Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchdag: Chelsea - Manchester United
Ge oss en titelstrid i vår

30 procent.

Så stor är titelchansen för Manchester Uniteds damlag (detta enligt Fivethirtyeight). Om några timmar kommer den chansen mest troligt ha förändrats markant, i någon riktning. För idag ska ju tabellettan Manchester United tampas med titelfavoriten Chelsea på bortaplan.

Ligan avgörs förstås inte idag. Men det är en otroligt viktig match.

Champions League har varit målet för Uniteds damlag den här säsongen. Men det går inte att vara tabelletta i mars (låt vara med en match mer spelad) och vara nöjd med annat än en förstaplats när säsongen summeras.

Tittar vi i tabellen ser vi att United har flest gjorda mål och färst insläppta (Chelsea har gjort lika många och Arsenal har släppt in lika få). Vi har flest vinster och färst förluster (Chelsea har samma antal vinster och förluster, men en oavgjord färre). Sett till xG för och emot är United marginellt bättre än Chelsea.

Detta till trots håller spelbolagen Chelsea som storfavorit idag.

Det är inte så konstigt. För Chelsea har i princip alltid haft lekstuga mot United.

Chelsea är laget United ännu aldrig har besegrat.

Men någon gång ska ju vara den första.

Skulle United faktiskt lyckas vinna idag så kommer åtminstone jag utropa United till titelfavorit. Skulle vi däremot förlora tror jag att vi får mycket svårt att ens ta en Champions League-plats.

Otroligt viktig match, som sagt.

Det som talar för United är försvaret, med världens officiellt bästa målvakt Mary Earps längst bak.

Det som talar emot United är mittfältet. I min mening är det framför allt där som United aldrig har lyckats konkurrera med Chelsea. Uniteds damlag har ingen Casemiro som ständigt är spelbar när bollförande försvarare är pressad.

Lyckas United ta sig förbi mittfältet, ja då har vi Alessia Russo på topp. Jag tycker att Russo har varit en liten besvikelse den här säsongen. Men hon slog till med hattrick mot Leicester senast och hon har en förmåga att näta i de viktigaste matcherna.

So you’re telling me there’s a chance?