Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
United jagar Bellingham / Trio landslagsuttagen / Rashford och Batlle prisade

I dagens nyhetssvep tar vi upp lite nyheter kring Jude Bellingham, där Manchester United nu ska ha gett sin in i jakten på engelsmannen. Vidare så har en United-trio tagits ut i Englands EM-kvaltrupp, och slutligen så har Marcus Rashford och Ona Batlle prisats.

United ger sig in i jakten på Bellingham

Enligt The Telegraphs Jason Burt så ska Manchester United vara redo att ge sig in i jakten på Borussia Dortmunds superstjärna Jude Bellingham, där den tyska klubben ska ha satt en prislapp på £110 miljoner.

Burt fortsätter att skriva att en sådan transfersumma för 19-åringen skulle vara ett rekord för en brittisk spelare, och överträffa de £100 miljoner som Manchester City betalade för Jack Grealish. Det skulle också vara den högsta summan som betalats av en brittisk klubb, som för tillfället ligger på £106 miljoner, som Chelsea betalade för Enzo Fernandez i januari.

Utöver United så är Manchester City, tillsammans med Liverpool och Real Madrid med i kampen om 19-åringen. Enligt Burt så har inte Chelsea uteslutit att lägga ett bud, men accepterar att de inte är bland favoriterna.

Finanser kan också begränsa Uniteds chanser att värva Bellingham, med Ten Hag väl medveten om att han kommer att behöva sälja för att värva i sommar, och även om en anfallare är en tydlig prioritering så accepterar Ten Hag att United även behöver förbättra sitt mittfält.

Shaw, Maguire och Rashford landslagsuttagna

När Gareth Southgate presenterade den engelska trupp som ska spela EM-kvalmatcherna mot Italien och Ukraina senare denna månad så fanns tre United-spelare med.

Om vi börjar i försvaret så hittar vi både Harry Maguire och Luke Shaw, som båda kändes relativt självklara på förhand. Det kan man även säga om Marcus Rashford som är den tredje United-spelaren i truppen. 

Rashford och Batlle prisade

På ta om Marcus Rashford så har han kammat hem ytterligare ett pris. Denna gång handlar det om PFA Vertu Motors Premier League Fans’ Player of the Month, vilket kort och gott är månadens spelare i Premier League, som utsetts av fansen.

Rashford fick 46% av rösterna vilket var fler än Bukayo Saka, Ollie Watkins, James Maddison, Kenny Tete och Manor Solomon, som var det andra nominerade spelarna.

Även på damsidan var det en United-spelare som fick utmärkelsen. Där var det spanjorskan Ona Batlle som välförtjänt tog hem priset för spelare som Chloe Kelly, Kirsty Hanson, Janina Leitzig, Khadija Shaw och Lauren Hemp.

Res med oss till Manchester!