Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nya matchdatum / Det senaste om budgivningen / Frustrerade svenskar

Vi avslutar veckan med att samla upp de Unitednyheter som sipprat ut under helgen. Bland annat tas det upp om ägarsituationen och nyinkomna bud på klubben. Vi noterar även ett par nya matchdatum för både herr- och damlaget.

Vidare kan vi rapportera om att en frustration gror hos våra Unitedsvenskar…

Nya matchdatum

Herrlaget

Datum för Brighton & Hove Albion och West Ham United har fastställts. Till följd av Uniteds avancemang i FA-cupen har matchen mot Brighton flyttats från 19 mars till 4 maj.

Matchen mot West Ham flyttas från 6 maj till 7 maj. Bägge matcherna är på bortaplan.

Damlaget kan få ny speltid

Damernas hemmamöte med Arsenal som ska spelas den den 24 april kommer att tevesändas.

Matchen kan emellertid komma att flyttas om Arsenal skulle avancera i Champions League.

Det senaste om budgivningen

Manchester United ser av allt att döma ut att få nya ägare framöver. Nuvarande ägaren Glazer har uppgett att man vill ha omkring £5-6 miljarder för att sälja, och en möjlig investerare som ser ut att vara beredd att hosta upp är qatariern Sheikh Jassim, som natten mot lördagen rapporterades ha lagt ett nytt bud på klubben. Detta bud ryktas ha varit på just £6 miljarder.

Även Sir Jim Ratcliffe uppges ha lagt ett nytt bud, men så mycket mer information finns egentligen inte att ta del av. Förhandlingarna lyder under tämligen strikta protokoll, men vi lär nog kunna räkna med att det blir nya turer i nästa vecka.

En som däremot inte har någon chans i budgivningen är den finske miljardären, Thomas Zilliacus, som enligt uppgifter hade för avsikt att dela ägandeskapet med supportrarna.

Frustrerade svenskar

Både Anthony Elanga och Victor Lindelöf befinner sig just nu på landslagssamling med Sverige. För den senare är startplatsen i Janne Anderssons lag given, men det är annat än vad man kan säga om läget i United. Detsamma gäller för Elangas del, som har tufft att konkurrera om en plats på bägge håll.

Lindelöf uppges vara frustrerad med situationen i United och kan under sommaren tänkas överväga en flytt från Old Trafford.

Elanga säger i en intervju med Sportbladet att det är frustrerande med den ringa speltid han får i United, men menar också att både han själv och klubben vet vad som förväntas.

“Jag har pratat med Erik [Ten Hag] och det är privat mellan oss två. Jag vet vad han vill att jag ska göra och jag kan bara fortsätta jobba hårt,” säger 20-åringen.

I Premier League har det endast blivit 418 minuter för Elanga den här säsongen.

Rooneys rekord övertaget

Wayne Rooney är inte längre Englands meste målgörare genom tiderna. Tottenham Hotspurs Harry Kane gick om den före detta Unitedspelaren i och med sitt straffmål mot Italien i torsdags. Kane är nu uppe på 54 mål, medan Rooney slutade på 53, efter att ha övertagit Sir Bobby Charltons tidigare rekord.

Kaptenen Casemiro

Vi avslutar med att uppmärksamma att Casemiro blivit utsedd till lagkapten för det brasilianska landslaget. Grattis säger vi till det!