Ungdomskollen
Tappade poäng för båda lagen

I denna upplaga av Ungdomskollen tar vi en titt på lagens seriespel, där man tyvärr tappat onödiga poäng. Utöver det så har Omari Forson nominerats till månadens spelare i Premier League 2. Vi tar också en titt på klubbens nyförvärv Gabriele Biancheri som gjorde debut, och mål i helgen.

Matcher sedan senast

• U21: Wolves – United 2-2
  • U18: United – Derby 5-2
  • U18: Leeds – United 3-3
  • U21: United – Chelsea 1-3

En titt på ligaspelet

Sedan förra ungdomskollen har det spelats fyra matcher, två för juniorerna och två för reserverna. Tyvärr så har trepoängarna för båda lagen varit få.

Sex poäng blev bara fyra

Om vi börjar med juniorerna så har man spelat mot Derby och Leeds, där det borde blivit full pott. Istället så fick man nöja sig med fyra poäng efter att man tappat en 3-1 ledning i den senaste matchen mot Leeds. Mot Derby blev det dock en storseger. Den matchen slutade hela 5-2 till United, och vi kan konstatera att Victor Musas fina målform fortsätter.

Dock var det James Scanlon som inledde målskyttet när han i den 8:e minuten gav United ledningen, assisterad utav Adam Berry. I den 35:e var det dock dags för Musa att skriva in sig i målprotokollet för första gången denna match när han rundade Derby-målvakten och rullade in bollen i mål.

Derby reducerade dock bara minuter senare, men precis innan halvtid så utökade Musa Uniteds ledning till 3-1, vilket stod sig in i halvtidsvilan. United fortsatte sedan att ösa på och i den 53:e minuten gjorde James Nolan 4-1 i form av ett fantastisk skott precis utanför straffområdet. 5-1 kom efter dryga timmen, denna gång genom Ethan Williams.

Derby fick in ett tröstmål i den 88:e minuten vilket gav slutresultatet 5-2. Utöver en fin seger så fick vi också se en debutant i United. Det var 15-årige Nehemiah Oriola som fick hoppa in i den 69:e minuten.

Matchen mot Leeds såg som nämnt ovan ut att bli ytterligare en seger, men man fick nöja sig med en poäng efter att ha tappat en tvåmålsledning. Inledningsvis var det dock Leeds som gjorde det första målet när Habeeb Ogunneye i den 9:e minuten styrde in bollen i eget mål.

James Nolan skulle dock kvittera efter 26 spelade minuter, och 1-1 var resultatet efter de första 45 minuterna. I den 59:e minuten tog United ledningen genom Ethan Williams efter mycket fint förarbete från Victor Musa. Två minuter senare var det dags för Gabriele Biancheri att göra sin debut för klubben, och i den 85:e gjorde han också 3-1, vilket skulle ha varit spiken i kistan.

Istället gjorde Leeds 3-2 bara tre minuter senare efter att Elyh Harrison slarvat bort bollen i ett farligt läge, och på tilläggstid fick hemmalaget in kvitteringen. 3-3 blev slutresultatet, och det var tveklöst två tappade poäng för United som missade en chans att närma sig tabelltvåan Sunderland.

Tappade poäng även för reserverna

Reserverna fick också nöja sig med en poäng när man mötte Wolverhampton, och även här kändes det som två tappade poäng. Det var nämligen United som tog ledningen i matchen, och det gjorde man i den 18:e minuten genom Omari Forson, som nu varit involverad i sju mål på sina fem senaste matcher.

Nästa mål fick man vänta på ett tag, och det kom i den 69:e minuten när Joe Hugill utökade Uniteds ledning till 2-0. Här borde man ha kunnat stänga matchen men istället reducerade Wolverhampton sex minuter senare, och i den 88:e fick man in en kvittering som gav slutresultatet 2-2.

Matchen mot Chelsea slutade i förlust, och nu har det gått tre matcher utan vinst för Mark Dempseys mannar. Det ska dock sägas att man innan denna match hade spelat sju matcher i rad utan förlust, så formen har inte varit alltför dålig.

Vidare till matchen så skapade båda lagen ett flertal chanser i första halvlek som borde resulterat i flera mål. Kobbie Mainoo, som spelade från start var inblandad i det mesta, men något mål fick man inte in under de första 45 minuterna. Det fick dock Chelsea som efter dryga halvtimmen tog ledningen i matchen. Andra halvlek var riktigt bra från United som återigen skapade många chanser, och efter knappa timmen fick man utdelning när Joe Hugill snappade upp en lös boll och enkelt kunde peta in 1-1.

Efter kvitteringen fortsatte United att leta efter en ledningsmål, och man var nära flera gånger. Mainoo fick sånär utdelning när hans nick tvingade fram en bra räddning från Chelseas målvakt.

Trots Uniteds jakt på ett ledningsmål så var det bortalaget som via en kontring tog ledningen i den 82:a minuten, vilket inte speglade matchbilden. Marc Jurado hade sedan en chans att kvittera, men spanjorens frispark gick tätt utanför. Istället utökade Chelsea sin ledning i den 94:e minuten vilket gav slutresultatet 1-3.

Forson nominerad

Även denna månad har en spelare från Manchester United nominerats till månadens spelare i Premier League 2. På de tre ligamatcher Forson spelade i februari blev det 4 mål och en assist, där tre av målen kom i 4-1 segern över Everton.

Spelare i fokus

I denna upplaga kommer vi att ta en närmare titt på klubbens nyförvärv Gabriele Biancheri. 16-åringen anslöt till United i slutet på februari efter att tidigare ha spelat sin fotboll i Cardiff City. Biancheri är en offensiv spelare som kan spela på många olika positioner. I sin debut för United spelade han till exempel på högerkanten, där hans mål också kom från. Han kan också spela mer i en nummer 10-roll men även högre upp i banan.

Från den dryga halvtimmen vi fick se av Walesaren så skulle jag beskriva honom som en bolltrygg, teknisk och smart spelare som både kan agera framspelare och avslutare. Det finns såklart också saker som behöver förbättras, och på grund av att han inte är speciellt lång så kommer han att behöva bli starkare för att regelbundet kunna spela som centerforward. Annars så kommer han att begränsas till en offensiv mittfältare i mitt tycke.

Kort och gott så är Biancheri en mycket intressant spelare som har potential att bli riktigt bra. Han har tekniken för att vara en spelfördelare, men också målsinnet för att kunna spela ensam på topp.