roll i dessa matcher, formen blir helt plötsligt irrelevant och båda lagen spelar på samma villkor. Vi har inte vunnit en match på Anfield sedan 2016, nu är det dags att förändra det.

Manchester United

Förra helgen så lyfte vi den första titeln sedan 2017. Det var ju bara ligacupen men man fylldes ändå av en euforisk känsla när man såg spelarna fira nere på Wembley-gräset, detta är ett lag som man verkligen älskar. Vi mötte sedan West Ham i FA-Cupen och även fast många inte alls presterade på högstanivå så vinns ändå matchen, något som måste ses som en stor styrka. Som jag redan nämnde i ingressen så spelar allt dedär ingen roll nu där vi reser till Merseyside. Anfield är en arena där vi haft det väldigt tufft de senaste åren och vi måste titta tillbaka till ett Wayne Rooney mål 2016 för att hitta vår senaste vinst där.

Liverpool spelar ingen speciellt bra fotboll just nu men atmosfären imorgon kommer, iallafall i början, att vara totalt pumpande. Erik ten Hag själv pratade om just detta under sin presskonferens igår och vår huvudtränare med sina spelare verkar längta efter att få kliva ut i den omgivningen.

Tittar vi på laget som kommer att vara de som kliver ut på Anfield så hittar vi såklart en välspelade David De Gea mellan stolparna, han har gjort många enorma räddningar mot Pool tidigare och det kommer att behövas även imorgon. Lisandro Martinez kommer att älska den här matchen, övertändning är ett ord som kommer till tanken och hans försvarskompanjon Varane kommer kanske behöva se till att Argentinaren inte blir för tacklingsglad. Ytterbackarna är lite av ett dilemma för Ten Hag då Diogo Dalot besitter en hög lägstanivå och Aaron Wan-Bissaka spelar mycket bra nästan varje gång han spelar fotboll just nu, jag tror att det blir den sistnämde som får starta. Även till vänster så finns det frågetecken kring Luke Shaw som drar med en mindre skada men han förväntas väl ändå starta en match som denna.

Luke Shaw ett frågetecken inför morgondagen.

På mittfältet så kommer Casemiro vara enorm och brevid honom så blir det nog en poängglad Fred som ser mycket pigg ut på mittfältet i nuläget. Bruno Fernandes har väldigt många minuter i benen just nu, han spelar i princip 90 minuter varje match och hade såklart behövt vila men det finns inte en chans att han inte finns med från start på Liverpool. Framåt så känns trion faktiskt ganska självklar. Marcus Rashford kommer såklart att finnas med, Antony är vår enda sanna högerytter vid tillfället och Wout Weghorst är som en magnet mot startelvor. Det man hade kunnat göra är ju att stoppa fram Rashford som forward och ta in Alejandro Garnacho till vänster men med tanke på hur Ten Hag brukar ställa upp så känns det inte speciellt troligt.

Detta blir laget som ska ge klubben sin första vinst på Anfield sedan januari 2016 och med tanke på hur vi spelar just nu så borde det väl gå.

Möjlig startelva:

Liverpool

Det har varit en tumult säsong för Jurgen Klopp och hans Liverpool. Skador, panikköp och helt av dålig form på viktiga spelare har lett till att laget hittar sig utanför Champions League-platserna som de har prenumererat på under de senaste åren och Klopp sade själv att varje match från nu till slutet av säsongen fungererar som en kvalmatch till CL. Det kommer såklart inte bli någon titel för Liverpool i år men att nå Champions League är enormt viktigt för dem, senast som klubben nästan missade turneringen så krävdes det ett sista-minuten nickmål från Allison Becker mot West Brom för att rädda säsongen. En vinst imorgon för Liverpool kan vara katalysatorn för att rida vågen till spel i Europas finaste turnering medans en förlust kan skjuta ner deras allviktiga hopp.

Försvaret har varit en stor anledning till klubbens dåliga säsong. Viktiga spelare som Trent Alexander-Arnold och Virgil Van Dijk har haft det väldigt jobbigt och målen har läckt in för mycket. Andra spelare som Andrew Robertson och Allison Becker har dock kunnat behålla en någolunda konsekvent form, även fast även de spelarna gjort bort sig några gånger. Denna backlinje är dock samma försvar som tog sig långt in i CL-slutspel och de ska inte underskattas för mycket.

På mittfältet så saknas fortfarande generalen Thiago Alcantara och istället så får Liverpool nöja sig med Fabinho och Jordan Henderson. Vanligtvis så skulle detta inte vara ett problem för Liverpool med den duon har inte alls imponerat under säsongen. Unge Stefan Bajcetic har även god chans att starta, är han redo för en match som denna ja det får vi se.

Det är ju framåt som Liverpool faktiskt fortfarande känns väldigt farliga. Mohamed Salah är alltid en spelare som kan skapa problem och Darwin Nunez kan plötsligt blixtra till för ett mål. Det sved lite extra när det stod klart att Cody Gakpo var en Liverpool-spelare efter allt snack om att den förra PSV-spelaren var påväg till Manchester United. Dock så har inte Gakpo lyckats imponera ännu, skulle det lossna imorgon så gör det lite extra ont.

Möjlig startelva:

Historik

Förra säsongen var väldigt jobbig för Manchester United mot storrivalerna och över de båda Premier League matcherna mellan lagen så vann Liverpool med sammanlagt 9-0.

Sedan Uniteds senaste vinst på Anfield i januari 2016 så har lagen även spelat ut tre 0-0 kryss, vi hoppas såklart på mer än så imorgon.

Visste ni att…

 • Övergången av Phil Chisnall från Manchester United till Liverpool 1964 är den senaste gången som en spelare värvades direkt mellan lagen.
 • Den första matchen någonsin mellan lagen tog plats 1894, en match där Liverpool slog Newton Heath med 2-0.

Matchinformation

Liverpool
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 26
Tid: Söndagen den 5 mars 2023, 17.30
Plats: Anfield, Liverpool
Domare: Andrew Madley
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, inget datum)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Sancho (sjuk)
 • Shaw (skada, stor chans)
FORM
V12/2Leeds UnitedBPL2-0
O16/2BarcelonaBEL2-2
V19/2LeicesterHPL3-0
V23/2BarcelonaHEL2-1
V26/2NewcastleNLC2-0
V1/3West HamHFA3-1

Liverpool

Skador och avstängningar:

 • Ramsay (knä, juni)
 • Díaz (knä, mitten mars)
 • Thiago (ljumske, mitten mars)
 • Gomes (muskel, mitten mars)
Tveksamma:

 • Keïta (smäll)
 • Melo (matchform)
FORM
F4/2WolvesBPL0-3
V13/2EvertonHPL2-0
V18/2NewcastleBPL2-0
F21/2Real MadridHCL2-5
O25/2C. PalaceBPL0-0
V1/3WolvesHPL2-0

United mot Liverpool

Totalt:21082-58-70283-274
Borta:9626-23-47101-158
Premier League:6129-14-1881-77
SENASTE MÖTENA
F2021-05-13HPL2-4
F2021-10-24HPL0-5
F2022-04-19BPL0-4
V2022-08-22HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2018-12-16BPL1-3
F2020-01-19BPL0-2
O2021-01-17BPL0-0
F2022-04-19BPL0-4