Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Brentford 1-0
Kontroll blev nyckelordet när torkan bröts

Den senaste månaden har varit en mörk punkt i en annars mycket ljus säsong och med tre matcher utan ett enda mål i Premier League så kändes pressen i uppbyggnaden till matchen. Kontroll blev ett nyckelord när matchen väl kom igång och de första 45 minuterna dominerades totalt av de rödklädda som även fick bryta måltorkan då Marcus Rashford satte 1-0.

Det blev mycket bollinnehav mot ett försvarande Brentford på ett väldigt regnigt Old Trafford i den första halvleken. Det var först inte lätt att bryta ner blocket men efter en fin flytande instickare av Antony, en intelligent skarv från Sabitzer och ett kyligt avslut från Rashford så fick vi äntligen bryta måltorkan i ligan. Det var faktiskt total dominans av hemmalaget i de första 45 minuterna, Brentford fick knappt röra i bollen och kunde bara drömma om att faktiskt komma till ett anfall på kontring.

Erik ten Hag valde att starta många av de spelare som inte lyckades imponera på St. James Park och i den första halvleken så funkade spelare som Dalot och McTominay ganska bra i det boll-kontrollerande systemet som användes. Det var tydligt att Brentford ville ligga på kontringar men det blev inte mycket av den varan då United hann svepa upp det mesta innan det blev farligt.

Brentford växte in i matchen mer i den andra halvleken och fick tillslut ett superläge när Kevin Schade kom fri men stoppades av en viss David De Gea. Det hade såklart underlättat med ett andra mål fron Unitedhållet men försvaret såg så pass stabilt ut i den andra halvleken att man aldrig riktigt kände sig speciellt nervös. Det blev en knapp men ändå säker seger som ger oss ett bättre grepp i tabellen och lite andrum.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Det var en väldigt lugn första halvlek för De Gea som inte behövde göra mer än att slå några passningar. Spelet med fötterna lämnar ju fortfarande mycket att önska, förutom en väldigt vacker långpassning mot Sancho i den första halvleken så blev det några gånger rent av farligt när vår Spanjor ska använda tofflorna. + för en uppoffrande räddning i den andra halvleken och ännu en hållen nolla.

Diogo Dalot: 6

Det var en väl försvarande Diogo Dalot som inte gjorde speciellt mycket väsen för sig på sin position. Han kan fortfarande utveckla sitt spel med Antony på högerkanten.

Raphael Varane: 7,5

Lugn och stadig som alltid, det finns inte mycket mer att säga om vår försvarsgeneral.

Lisandro Martinez: 7

Likt Varane så gör Lisandro en väldigt bra och stabil match. Stoppade upp anfallen bra både högt och djupt i planen. Han missade någon tackling här och där men resten av försvaret fanns alltid där för att rädda upp.

Luke Shaw: 6

Utbytt 37. Det blev en kort jubileums-match för Luke Shaw som byttes ut redan i den första halvleken. Anledningen till bytet var med största sannolikhet på grund av skadebekymmer då det inte fanns något fel på vänsterbackens spel medans han var på planen.

Det blev en kort uppvisning i Luke Shaws 250:e match som Man United spelare.

Scott McTominay: 6

Varje match som jag ser Scott McTominay spela fotboll så tror jag mer och mer att hans anfallsspel är Skottens absolut bästa attribut. Varenda gång som han avfyrar så blir det ganska farligt till den nivå att hela arenan skriker “skjut!” där han har bollen utanför boxen. Han gör faktiskt en helt okej match rent försvarsmässigt också, dock inte alls felfri.

Marcel Sabitzer: 6,5

Utbytt 70. En fin nick-assist till Rashford för matchens mål som summerade ännu en stabil match från inlåningen.

Bruno Fernandes: 6

Ännu en 90 minutare i benen för Bruno Fernandes. Det blev inga poäng idag men han lyckas fortfarande slå några väldigt fina passningar. Man ser dock att vår Portugisiske mittfältare skulle behöva lite vila.

Antony: 6,5

Utbytt 86. Han hade inte siktat in vänsterfoten idag på alla skottlägen han fick men han visade mycket självförtroende och hittar alltid intressanta positioner på planen. Hittar fint fram till Sabitzer för matchens enda mål.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 70. Fick jobba med mycket boll idag och visade på fina fötter och bra intentioner. Ibland så ser han lite saktfärdig ut på kanten. Kul att se Jadon få lite förtroende på kanten men det hade varit ännu roligare att få se honom på sin naturliga högerkant.

Marcus Rashford: 7,5

Mål 27. Smäller dit 1-o med ett kliniskt avslut. Ikväll så fick vi se den Rashford som vi vant oss vid efter VM-uppehållet, otrolig fart + fin teknik = konstant hot.

Tyrell Malacia: 6

Inbytt 37. Fick mest jobba med att svepa upp lösa bollar och bidra med lite överlappningar. Definitivt godkänd efter sitt tidiga inhopp.

Fred: 7

Inbytt 70. Ett klassiskt energiskt Fred-inhopp som bidrar starkt till att vi vinner denna match med sitt återerövringsspel.

Anthony Martial: 6

Inbytt 70. Ett tyst inhopp från Martial. Håller upp spelet bra när det behövdes med är inte det farligaste vapnet i kontringsspelet som blev aktuellt mot slutet av matchen.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 8

En mycket väl utförd match av coachen som gav några kritiserade spelare chansen igen och det fungerade ganska bra. Total dominans av bollinnehavet i den första halvleken och tillät aldrig Brentford att använda sitt farliga kontringsspel. Stänger av matchen väldigt bra med de defensiva bytena mot slutet.

En mycket väl coachad match från Erik ten Hag leder oss till seger.