Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Lewes - Manchester United
När titlar börjar närma sig är det bara att gå för det

Manchester United tar imorgon emot andradivisionslaget Lewes i FA-cupen, och väljer Marc Skinner att gå för det bör avancemang vara högst troligt. 

Läget i laget

Efter en lång förlustfri svit åkte United på förlust mot Chelsea på bortaplan förra söndagen. United hade stora bekymmer med Chelsea, trots att man emellanåt ägde en del boll. Chanserna uteblev mot ett starkt Chelseaförsvar, men imorgon lär det både bli stort bollinnehav och fler skapade målchanser.

Man har nu tagit sig till kvartsfinal, och nog för att Skinner nog inte vill riskera något i ligan så tror jag knappast att ett förhållandevis starkt lag imorgon skulle tära allt för mycket på orken och energin hos Unitedspelarna. När man börjar sniffa sig mot en titel i FA-cupen är det givetvis bara att gå för det.

I skrivande stund har United en så gott som skadefri trupp och Skinner påtalar även under presskonferensen inför matchen att konkurrensen om platserna är tuff. Det är oftast ett bra tecken.

Skinner säger även att det handlar om att välja rätt spelare för morgondagens match, vilka som har de rätta egenskaperna för att såra motståndaren, men naturligtvis också vilka som ser vassa ut på träning.

Den enda som inte kommer figurera imorgon är januarinyförvärvet Jayde Riviere. Kanadensiskan börjar dock snart bli redo för att köra för full i träning och förhoppningsvis snart även match.

Kort om Lewes

Lewes är hemmahörande i andradivisionen och för den som inte har koll på var de hör hemma geografiskt så kommer de från sydkusten. Närmsta stora stad är Brighton, som ligger ungefär en halvtimme bort.

Laget leds av den skotske tränaren Scott Booth, som bland annat hade en hyfsad spelarkarriär i Aberdeen som forward. Lewes damlag har han lett sedan maj 2022 och i skrivande stund placerar sig laget på sjunde plats i den näst högsta divisionen.

Senast kommer laget från en förlust mot London City med 3-1. Därmed har man något gemensamt med United, alltså att bägge förlorade i huvudstaden förra helgen.

Lite slarvigt var det då från Lewes sida, men imorgon tror Booth på ett mer fokuserat lag mot United.

“Du behöver inte riktigt motivera spelarna för det,” säger han om att ha United som besökare till The Dripping Pan (festligt arenanamn, inte sant?), som är slutsåld.

På spelarfronten nämns inget specifikt om vilka som finns tillgängliga eller inte, därmed räknar vi med att de likt United har ett tämligen skadefritt lag att mönstra.

Tidigare möten

United och Lewes har mötts två gånger tidigare, vilket var i ligaspelet 2018/19. United vann bägge matcherna med 2-0 respektive 5-0.

Lewes FC – Manchester United

Turnering: FA-cupen
Datum: 19 mars
Avspark: 13.30
Teve: Viaplay