Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Brentford
Kniven mot strupen

Plötsligt leder Erik ten Hag ett pressat Manchester United. På de tre senaste ligamatcherna har vi bara tagit en ynka poäng och dessutom inte gjort ett endaste litet mål.

Därmed har vi plötsligt släppt in konkurrenterna i kampen om plats 3 och 4 i tabellen. Ja, vi är faktiskt femma nu. Newcastle och Tottenham har passerat på målskillnad. Dock värt att notera att vi har två matcher till godo på Tottenham. Det är framför allt de två lagen vi tampas med. Visst, Brighton, Brentford och Liverpool drömmer säkert också om Champions League-spel men de är fortsatt på betryggande avstånd.

Brentford skulle kunna ändra på det idag. Det får vi inte tillåtelse. När vi mötte Brentford borta blev vi utspelade. Nu är det hög tid att utkräva revansch.

Det är också hög tid att vinna igen.

Lyckas vi med det får vi lite andrum. Skulle vi däremot misslyckas ikväll, ja då är läget plötsligt kritiskt. Säsongen riskerar faktiskt att glida oss ur händerna om vi inte hittar tillbaka till vinnarspåret illa kvickt.

Brentford har blivit ett jobbigt lag. Och de leds av en jobbig manager. Under säsongen har de tagit poäng mot Arsenal, vunnit mot Manchester city, vunnit mot United, tagit poäng mot Tottenham, tagit fyra poäng mot Brighton, vunnit mot Liverpool och Fulham. Av lagen på övre halvan är det bara Newcastle och Aston Villa de inte har tagit poäng emot, och mot de lagen har de sina hemmamatcher kvar.

Ja, en jobbig motståndare som sagt. Spelar United som i söndags blir det stryk, så mycket känns tämligen givet.

Men vi är bättre hemma. Och vi brukar repa oss efter förluster. United har förlorat åtta matcher under säsongen. Bara en gång har vi följt upp en förlust med annat än en seger. Det var i augusti… då vi efter Brighton blev förnedrade av Brentford.

I söndags valde Ten Hag att spela Bruno Fernandes som sittande mittfältare. Det funkade inte. Tanken var säkerligen att Bruno skulle agera bollförflyttare i avsaknad av Casemiro och Christian Eriksen. Bruno misslyckades med det. Scott McTominay var tia i första halvlek och Marcel Sabitzer i andra halvlek. Båda misslyckades.

Vi kan inte få in Casemiro eller Eriksen i spel idag. Men vi kan åtminstone få Bruno som tia. Det blev inte bättre med Bruno som sittande mittfältare. Däremot blev det sämre utan honom i offensiven. Positionsbytet på Bruno var enligt mig stor en nettoförlust för United.

Så tillbaka med Bruno som tia och plocka in Fred istället för Scott McTominay, är mitt förslag.

Aaron Wan-Bissaka bör vara tillgänglig efter kort sjukdomsfrånvaro och då borde han ta hand om högerbacksplatsen. För Diogo Dalot gör ingen glad just nu.

I övrigt har jag svårt att se någon förändring jämfört med senast. Visst, Anthony Martial skulle vara en enorm uppgradering mot Wout Weghorst, men Martial går inte att lita på. Så det blir nog Weghorst på topp igen. Åtminstone kommer mitt utgångstips vara att Martial börjar på bänken (eller läktaren) tills motsatsen är bevisad.

Res med oss till Manchester!