Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Brentford
Vårens första fjäril

Våren kantas av nyfödelse, förväntan och hopp om att det bästa ligger framför oss. Det är under  vårkvartalet som betygen skall sättas, inte bara akademiskt utan även för vårat älskade fotbollslag. Våren definieras utav avgörande moment, då insatserna blir högre blir även nervositeten det, ungefär samtidigt som vårens första fjäril tittar fram brukar fjärilarna även infinna sig i magen. Där jag bor har dagen blivit två och en halvtimme längre den senaste månaden, ljus som har varit välbehövligt då Manchester United gått i en motsatt riktning. De senaste tre Premier League matcherna (Liverpool, Southampton och Newcastle) har resulterat i en enstaka poäng med en målskillnad med noll gjorda mål och nio insläppta mål. På onsdag är det dags för United att vända trenden, ljuset måste skina, annars riskerar vi att gå en mörk vår till mötes. 

Manchester United

Det blev ingen bra återstart efter landslagsupehållet, en svag insats mot Newcastle gjorde att Manchester United i dagsläget är placerade på en femteplats, med två matcher mindre spelade än Spurs. Det känns som att det var igår Champions League platsen verkade vara säkrad och många började tala om en potentiell högre placering, men det går som bekant snabbt i hockey, jag menar fotboll. Tappade poäng på onsdag kan aktualisera lägre placeringar än en femte plats med Brighton på sjätte plats på 43 poäng och 26 matcher spelade. En säsong som på många sätt och viss har känts oerhört bra kan riskeras att resultera i ett haveri om Brentford skulle lyckas ta poäng av oss på Old Trafford. 

Även fast denna säsongen i stort känns lyckad så skall man inte glömma de minor vi gått på, 6-3 mot Manchester City, 7-0 mot Liverpool, och 4-0 förlusten mot just Brentford. Skulle du fråga mig för en månad sedan skulle jag säga att vi har kommit oerhört långt sedan förlusten mot Brentford, men den senaste månaden har bevisat att vi har fortfarande en oerhört låg lägstanivå i oss. 

Vad har alla dess minor och svaga insatser gemensamt? Jo de spelades på bortaplan. På Old Trafford har vi varit ruggigt starka iår. De senaste 12 Premier League matcherna är United obesegrade på hemmaplan, har ett poäng snitt på 2.31 poäng per match och endast släppt in åtta mål. När detta ställs i relativa termer med våra borta resultat där vi släppt in hela 29 mål och har ett poängsnitt på 1.43 poäng nås man av insikten att det är förhoppningsvis inte på hemmaplan Champions League platsen skall förloras. För det är känslan jag får, Champions League platsen slutade tidigt denna säsongen vara något vi skulle vinna och övergick till att nu vara något som vi kan förlora. En inställning som jag tror måste ändras. 

Förra veckan köpte jag en glasfågel på Tradera, kruxet med att köpa en glasfågel via internet är att den måste fraktas med en postservice som tenderar att vara lika smidiga som Wout Weghorst. För att skydda glasfågeln hade den packats in i mängder av lager med plastfoilie, bubbelplast och tejp. Ungefär samma behandling hoppas jag att Ten Hag ger Anthony Martial inför onsdagens match, då han ungefär är lika ömtålig som en glasfågel. Som bekant fick Martial dryga halvtimman i benen mot Newcastle och jag tycker att han tillför en annan dimension än hans nederlänska kollega Weghorst. Vågar vi hoppas att våran alldeles egna glasfågel kommer till spel mot ”The Bees”?

Det mörkaste målnet på United himmlen tycker jag är att Casemiro är fortsatt avstängd vilket jag tror leder till att vi får se ett mittfält bestående av Sabitzer och Fred the red. 

Jag tror även att Wan-Bissaka kan göra en återkomst efter att ha varit sjuk i söndags. Även Erikssen som förra säsongen spelade i Brentford är fortsatt skadad. 

Glasfågeln Martial kan förhoppningsvis starta onsdagens match

 

Möjlig startelva:

Brentford

Brentford spelade senast i lördags den 1 april mot Brighton. Det var en match som visade på Brentfords kvalitéer då de hade ledningen tre gånger i en match som tillslut slutade 3-3. Brentford befinner sig för nuvarande på en sjunde plats på 43 poäng. Brentfords Danska tränare Thomas Frank har gjort under med Brentford som får anses vara en av säsongens stora överraskningar.

Brentford har tidigare visat på stor styrka mot topplagen. Denna säsongen har de slagit, Manchester United, Manchester City (på The Emirates) , Liverpool (om man nu räknar dem som ett topplag) och Brighton. Samtidigt har de kryssat mot Chelsea, Arsenal och Tottenham. Samtidigt har Brentford fortfarande häng på en Europa plats och allt att spela för.

Brentford har ett innermittfält som nästan endast består av danskar samtidigt som Skåningen Pontus Jansson är kapten för laget. Just Jansson gjorde mål i förra matchen mot Brighton då han återvände efter en lång periods skadefrånvaro.

Det stora hotet framåt för Brentford är Ivan Toney, Tony står noterad för 17 mål och 4 assist på 26 matcher denna säsongen. Om Tony är på spelhumör (no pun intended) kan han vara ett stort hot mot Uniteds försvar, speciellt då vi på mittfältet saknar Casemiro.

Möjlig startelva:

Historik

 • Vi minns alla senaste mötet säsongens andra match för Manchester United där vi förlorade med 4-0 efter mål av Dasilva, Jensen, Mee och Mbeumo.
 • Brentford har inte slagit United två gånger samma säsong sedan säsongen 1936/37.
 • Brentford kan bli första klubben sedan Arsenal 1990/91 som vinner på bortaplan mot båda Manchester klubbarna samma säsong.

Visste ni att…

 • United har inte förlorat en hemmamatch i ligan där de var i ledning efter första halvlek sedan 7 maj 1984 (då mot Ipswich Town 1-2)
 • Brentford är brutalt starka om de tar ledningen. Sedan deras uppflyttning till Premier League inför 2021/22 säsongen har de tagit ledningen i 32 matcher och inte tappat en enda ledning till förlust (22 vinster, 9 kryss)

Matchinformation

Manchester United
Brentford
Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Onsdagen den 5 april 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: John Brooks
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Heaton (fot, mitten april)
 • Eriksen (fot, april)
 • Casemiro (avstängd, tredje matchen av fyra)
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Wan-Bissaka (sjuk, liten chans)
FORM
F5/3LiverpoolBPL0-7
V9/3Real BetisHEL4-1
O12/3SouthamptonHPL0-0
V16/3Real BetisBEL1-0
V19/3FulhamHFA3-1
F2/4NewcastleBPL0-2

Brentford

Skador och avstängningar:

 • Lewis-Potter (knä, maj)
 • Ajer (vad, maj)
Tveksamma:

 • Janelt (knä)
FORM
O18/2C. PalaceHPL1-1
V6/3FulhamHPL3-2
F11/3EvertonBPL0-1
V15/3SouthamptonBPL2-0
O18/3LeicesterHPL1-1
O1/4BrightonBPL3-3

United mot Brentford

Totalt:168-2-634-28
Hemma:85-1-221-9
Premier League:32-0-16-5
SENASTE MÖTENA
V1975-09-10HLC2-1
V2022-01-19BPL3-1
V2022-05-02HPL3-0
F2022-08-13BPL0-4
SENASTE HEMMAMATCHER
V1939-04-22HD13-0
V1946-12-07HD14-1
V1975-09-10HLC2-1
V2022-05-02HPL3-0