Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens
Eriksen: “Det bästa mittfält jag spelat med”

Det har precis varit presskonferens inför morgondagens retur i Europa Leauge där Ten Hag tillsammans med Christian Eriksen uppdaterade om läget från Spanien. Vi fick bland annat bekräftat att kvartetten Rashford, Shaw, Malacia och Sabitzer som tränat tidigare idag är tillgängliga för spel men att beslut tas imorgon. 

Christian Eriksen beskrev omgivningen på mittfältet som det bästa han spelat med och att det då är lätt att själv spela bra. 

Presskonferensen från Ramon Sanches Pizjuan Stadium innehåll frågor om lite av varje.

Erik Ten Hag fick frågan om Marcus Rashfords betydelse och svarade att diplomatiskt att han alltid vill ha alla spelare tillgängliga. Vi fick veta att Rashford gjort en träning med laget men gjort flera individuella pass innan dess. Ten Hag beskrev vidare Eriksen som mycket viktig för laget, både med sin spelförståelse, sin erfarenhet av stora matcher och sin förmåga att lägga sista passet till anfallarna.

Eriksen själv betonade att laget självklart vill vidare i Europa Leauge och nå mer framgång under säsongen. Han fick vidare beskriva sina tankar om mittfältet och menade att han spelar med många bra spelare. Duon Fernandes och Casemiro hyllades som de bästa han spelat med, och att det är lätt att fylla lyckan mellan två så bra spelare. Han sa sig inte veta om att statstiken är så fin med samtliga tre som startspelare men att det fungerar väldigt bra.

 

Duon Fernandes och Casemiro hyllades av Eriksen på dagens presskonferens.

Om sin ankomst till Manchester sa Eriksen att han är lyckligt lottad men att det är samma roll och syfte var man än spelar.

Insatsen i förra matchen beskrevs både av Ten Hag och Eriksen som mycket bra i dryga 60 minuter innan laget blev passiva. Ten Hag om insatsen i Manchester senast: “det är självklart inte acceptabelt, det fungerar inte eftersom man blir straffad direkt. Vi var ett annat lag i söndags mot Nottingham och det gäller att göra om en sådan insats nu”.

Brunos frånvaro kommenterades av Eriksen, “vi kommer sakna Bruno imorgon men någon måste fylla lyckan precis som andra gjorde när jag var borta”.

Ten Hag fick frågor om David de Geas bästa egenskaper som målvakt och svarade skämtsamt, “rädda bollen från att gå i mål”. Han beskrev den moderna målvakten som mångsidig och att det är viktigt att även delta i uppbyggnaden av spelet, men också att främsta uppgiften för en målvakt är att hålla bollen utanför nät.

Att rädda bollen från att gå i mål sa Ten Hag skämtsamt när han fick frågor om David de Geas främsta egenskaper.

Eriksen kommenterade vidare relationen till Sabitzer och menade att de inte spelat ihop mycket ännu, men att han är en mycket bra spelare, “det gäller även andra på mitten som Fred”.

Eriksen fick också uttala sig om Sevillas främsta hot och sa att laget är direkt, på uppgång och har många bra individuella spelare, “Sevilla har haft problem under säsongen med ett antal tränarbyten men börjar nu vinna”. Om sin egen skada sa Eriksen att han inte varit rädd för att hela säsongen skulle vara över, utan hela tiden varit inställd på när han kan komma tillbaka, “det medicinska teamet har gjort det fantastiskt”.

Ten Hag hyllade defensiven som sett väldigt bra ut under stora delar av säsongen men menade att det kunde sett bättre ut framåt med fler gjorda mål. Dock uttryckte han självsäkerhet om att det kommer att bli bättre och bättre, att laget trots allt gör mål i princip i varje match, och att de räknar med att göra det även i morgon.

Även Sevillas tränare Jose Mendilibar har haft presskonferens under dagen.

Sevillas tränare Jose Mendiliba

Mendilibar betonade att han inte kommer att spekulera i Uniteds laguppställning och/eller lägga vikt vid frånvarande spelare. “Alldeles oavsett kommer de ställa upp med ett mycket bra lag”. Sevilla kommer överlag stärkta från matchen i England och även från en vinst mot Valencia i ligan sedan dess.