Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Derbyförnedring – igen

I denna upplaga av Ungdomskollen tar vi upp ligaspelet för reserverna och juniorerna, och det är tyvärr ingen rolig läsning. Vidare så har ett flertal spelare blivit landslagsuttagna. Utöver det så har akademichef pratat om reservernas framsteg denna säsongen.

Matcher sedan senast

  • U18: United – Stoke 0-0
  • U21: Manchester City – United 6-0

Derbyförnedring – igen

Efter att ha förlorat med hela 6-1 i det första mötet mot Manchester City denna säsong så borde reserverna varit revanschsugna när man möttes igen under gårdagen. Det visade man dock inte på planen. Istället blev det en större förlust när City återigen fick in sex bollar, men denna gången gick United mållösa. 

United ställde upp med ett starkt lag med spelare som Brandon Williams, Zidane Iqbal och Dan Gore, men trots det så hade City en 2-0 ledning redan efter 13 minuters spel. Sedan så blev det såklart inte bättre när Sonny Aljofree fick syna det röda kortet efter cirka 20 minuter.

Bara tre minuter senare gjorde City 3-0, vilket stod sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek gjorde City sedan tre mål till vilket gav slutresultatet 6-0.

Även mållöst för juniorerna

För juniorerna blev det också mållöst, men till skillnad från reserverna så höll man även tätt bakåt och fick därmed med sig en pinne. Matchen, som spelades mot Stoke fick inte se speciellt många farliga chanser åt något håll, och det enda som hände i den första halvleken var att Adam Berry blev varnad.

Andra halvlek blev inte speciellt annorlunda. Travis Binnion bytte in Sam Murray, Gabriele Biancheri och James Scanlon men det hjälpte inte, utan matchen slutade 0-0.

Flera spelare landslagsuttagna

Inför det kommande landslagsuppehållet så har ett flertal akademispelare blivit landslagsuttagna. Det handlar om följande spelare.

Skottland U18: Jack Kingdon och Louis Jackson

Wales U17: Gabriele Biancheri

Polen U19: Maxi Oyedele

England U19: Kobbie Mainoo och Omari Forson

Cox nöjd med reservernas framsteg

Efter förlusten mot Chelsea pratade Akademichef Nick Cox med klubbmedia om klubbens U21-lag, och att han är nöjd med deras framsteg denna säsong.

Till en början så berömde Cox hur de unga spelarna har hanterat utmaningar denna säsongen.

“Jag är helt förtjust”.

“Du vill vinna och du vill spela bra, men vårt jobb är att hjälpa individer att lära sig att spela spelet för sin egen förbättring.

“Det stora för oss på matchdagen är att våra pojkar tillämpar sig på ett sätt som vi tror kommer att förbereda dem för a-laget.”

Cox pratade även om lagets tränare Mark Dempsey och hur viktig han har varit för laget.

”Så vi är riktigt nöjda med prestationerna, särskilt sedan årsskiftet. Vi har sett prestationer också förvandlas till resultat och det beror verkligen på Mark Dempsey och hans team.”

“Jag kan inte berömma [honom] tillräckligt och jag vet att han har en riktigt skicklig personalgrupp runt sig, inte bara tränare. Vi är verkligen nöjda med hur laget går och hur personalen stöttar de unga spelarna.”

Vidare så pratade Cox om hur flera spelare i U21-laget spelar över sin åldersgrupp, och hur det påverkar spelarna i framtiden.

“I slutändan förbereder vi dem för livet, förhoppningsvis, i den mest konkurrenskraftiga ligan i världen där de förväntas vinna.”

”För att främja individuell utveckling måste man faktiskt tänja på spelarna och ibland sätta dem i en svår miljö. Så vad vi gör med U-21 är att hålla medelåldern riktigt låg. Under den första halvan av säsongen var medelåldern för våra U21-åringar 19 så vi mötte regelbundet lag som var ett år till ett och ett halvt år äldre.

Spelare i fokus

Denna upplagas spelare i fokus kommer att vara en spelare som nyligen skrev på sitt första proffkontrakt med klubben, nämligen Elyh Harrison (toppbilden).

Harrison kom till United från Stevenage inför denna säsongen och har hittills spelat 12 matcher för klubben där det blivit två hållna nollor för 17-åringen.

Harrison är en modern målvakt som är bekväm med att vara utanför eget straffområde och vara med som en extra mittback. Han är bekväm och självsäker med bollen, vilket dock kan leda till misstag då och då. Utöver det är han också aggressiv när det kommer till att ta hand om inlägg.

Några korta

  • Dansken Lasse Abildgaard ska ha spenderat förra veckan i United där han provspelat.

  • Manchester Uniteds U17 kommer att spela Generation Adidas Cup i Florida i början av April.

  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 3 april.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik