Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Fulham
Ny Wembleybiljett i potten, denna cupvår

I fotbollen finns ingen vinter. Säsongen delas lämpligen in i tre delar: 1) höst, 2) jul och nyår, 3) vår. För Manchester United väntar tidigt ikväll vårsäsongens 22:a match. Dagens match är vårsäsongens 12:e cupmatch. Det är en anmärkningsvärd fördelning.

Erik ten Hag är definitivt up for the cup, så mycket har han bevisat gång på gång.

Dagens test mot Fulham är onekligen ingen lätt uppgift. Fulham må ha två raka förluster i bagaget men de har fått en veckas uppladdning och nyckelspelaren João Palhinha tillbaka efter avstängning.

United behövde förvisso inte anstränga sig överdrivet i Spanien men att resa kostar energi. Dessutom blir det ju ont om tid att förbereda sig för nästa uppgift. Det är vi förstås vana vid men det är alltjämt en fördel för Fulham.

En fördel för United är att vi har bättre spelare. En annan fördel är att vi har hemmaplan. Därmed är United odiskutabel favorit.

Och det är klart att vi ska vinna, när en semifinal på Wembley hägrar.

Laget, det sista före säsongens sista landslagsuppehåll, blir förstås bästa tänkbara. Trötta kroppar och trötta huvuden får sedan ett par behagligare veckor. För under landslagsuppehållet på en och en halv vecka blir det som mest två matcher för våra krigare, det är 50 procent mindre än brukligt den här våren. För vissa blir det ännu lugnare. Raphaël Varane föregår med gott exempel och bojkottar landslaget. Det borde alla göra. Då skulle landslagsfotbollen snart försvinna och då skulle världen bli en mycket bättre plats. Eller kanske inte mycket bättre men åtminstone lite bättre.

Med Casemiro avstängd, Scott McTominay tveksam till spel och Diogo Dalot tillbaka i gammal hederlig form känns den defensiva sexan given:

De Gea
Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw
Sabitzer, Fred

Frontfyran består till tre fjärdedelar av Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Wout Weghorst.

Tänk ändå att vi i mars 2023 skriver in Wout – 2 mål på 1255 minuter – Weghorst som självskriven i Manchester Uniteds startelva. Det är fascinerande.

Vem som tar den sista platsen i elvan är mer öppet. Kandidaterna är tre: Antony, Jadon Sancho och Facundo Pellistri. Det slog inga gnistor om Pellistri i Sevilla, så hans namn skulle förvåna. Antony är Ten Hags föredragna val men vi vet inte hur brassen mår.

Res med oss till Manchester!