Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United I landslagen
Elanga målskytt när Sverige tog tre klara poäng

Denna måndagskväll fick Sverige till slut en skön seger i EM-kvalet mot Azerbadjan. Efter en del kramp så släppte offensiven lös i andra halvlek och några byten gjorde susen. Ett fint inhopp av Anthony Elanga resulterade i det avslutande målet. Matchen slutade med hela 5-0 till slut. 

I övrigt fick vi se Wout Weghorst spela 90 minuter när Nederländerna vann klart. 

Elanga målskytt i storseger

Sverige hade en hel del kramp i stora delar av matchen mot Azerbadjan så siffrorna 5-0 är kanske väl smickrande. Men byten i andra halvlek fick offensiven att ta ut svängarna och Anthony Elanga fick komma in och göra snygga 5-0. Jesper Karlsson fick chansen och gjorde stor succé i sitt inhopp med ett mycket fint frisparksmål och assist till Elangas mål.

Weghorst gjorde 90 minuter när Nederländerna vann klart

Nederländerna gjorde processen kort med Gibraltar och vann med klara 3-0 utan att förta sig. Wout Weghorst spelade hela matchen för Nederländerna medan Tyrell Malacia fick nöja sig utan speltid. Malacia konkurrerar bland annat med stekhete Nathan Aké som idag gjorde två av Nederländernas mål.

 

Sabitzer saknades i Österrikes knappa vinst

Österrike tog sin andra raka seger men det satt hårt inne mot ett kämpande Estland. Segermålet 2-1 kom första i 88 minuten. Marcel Sabitzer saknades på grund av en knäskada som vi tidigare rapporterat om men befann sig på bänken. Österrike leder nu gruppen med 6 poäng.

 

U-lag

Uniteds unge målvakt Matěj Kovář som för närvarande är utlånad till Sparta Prag fick ingen speltid för Tjeckiens U21-lag, som tidigare idag spelade 1-1 mot Nederländerna i en vänskapsmatch. Vaktade stolparna gjorde istället Vítězslav Jaroš från League two-laget, Stockport County.