Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Real Betis
En bra reaktion är ett måste

Efter helgens pinsamma, värdelösa och usla insats så har man nu chansen att visa sig från sin bättre sida. Imorgon är det nämligen dags för det första åttondelsmötet i Europa League. Väl där står Real Betis för motståndet och en bra reaktion är ett måste.

Manchester United

Helgens resultat känns fortfarande overkligt. Att förlora på ett sådant sätt är aldrig okej, och vad än Marcus Rashford säger så kändes det absolut som att man gav upp. Därför är det viktigt att man imorgon går ut hårt och visar att det som hände i söndags enbart var en engångsföreteelse.

Vidare till skadeläget så missade Victor Lindelöf söndagens match på grund av en mindre skada, och det återstår att se om svensken är redo för spel imorgon. Utöver det så fick vi höra några rapporter kring Casemiro och Raphaël Varane, och att de två båda hade några skavanker på Anfield. Det är dock inga uppgifter som har verifierats, så vi utgår från att de är tillgängliga imorgon. Anthony Martial kommer missa ytterligare en match, men lite mer överraskande är att även Marcel Sabitzer att missa morgondagens möte.

Jag tror inte att Erik ten Hag kommer att vara för reaktiv när han väljer sin startelva, och det tycker jag är rätt. Det är bättre att ge majoriteten av de som spelade i söndags chansen att revanscherna sig, och det tror jag att de kommer att göra. Det är klart att lagets mentalitet ifrågasätts efter den insats vi såg i söndags, men samtidigt så tror jag fortfarande att detta är ett mentalt starkt lag som förstår att det är oacceptabelt att prestera som man gjorde mot Liverpool. 

Blir det Wan-Bissaka från start imorgon, eller får Dalot fortsatt förtroende?

Om det fanns en liten chans på en ligatitel denna säsong så skulle jag säga att den är borta nu, och då finns det inget annat än att spela sitt bästa möjliga lag imorgon. Det skulle innebära David de Gea i mål, men i backlinjen tycker jag att en ändring måste göras. Jag förstod inte varför Diogo Dalot startade ligacupfinalen eller helgens match med tanke på Aaron Wan-Bissakas fins form, och nu känns det som att det är dags för engelsmannen att få spela från start. Utöver det så tycker jag att Raphaël Varane, Lisandro Martinez och Luke Shaw ska starta.

På mittfältet så tror jag att det blir Casemiro och Fred eftersom att Sabitzer är otillgänglig. Bruno Fernandes har fått ta mycket skit de senaste dagarna, och en del är rättfärdigat i mitt tycke. Hans kroppsspråk är inte alltid det bästa, men med det sagt så vill jag se hur portugisen svarar och därför hoppas jag att han startar imorgon, även om han kanske skulle behöva lite vila.

Jag förväntar mig att man kommer att ha mycket bollinnehav imorgon och därför så hade jag gärna sett Jadon Sancho från start då han i mitt tycke passar bättre när United har mycket boll. Jag ser gärna att man på högerkanten har en vänsterfotad spelare, och då finns det inte något annat alternativ än Antony. Med de två kanterna ockuperade så får Marcus Rashford starta på topp.

Möjlig startelva:

Real Betis

Real Betis ligger för tillfället på en femteplats i La Liga där man i sin senaste match lyckades få med sig en poäng mot Real Madrid, så att underskatta spanjorerna hade varit ett stort misstag.

Nu kommer man dock behöva klara sig utan den femte bästa chansskaparen i La Liga, Nabil Fekir. Fransmannen kommer nämligen att missa resterande delar av säsongen med en korsbandsskada, vilket är ett rejält avbräck för Betis. Utöver det så kommer även yttermittfältaren Juan Cruz att missa morgondagens drabbning.

Positivt är dock att Sergio Canales är med i den trupp som reser till Manchester och bör ha en hyfsad chans att starta.

Redan i målet har lagets tränare Manuel Pellegrini ett val att göra. Rui Silva har varit den målvakt som spelat mest, men den före detta Manchester City-målvakten Claudio Bravo har startat i lagets fyra senaste ligamatcher vilket får mig att tro att han kommer att vakta målet även imorgon.

Mittbackar tror jag att German Pezzella och Luis Felipe kommer att vara, och på kanterna tror jag på Youssouf Sabaly och Juan Miranda.

Vidare till mittältet så är William Carvalho och Guido Rodríguez givna i mitt tycke, med Rodri i en lite mer offensiv mittfältsroll. På högerkanten tror jag att Sergio Canales hoppar in, och till vänster blir det Ayoze Perez, som är på lån från Leicester City. 

På topp har man två intressanta val i Borja Iglesias och Luiz Henrique, och där tror jag att Pellegrini kommer att välja Iglesias.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer att vara första gången som dessa lag möter varandra i tävlingsspel. Man har dock spelat en träningsmatch mot varandra, som tog plats under VM-uppehållet, och den vann Real Betis med 1-0.

Visste ni att…

 • Manchester United har gjort minst två mål i 14 raka matcher på Old Trafford.
 • Manchester United har vunnit 17 av sina 19 senaste matcher på hemmaplan, där de andra två slutade oavgjort.

Matchinformation

Manchester United
Real Betis
Turnering: Uefa Europa League, åttondelsfinal 1:2
Tid: Torsdagen den 9 mars 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Daniel Siebert (Tyskland)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, inget datum)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Casemiro (oklar status)
 • Lindelöf (skadad, liten chans)
FORM
O16/2BarcelonaBEL2-2
V19/2LeicesterHPL3-0
V23/2BarcelonaHEL2-1
V26/2NewcastleNLC2-0
V1/3West HamHFA3-1
F5/3LiverpoolBPL0-7

Real Betis

Skador och avstängningar:

 • Fekir (knä, september)
Tveksamma:

 • Canales (matchform, stor chans)
 • Cruz (skadad, liten chans)
FORM
F1/2BarcelonaHligan1-2
F4/2Celta VigoHligan3-4
V11/2AlmeríaBligan3-2
V18/2ValladolidHligan2-1
V24/2ElcheBligan3-2
O5/3Real MadridHligan0-0

United mot Real Betis

Inga tidigare möten.
Res med oss till Manchester!