Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Southampton
Borta kanske inte så bra, men hemma bäst

Southampton på hemmaplan. Det ska väl bara kunna sluta på ett sätt?

Reaktionen efter Liverpool var bra. Vi vann stort, kraftigt i underkant dessutom, mot Real Betis. Nej, Betis är inte världens bästa lag. Men de är ett bra lag. Så en seger mot Betis ska vi inte fnysa åt.

(Liverpools reaktion var inte lika bra. Men att de fuskar sin manager är för ett annat forum att behandla.)

Nu gäller det att ligga kvar i vinnarspåret.

Southampton ligger sist i Premier League. Vilket inte betyder att de är ett dåligt lag. Åtminstone inte nu när de har ny manager på plats. Avståndet uppåt är litet för dagens motståndare, faktiskt bara ett par segrar till tolfteplatsen.

(Nedflyttningsstriden i år kan bli något alldeles extra.)

Manchester United har hemmaplansfördel idag. Då brukar det gå bra. Erik ten Hag har redan fått Old Trafford att bli ett fort. Det var förstås inte medvetet. Du kan liksom inte bestämma att du ska vara bra på hemmaplan. Det finns ingen taktik som gör att just hemmamatcher blir extra lätta att vinna.

Vi började ganska knackigt:

Men därefter ser det förbaskat trevligt ut:

För varje seger blir hemmaplansfördelen lite större. Motståndarna noterar förstås att United alltid vinner på hemmaplan. Unitedspelarna noterar förstås detsamma och självförtroendet växer för varje spark.

Så ut, kör över Southampton och bärga ännu en seger.

Laget? Jag tänker att det blir elvan som startade andra halvlek mot Betis. För nog måste det Aaron Wan-Bissaka från start nu?

Annars tror jag att Ten Hag kanske hade för avsikt att vila någon spelare idag, för att sedan köra på de bästa i nästa veckas cupmatcher. Men med 4-1 i ryggen mot Betis får eventuell vila delas ut i Spanien.