Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Bruno är rätt ledare / Rashford bäst igen / Budgivare bjuds in

Fredagens nyhetssvep innehåller tar upp det senaste från Ten Hans presskonferens inför fortsättningen i Premier Leauge och inkluderar även nyheter om den förestående försäljningen och sommarens transferfönster. Vi kan också konstatera att Marcus Rashford åter igen har vunnit pris om månadens spelare i Premier League. 

Bruno är rätt ledare

På presskonferensen inför Southampton fick vi bland annat reda på att Christians Eriksens rehabilitering går som den ska och att han med stor sannolikhet kommer att spela under våren, dock inte före landslagsuppehållet. Ten Hag betonade också att Bruno Fernandes är rätt ledare för laget, även om känslorna ibland måste kontrolleras och visas upp i rätt stund.

I övrigt sa Ten Hag följande på presskonferensen som släpptes idag:

  • Bruno visade stor personlighet i matchen mot Betis. Han var fantastisk. Han ger alltid energi till laget, han visar och coachar övriga laget ur en taktisk vinkel. Visst kan känslorna ta överhanden men vi hjälper honom med det, ibland måste känslor kontrolleras och visas på rätt sätt och i rätt stund.
  • Wout Weghorst är ofta i rätt position och han fortsätter. Målen kommer då till slut. Han är i bra form och kan spela många matcher. Med Martial borta är det avgörande att ha honom där. Han gör det mycket bra med uppbyggnaden framåt och även försvarsmässigt.
  • Martial är på väg tillbaka, men vi är försiktiga.
  • Jag kan inte ignorera de Geas felpassningar idag men jag vet inte vad det var. Vi har sett att han kan göra detta och på söndag kommer det bli bättre. Vi och David jobbar ständigt och han går framåt.
  • Eriksen är med på lagets genomgångar och fullt fokus är på att han ska komma tillbaka.
  • Det är viktigt att vara på topp även på söndag. Southampton slog Chelsea och det är hård fight i nedre delen av tabellen. De kommer göra allt för att vinna poäng.
  • Att spela många matcher är bra i en utvecklingsprocess. Vi har en plan och ger alltid feedback, utveckling sker ständigt och matcher gör att utveckling kan tas framåt på ett bra sätt.

Rashford bäst igen!

För tredje gången i rad har Marcus Rashford utsetts till månadens spelare i Premier Leauge. Målformen har fortsatt och inget tyder i nuläget på en vikande form. Rashford är nu uppe på 26 mål på 41 matcher under säsongen. Grattis säger vi!

Rashford kommenterar själv priset:

Vem som helst av de kandidater som finns förtjänar att vinna det. Jag är såklart väldigt glad och stolt över att ha fått priset tre gånger.

Han pekar också ut matchen på Nou Camp mot Barcelona där han gjorde ett av målen som månadens höjdpunkt.

Budgivare bjuds in

Det har förekommit flera olika turer i den potentiella försäljningen av Manchester United. Ena dagen rapporteras det om att Glazers vill vara kvar, andra dagar att de är fast beslutna att sälja om priset blir rätt. Senaste budet ska vara att de kommer att sälja åtminstone merparten av klubben och nästa vecka kommer budgivare att bjudas in för att göra detaljerade presentationer för sin sak.

Mount på radarn igen

The Guardian rapporterar att United har Mason Mount på radarn för att förstärka mittfältet i sommar, särskilt om Harry Kane är en möjlig anfallsvärvning. Kombinationen Kane och tidigare ryktet Bellingham (eller De Jong för den delen) ska vara osannolik. Vi lär få höra mer och mer intensiva rykten fram till sommaren om de alternativ som nämns.

Även Ten Hag prisas igen

Erik ten Hag blir åter igen prisad som månadens tränare för februari månad. Vi hoppas att även Erik lyckas återkomma en tredje gång denna säsong i likhet med Rashford men tänker då kanske bort mars månad och fadäsen mot Liverpool senast.