Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
McTominay skadad / Old Trafford inte EM-arena / Försäljningen kritiseras

Dagens nyheter kommer bland annat med några få uppdateringar om skadeläget och den pågående försäljningen som alltmer kritiseras från olika håll. Vidare kan vi rapportera om att Old Trafford inte tänks in som eventuell EM-arena 2028 eftersom man inte kan garantera tillgängligheten utifrån en eventuell ombyggnad. 

 

McTominay skadad

Vi fick igår korta rapporter om att Scott McTominay inte är tillgänglig ikväll. Han sågs inte till på gårdagens träning. McTominay har varit i god form så skadan kommer såklart olägligt. Det hela ska dock inte vara alltför allvarligt enligt rapporten.

 

Old Trafford inte bland EM-arenor

England och Irland kan få arrangera EM 2028 och har valt ut tio potentiella arenor där matcherna kan gå av stapeln. Old Trafford är dock inte bland dessa då det inte går att garantera tillgängligheten utifrån framtida renoveringar och ombyggnation.

 

Gary Neville kritiserar processen kring Glazers hantering av Old Trafford och menar att de låtit arenan förfalla under de senaste 20 åren. Det är skamligt att en arena som Old Trafford inte har uppgraderats och inte ingår bland de tio potentiella EM-arenorna säger Neville. Han kallar hanteringen för “an all-time low”.

 

Försäljningen kritiseras

Turerna kring Glazers försäljning går vidare. Den finske affärsmannen Thomas Zilliacus låter meddela att han drar sig ur den tredje rundan då budgivningen liknar en fars. Han menar att det hindrar en ny ägare från att planera och utveckla laget inför nästa säsong. Turerna fortsätter kommande veckor.

 

Rashford positiv trots skadan

Vi har också fått vissa uppdateringar om Marcus Rashfords skada. Han förväntas vara tillbaka för avgörandet av säsongen men borta under “några matcher” vad det nu innebär.

Rashford själv har uttalat sig och är positiv trots bakslaget. Han låter meddela att han jobbar hårt med rehabteamet för att komma tillbaka så snart det går.

Sevillas tränare Luis Mendilibar lägger dock inget större avgörande i att Rashford saknas, åtminstone inte utåt. United har många fantastiska spelare och det ändrar inget för vår taktik låter han meddela. Mendilibar menar att United är ett storlag med stor budget men betonar också Sevillas historia i Europa Leauge.