Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sevilla - Manchester United
Dags att bryta trenden

Då var det dags för returmötet mellan Manchester United och Sevilla i Europa League. Mötet förra veckan såg ut att sluta i en komfortabel United-seger, men efter två självmål och skador på Lisandro Martinez och Raphaël Varane så slutade matchen 2-2. För att ta sig vidare i turneringen så kommer man nu alltså att behöva bryta en trend då man fortfarande inte lyckats vinna över Sevilla.

Manchester United

Tyvärr kommer man att vara utan Lisandro Martinez, som i måndags opererade sin fot efter att han fått en fraktur på metatarsalbenet. Även Raphaël Varane kommer att missa morgondagens match vilket innebär att ett nygammalt mittbackspar kommer att starta istället.

Bruno Fernandes kommer är inte heller tillgänglig för spel imorgon då han är avstängd. Marcel Sabitzer är tveksam efter att han behövt dra sig ur startelvan mot Nottingham i helgen då han fick en känning. Båda vänsterbackarna Tyrell Malacia och Luke Shaw är också tveksamma, och samma sak gäller Scott McTominay. När det kommer till Marcus Rashford så finns det en liten chans att han är redo för spel, men jag skulle tippa på att man väntar ytterligare någon match innan han är tillbaka.

Anthony Martial ska dock fortsatt vara tillgänglig för spel, och det är så otroligt viktigt då United är hästlängder bättre med fransmannen på plan. Christian Eriksen gjorde i helgen sin första start sedan matchen mot Reading, och dansken visade hur viktigt även han är för att detta lag ska fungera som bäst.

Nu är det dags för Harry Maguire och Victor Lindelöf att visa framfötterna.

Jag nämnde lite kring backlinjen tidigare och det kommer med stor sannolikhet bli Harry Maguire och Victor Lindelöf som bildar mittlås imorgon, och det är såklart ett stort steg ned jämfört med firma Varane/Martinez. Vi såg Maguire och Lindelöf tillsammans mot Nottingham där de gjorde det bra, men Sevilla är ett klart bättre lag och kommer bli ett betydligt tuffare test. Därför skulle jag inte bli förvånad om Erik ten Hag kanske väljer att starta Luke Shaw centralt, men det förutsätter att både Shaw och Malacia är tillgängliga för spel.

I mitt tycke så är startelvan ganska given. I mål blir det David de Gea och backlinjen kommer att bero lite på vilka spelare som är tillgängliga. Om Luke Shaw är klar för spel så tror jag att han startar. Om inte så skulle jag inte förvåna mig om det blir en identisk backlinje till den som startade i helgen, alltså Aaron Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf och Diogo Dalot.

Det kommer att bli intressant att se hur Ten Hag väljer att ställa upp mittfältet. Casemiro och Eriksen bör i mitt tycke vara givna, men den tredje mittfältaren är lite mer osäker. Om Sabitzer är frisk så tycker jag att han ska starta, annars så blir det nog Fred. 

Anfallstrion är i mitt tycke given. Där blir det Antony, som gjorde en fin match i helgen, till höger. Till vänster blir det Jadon Sancho och centralt startar Anthony Martial.

Möjlig startelva:

Sevilla

Sevilla har haft en tung ligakampanj hittills och befinner sig på en 13:e plats i La Liga. Man kommer dock gå in i morgondagens match med en seger mot Valencia i ryggen, så lite självförtroende finns nog i laget.

Man kommer dock att behöva klara sig utan högerbacken Gonzalo Montiel som är avstängd, men utöver det så har Jose Luis Mendilibar en frisk trupp att välja från när han tar ut morgondagens startelva.

En spelare som skulle kunna få chansen är Alex Telles som är på lån från United, men troligast är nog att Marcos Acuna startar som vänsterback istället. En annan spelare med kopplingar till Manchester är Jesus Navas som har ett förflutet i Manchester City, och till skillnad från Telles så finns det en rimlig chans att spanjoren startar imorgon med Montiel otillgänglig.

Jag förväntar mig att morgondagens startelva inte kommer att vara speciellt annorlunda mot den som startade förra veckan. Det betyder att Bono står i mål, och framför honom tror jag på en backlinje beståendes utav Jesus Navas, Tanguy Nianzou, Marcao och Marcos Acuna.

Det centrala mittfältet kommer troligtvis bestå utan Nemanja Gudelj, Fernando och Ivan Rakitic. Kanterna kommer att ockuperas utav Olivier Torres och Lucas Ocampos, och längst fram startar Erik Lamela.

Möjlig startelva:

Historik

Förutom förra veckans möte så har Manchester United och Sevilla mötts tre gånger innan, två gånger i Champions League och en gång i Europa League. Det har i två förluster och ett kryss för United, som alltså fortfarande inte har lyckas vinna över spanjorerna. 

Visste ni att…

 • Sevilla har gjort exakt två mål i fyra raka matcher.
 • På Harry Maguires 23 senaste framträdanden har Manchester United inte förlorat en enda match.

Matchinformation

Sevilla
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, kvartsfinal 2:2
Tid: Torsdagen den 20 april 2023, 21.00
Plats: Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, Sevilla
Domare: Artur Dias (Portugal)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Fernandes (avstängd, en match)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Varane (skadad, maj)
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Heaton (fot, mitten april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Sabitzer (skadad, liten chans)
 • Malacia (knä, liten chans)
 • McTominay (skadad)
 • Shaw (skadad)
 • Rashford (ljumske, liten chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
V19/3FulhamHFA3-1
F2/4NewcastleBPL0-2
V5/4BrentfordHPL1-0
V8/4EvertonHPL2-0
O13/4SevillaHEL2-2
V16/4NottinghamBPL2-0

Sevilla

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F16/3FenerbahçeBEL0-1
F19/3GetafeBligan0-2
V1/4CádizBligan2-0
O7/4Celta VigoHligan2-2
O13/4Man UnitedBEL2-2
V16/4ValenciaBligan2-0

United mot Sevilla

Totalt:40-2-24-6
Borta:10-1-00-0
Europa League:20-1-13-4
SENASTE MÖTENA
O2018-02-21BCL0-0
F2018-03-13HCL1-2
F2020-08-16NEL1-2
O2023-04-13HEL2-2
SENASTE BORTAMATCHER
O2018-02-21BCL0-0