Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Dansk forward på Uniteds lista / Eriksen inför kvällens match / 100 matcher för Dalot

I dagens nyhetssvep så tar vi upp lite transfernyheter, där en dansk 20-åring nu finns med på klubbens lista. Utöver det så har Christian Eriksen intervjuats inför kvällens match. Även Diogo Dalot har gjort en intervju med klubbmedia efter att ha spelat 100 matcher för klubben, och där tog han upp sina tio bästa minnen som United-spelare.

United intresserade utav Atalanta-forward

Enligt The Mirrors David McConnell så har ett nytt namn framkommit i Manchester Uniteds forward-jakt. Det handlar om Atalantas Rasmus Højlund. Dansken har gjort åtta mål i Serie A denna säsongen och ses som ett billigare alternativ till bland annan Harry Kane och Victor Oshimen, och enligt McConnell så skulle det 20-åringens prislapp ligga runt £60 miljoner.

Vidare så skriver man dock att United väntas få konkurrens i form av Arsenal, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Juventus och Bayern München, som alla följer Højlunds situation.

Eriksen om kvällens match

Christian Eriksen har pratat med klubbmedia om kvällens match där han bland annat pratade om hur detta är de matcher som man vill spela.

Inledningsvis fick han frågan om hur exalterad han är att spela kvällens match, och på det svarade han följande.

”Ja, det kommer att bli en väldigt stor match, jag ser verkligen fram emot det. Det är en fin plan, en fin arena och fint väder, så det är perfekt.”

När han sedan fick frågan hur det kommer att bli att spela inför Sevillas hemmapublik.

”Du vill spela på stora arenor, med mycket folk – hejar eller buar, eller vad som helst, en eller annan. Det kommer att bli trevligt, det kommer definitivt att hjälpa stämningen och även fotbollen.”

Vidare så diskuterade han att detta är de matcher som man som fotbollsspelare vill spela. 

”Jag tror att alla fotbollsspelare vill spela de stora matcherna mot de större lagen, de större klubbarna på de större arenorna, med många fans med eller emot dig. Det är definitivt en av de matcher jag ser fram emot.”

Slutligen så fick han frågan hur mycket det skulle betyda att ta sig vidare i turneringen.

”Ja, det skulle betyda mycket. Det är vad vi har kämpat för hela säsongen, för att komma så långt som möjligt. Det är trevligt att se fansen komma hit, ge oss stöd och vi försöker ge dem något tillbaka i matchen, med en vinst.”

Dalots tio bästa minnen i United-tröjan

Diogo Dalot har gjort 100 matcher i Manchester United-tröjan, och i och med det så har han pratat med klubbmedia och diskuterat sina tio bästa minnen som United-spelare. Nedan kommer de tio bästa minnena.

Dagen han skrev på för United.

”Jag minns bara dagen då jag skrev på, jag var fortfarande på kryckor med min skada. Men [det är] en bra dag att minnas.”

Debuten

”Jag tittar bara på några lagkamraters ansikten, vi var små bebisar jämfört med nu! Men det var ett speciellt ögonblick.”

Kvällen i Paris

”[Det var] otroligt den kvällen att få fira med fansen”.

Första målet

”Jag kommer bara ihåg att vi gick till matchen och pratade om planen, det var svårt att spela [på]. Men vi gjorde det ganska bra och jag minns bara att läktaren bakom det målet var full av fans. Så det var ett speciellt, speciellt ögonblick. Jag har matchtröjan i en ram så det kommer jag alltid att komma ihåg.”

När han spelade mot United med Milan

”Det var konstigt när lottningen kom ut och vi var tvungna att spela mot United, speciellt när jag kom tillbaka till Old Trafford och jag var tvungen att värma upp på andra sidan. Att vara i ett annat omklädningsrum var konstigt. Jag visste direkt att det skulle bli en svår match men då ville jag vinna [med Milan].”

Att spela med Fernandes och Ronaldo

”Mina två portugisiska killar. Fantastiska spelare, det var ett nöje att spela med Cristiano, med Bruno har jag fortfarande möjlighet att spela. Så det är alltid ett nöje och det är ännu mer speciellt när du spelar med spelare som också spelar för ditt land.”

Första matchen under Ten Hag

”Jag tycker att det var en väldigt tidig start på säsongen, alla hade förväntningar, och vi ville bara försöka bli bättre så snart som möjligt. När jag ser tillbaka tycker jag att vi har gjort ett bra jobb hittills.”

Att göra mål på Old Trafford

”Ett bra mål, en bra nick. Min första för säsongen för klubben. Egentligen är det roligt eftersom jag var där bara för att blockera spelare. När jag försökte blockera kände jag bara att killen jag försökte blockera var helt ur spelet, och sedan såg jag bollen kom mot mig och bara försökte att styra den in i mål. Mitt första mål med huvudet förmodligen på ett tag så det var bra.”

När man vann ligacupen

”Min första trofé för klubben, med den portugisiska flaggan på ryggen med Bruno. Det är en vacker bild och jag hoppas att vi kan ta många fler [sådana med troféer] i framtiden.”

Målet mot Nottingham

”Att fira med fansen är alltid speciellt [i] bortamatcher. Ett bra mål, en bra bild också. För den som gillar fotboll tycker jag att det var ett lysande mål. Inte bara passningen från Antony, utan spelet från början, växlingarna vi hade från alla, spelade en, två touch, snabbt. Och sedan tror jag att Antony gjorde 90 procent av jobbet med den passningen, och sedan måste jag bara ge två snabba toucher och ta den ur Navas händer. Han räddade allt och jag är glad att han inte kunde rädda mitt.”