Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
“Om de inte förstår det, så är de på fel plats” / Träningsmatch i Las Vegas / Dammatch flyttad

I dagens nyhetssvep tar vi upp del två av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match. Vidare så har det uttryckts oro kring Sheik Jassims affärshistorik. Utöver det så kommer United att spela träningsmatch mot Dortmund i sommar.

“Om de inte förstår det, så är de på fel plats”

Del två av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Brentford har släppts, och där pratade holländaren om ett flertal olika ämnen.

Bland annat fick Ten Hag fick frågan om han strävar efter att ha en naturlig ersättare på mittfältet när Casemiro och/eller Christian Eriksen är otillgängliga. På det svarade han följande.

“Men jag tror att vi visste detta innan säsongsstarten, vi diskuterade det här [presskonferenser] också många gånger, vi behöver enastående spelare i Manchester United, [det är] klart, och om du har skador behöver du ersättare och du behöver konkurrens. Speciellt när du vill tävla i fyra tävlingar behöver du det för att bli framgångsrik.”

Sedan pratade han lite om att man måste möta vissa standarder nu på slutspurten, och att man måste vara mer beslutsamma i kommande matcher.

“Självklart. Och du måste matcha vissa standarder. Det går det inte bara en väg upp under en säsong, du kommer att ha fluktuationer. Men du måste veta varför du är där du är och vad som ger den positionen. Det handlade om beslutsamhet, det handlade om passion, det handlade om begär. Så jag har missat det. När du är en stark motståndare som spelar över nivåerna, och många lag spelar mot Manchester United över sina nivåer, då blir du dödad. Vi hade den upplevelsen i söndags.”

Vidare fick han frågan om han tror att spelarna stängde av mentalt efter att han vunnit ligacupen, och på det svarade han följande.

“Jag tror inte det men vi hade ett tufft program. Nu har de fått vila. Det är oacceptabelt och jag accepterar det inte. Så vi är nu i slutskedet av säsongen så du måste vara mentalt och fysiskt vältränad och det är ansvaret alla i laget måste ta, sedan hålla ihop, hålla fast vid planen oavsett vad.”

Man diskuterade även Anthony Martial, och där fick han frågan om hur frustrerande det har varit att inte ha fransmannen tillgänglig.

“[I första hand] är det frustrerande för honom själv. Han är den spelare som är mest på gymmet, han vill inte vara där, han vill vara på planen. Men naturligtvis, vårt lag, i första hand, är det frustrerande, för det andra är det också för managern, för när dina bästa spelare är tillgängliga har du större chans att vinna matcher.”

Sedan fick han frågan om det finns någon oro att vissa spelare inte förstår budskapet när det kommer till att visa passion och hunger på planen, och då svarade han följande.

“Om de inte kan förstå det, så är de på fel plats.”

Hela presskonferensen finns att läsa här.

Oro kring Sheik Jassims affärshistorik

Enligt Bloomberg så har brittiska tjänstemän uttryckt oro kring Sheik Jassims affärshistorik. Detta ska bland annat involvera att Qatar Islamic Bank bötfälldes £1.4 miljoner av Bank of England år 2016 då man enligt bankchef Andrew Bailey “misslyckades med att uppfylla några av de mest grundläggande regulatoriska standarderna.”

Vidare så skriver man dock att inte verkar som att Storbrittaniens regering kommer att lägga sig i Sheik Jassims bud att köpa Manchester United.

United möter Dortmund i Las Vegas

Manchester United har presenterat ytterligare en träningsmatch på sin USA-turne i sommar. Den 30 juli kommer man nämligen att möta Borussia Dortmund i Las Vegas.

Dammatch flyttad

Damernas match mot Arsenal har fått ny speltid. Matchen kommer den nu att spelas på onsdagen den 19 april klockan 20:15.

Lång avstängning för Mitrovic

Fulham, Aleksandar Mitrovic och Marco Silva har nu fått sina straff efter händelserna i matchen mot Manchester United. En oberoende tillsynskommision har beslutat att Marco Silva ska stängas av två matcher och betala totalt £40 000 i böter.

När det kommer till klubben i sig så ska den också böta £40 000. Vidare till Aleksandar Mitrovic så har det beslutats att han ska stängas av i åtta matcher samt böta £75 000.

FA gick efter besluten ut med att man avser att överklaga båda besluten gällande Silva och Mitrovic då man anser att avstängningarna är för snälla.

Res med oss till Manchester!