Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Everton
Sagan om Christian Eriksens återkomst

På påsken kommer han tillbaka, denna världens just nu viktigaste dansk. Christian Eriksen kommer vara med i Manchester Uniteds matchtrupp mot Everton. Så mycket har Erik ten Hag bekräftat. Med tanke på Eriksens betydelse för Uniteds spel är det nästan en självklarhet att vi får se honom beträda planen i andra halvlek. För från start spelar han givetvis inte efter två månaders frånvaro.

Med Eriksen tillbaka i spel – minst ett par veckor tidigare än beräknat – ser det genast mycket ljusare ut. Allra helst som Casemiro efter Everton är tillgänglig för spel igen.

Plötsligt kommer United ha ett mittfält som kan flytta bollen på ett konstruktivt sätt.

Men det är sen.

Just idag får vi fortsätta lida med Scott McTominay och Bruno Fernandes bakom Marcel Sabitzer. För nog blir det samma mittfält som mot Brentford. Personligen skulle jag kasta in Fred och jag tycker att det blev ett tydligt lyft när han kom in i onsdags.

Ett lyft blev det även när Anthony Martial kom in på planen. Är det dags för fransmannen från start nu? Det måste nästan vara det. I så fall är det tämligen givet att Jadon Sancho flyttas till bänken. För det händer liksom inget när Jadon Sancho spelar boll. Mest är han väl – precis som Wout Weghorst – ett bevis på hur mycket svårare det är att spela boll i Premier League än i typ alla andra ligor som finns.

Tyrell Malacia startar förstås som vänsterback i Luke Shaws frånvaro och till höger kan vi kanske få Aaron Wan-Bissaka. I övrigt är det rimligen samma spelare som senast, även om Ten Hag då och då gör något oväntat på någon position.

Har Sean Dyche fått någon ordning på Everton? Tja, laget har 3-3-3 sedan han tog över. Det är en enorm uppgradering jämfört med Frank Lampard. Men så hade också en uppäten banan varit en uppgradering jämfört med Lampard, som enligt all rimlighet aldrig mer kommer få ett jobb i Premier League.

Vänta? Ni säger att Lampard är Chelseas manager nu? Galenskapen vet inga gränser.

Men Everton var det. De vann mot Arsenal när Dyche var dopad av ny manager-effekten. Några veckor senare möttes lagen igen. Då vann Arsenal med 4-0. Evertons tre segrar under Dyche har kommit på hemmaplan. Två av deras tre förluster under Dyche har kommit på bortaplan.

Addera Uniteds hemmafacit, så konkluderar vi att allt annat än seger idag vore en grov missräkning.

United måste vinna idag. Svårare än så är det inte.