Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ny runda bud / Bellingham jagas / Sevillas trupp

I dagens nyhetssvep rapporterar vi att United ger sig in i jakten på Jude Bellingham, det blir en tredje och sista runda bud samt att Sevilla har släppt sin matchtrupp inför mötet med United. 

 

Bellingham Jagas

Flera nyhetsbyråer rapporterar att United ger sig in i sommarens jakt om Jude Bellinghams signatur. Den engelska mittfältaren är på förhand sommarens hetaste villebråd, detta då en flytt ses som mer sannolikt än att Bellingham skulle stanna i Dortmund.

Det är positiva nyheter i dubbel bemärkelse då ett flertal trovärdiga journalister, däribland transfergurun Fabrizio Romano har rapporterat att Liverpool, som haft spelaren i sitt kikarsikte i ett flertal år, inte längre är med i jakten. Då Liverpool inte spenderade mycket förra sommarfönstret förklarades det med att de samlade kapital för att köpa Bellingham nästa sommar, något som nu ser ut att rinna ut i sanden. Priset för Jude sägs ligga på 130 miljoner pund, exklusive kommission och lön.

Ett flertal klubbar är intresserade däribland Chelsea, Real Madrid, PSG, Manchester City och United. I dagsläget rapporterar den tyska nyhetsbyrån BILD att Real Madrid är i förarsätet då Bellingham sägs ha uteslutit Chelsea, City och PSG eftersom att Jude skulle värdesätta “Passion, honor and reputation” högre än pengar. Ord som man kanske inte skall ta som definitiva, men som skulle kunna stärka Uniteds aktier i jakten på engelskmannens signatur.

Ny runda bud

Det blir en ny runda bud på försäljningen av Manchester United. Detta blir den tredje rundan bud och bör ses som ett tecken på att ägarfamiljen Glazers tror att de kan få ut mer pengar av försäljningen. Deadline för denna rundan är satt till 28 april.

Matt Lawton rapporterar att detta blir den sista rundan bud, samtidigt som Mike Keegan anser att en full försäljning av klubben fortfarande är det troligaste scenariot. Det återstår att se hur den långsamma försäljningsprocessen kommer påverka Uniteds sommartransferfönster, då det av många anses osannolikt att en ny ägare skulle vara på plats till att det öppnar.

Ny deadline: 28 April 

 

Nomineringar i EFL 

Det står nu klart att Amad Diallo som spenderat säsongen i Sunderland utlånad från Manchester United är nominerad till årets unga spelare i Championship. Amad har denna säsongen gjort 32 framträdanden för Sunderland och presterat 11 mål samt 2 assist. Pågrund av sin lyckade utlåning rapporteras det att Amad nästa säsong lär på chansen i United. Detta skulle troligtvis ske på bekostnad av Elanga, som ryktas lånas ut i sommar.

Klart står även att Michael Carrick är nominerad till årets tränare i Championship där han skördat framgångar med sitt Middlesbrough. Personligen tror jag det är väldigt osannolikt att Carrick skulle vinna priset då även Vincent Kompany är nominerad, Kompanys Burnley är redan klara för spel i Premier League nästa säsong då det är 14 poäng före tvåan och står på 90 inspelade poäng med endast två förluster. Även Mark Robbins är nominerad till årets tränare tillsammans med Carrick och Kompany.

I League One är Kieran McKenna nominerad till årets tränare och i League Two  är Richie Wellens nominerad. Kul att notera är att svenska Viktor Gyökeres är nominerad till årets spelare i Championship.

Sevilla presenterar sin trupp

Sevilla har presenterat sin matchtrupp inför kvartsfinalen i Europa League mot Manchester United. Avspark är satt till 21:00 svensk tid. Vill du läsa mer om den matchen så höll ögonen öppna efter våran införrapport som släpps under onsdagen.

 

Resultat i damernas landskamper

Ett flertal landskamper har spelats som innehåller spelare från Uniteds damlandslag.

Portugal- Wales: 1-1

Sverige-Norge: 3-3

Skottland- Costa Rica: 4-0

England- Australien: 0-2

Frankrike- Kanada: 2-1

USA- Irland: 1-0

 

Rabjohn har bestämt sig

I fredags rapporterade vi att United visade intresse för Evie Rabjohn. Samma reporter som då rapporterade om intresset rapporterar nu att Rabjohn, vilket förövrigt är ett riktigt starkt namn, har bestämt sig för att göra flytten från Aston Villa till Manchester United. Flytten rapporteras bli klar när Rabjohn kommer tillbaka från den engelska U19 landslagssamlingen. Då detta blir Rabjohns första proffskontrakt erhålls ingen övergångssumma.