Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Nottingham Forest - Manchester United
Skador är faktiskt ingen ursäkt, bara seger kan accepteras

Casemiro, Christian Eriksen och Anthony Martial är tillbaka i spel. Kanske återvänder även Scott McTominay och Luke Shaw idag. Oavsett har Manchester United en oroväckande lång frånvarolista.

Lisandro Martínez, Raphaël Varane och Marcus Rashford är tre tunga namn på skadelistan. Även Alejandro Garnacho saknas enormt.

Men Nottingham Forest har en minst lika hemsk skadelista. Och de har en betydligt sämre trupp i grunden. Så det här är en fotbollsmatch som Manchester United bara ska vinna.

Detta trots att vi spelar på bortaplan.

Idag har vi chansen att återta tredjeplatsen i tabellen. Detta efter Newcastles förlust mot Aston Villa igår. Vi fick också hjälp då Tottenham förlorade mot Bournemouth. Det är en möjlighet vi måste ta vara på. För vårt kommande ligaprogram är tufft. Men det då. Nu är det Nottingham och sedan dubbelt cupspel.

Det dubbla cupspelet och skadeläget gör att det är svårt att veta hur Erik ten Hag resonerar kring sin startelva.

Att de två ordinarie mittbackarna saknas är förstås ett stort problem för Ten Hag att lösa. Mittbacksproblematiken försvåras ytterligare av att Harry Maguire är avstängd i FA-cupsemifinalen.

Vi vet att Ten Hag gärna lyfter in Luke Shaw som mittback när Martínez saknas. Så Shaw och Victor Lindelöf i FA-cupsemifinalen är egentligen en självklarhet. Därmed borde de två matchas ihop. Men Maguire är rimligen före Lindelöf i hierarkin just nu. Så det blir en svår nöt att knäcka. Allra helst som Shaw har varit skadad och därför kanske inte ska spela tre matcher på en vecka.

Så valet av mittbackar idag hänger nog mycket på hur redo för spel Shaw är.

Ett problem med Shaw som mittback är att det lämnar vänsterbacken till Tyrell Malacia (eller möjligen Diogo Dalot). Och Malacia har inte imponerat de senaste gångerna han har spelat.

Men i andras frånvaro gäller det för reserverna att kliva fram.

Offensivt har Ten Hag liknande problem. Hur mycket speltid klarar Anthony Martial? Vi kan kritisera hans hållbarhet men att United är bättre med Martial på planen är uppenbart.

Mycket handlar också om hur matcherna prioriteras. Nästa match är alltid viktigast, brukar det heta. Och så är det alltid i någon mening. Men vissa matcher är enklare att vinna än andra, varför det kan vara smart att vila spelare i de matcherna. På pappret ser Nottingham enklare ut än Sevilla och Brighton. Så jag tror faktiskt att vi kan få någon överraskning i startelvan idag. Kanske Wout Weghorst på topp.

Res med oss till Manchester!