Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sevilla - Manchester United 3-0
En ny mardrömskväll i Andalusien

När Harry Maguire tappar bollen och Sevilla skjuter hem 1-0 efter bara några minuter så kändes det i luften att det kunde bli en lång kväll för Manchester United. Innan man ens samlat tankarna inför en andra halvlek så gör Loic Bade 2-0 på hörna. David De Gea gör sin andra jättetabbe mot slutet av matchen och summerar en United-prestation där det inte gjordes många rätt. Det slutar som det tråkigt nog brukar sluta mot Sevilla, ett bistert uttåg ur Europaspelet.

Efter en Sabitzer-dubbel i första halvleken av det första mötet så tänkte man att detta skulle bli en ganska simpel kvartsfinal men efter vad som bara kan beskrivas som ett totalt katastrof-avslut på matchen så fick vi nu ladda upp inför en tuff kamp i likaläge på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla är ett motstånd som skapat mycket problem för oss i Europaspel under de senaste åren och det kändes snabbt igen då David De Gea och Harry Maguire ger bort bollen och ger Spanjorerna ledningen, snyggt grabbar! (suck).

Det var faktiskt egentligen ingenting som klaffade för Manchester United i den första halvleken. Frånvaron från Bruno Fernandes var smärtsamt tydlig då vi inte lyckades alls i uppspelsfasen och tappade boll på egen planhalva vid flera tillfällen. Det var felpass efter felpass och vi har tur när Marcos Acuna går någon centimeter offside då Sevilla träffar nätet för andra gången i matchen.

Efter en av säsongens sämsta första halvlekar så var man ändå ganska nöjd då vi gick in i andra halvlek med bara ett måls underläge, den lilla glädjen varade dock i ungefär 22 sekunder då Loic Bade sätter 2-0 på hörna direkt efter avsparken. Allting som såg enkelt ut för Sevilla var väldigt svårt för United och medans inhoppen från Marcus Rashford och Wout Weghorst hjälpte lite (betoning på lite) så lyckades fortfarande inte bortagänget med att skapa ett kvalitativt tryck.

När De Gea amatöriskt missar bollen och ger bort ett tredje mål så sattes utropstecknet på en enormt uddlös prestation då vi tågar ur Europa i ett kokande Ramon Sanchez Pizjuan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 3

Idag så fick vi tyvärr de den absolut sämsta versionen av David De Gea. Vi vet att Spanjoren inte är världsbäst med fötterna men misstagen som han gör denna kväll går inte att acceptera. Helt enkelt för dåligt av en världsmålvakt.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 46. Det var många spelare som inte presterade ikväll men Aaron Wan-Bissaka skötte faktiskt sitt jobb ganska bra. Inget större fel men hans prestation och byts ut mot den offensivare Luke Shaw i halvtid.

Harry Maguire: 3,5

Sätter laget direkt i underläge tillsammans med De Gea vid första målet. Harry Maguire ska vara lagets kapten men leder inte laget på något sätt och gör ännu en dålig match.

Ingen prestation som är värd någon kaptensbindel ikväll från Harry Maguire

Victor Lindelöf: 6

Victor hängde med Sevillas forward En-Nesyri ganska bra och sätter inte speciellt många fötter fel. Likt Wan-Bissaka så gör inte Lindelöf några misstag ikväll. Svensken borde vara Ten Hags tydliga tredjeval bakom Lisandro och Varane i den bästa möjliga elvan.

Diogo Dalot: 5,5

Lyckades inte bidra något offensivt främst i den andra halvleken men annars så var det inget större fel på Portugisens insats.

Casemiro: 4,5

Casemiro var faktiskt lagets farligaste anfallsvapen i matchen, vilket inte säger mycket. Slår bort för många enkla passningar, förlorar ovanligt många närkamper och såg allmänt otajmad ut. En blek insats från en spelare som man såklart förväntar sig mycket mer från.

Christian Eriksen: 4,5

Utbytt 86. En okaraktäristisk kväll där Eriksen hade stora problem med sitt passningsspel och sin touch. Tar många felbeslut i offensiva situationer.

Marcel Sabitzer: 5

Utbytt 68. Formen från den där första halvleken på Old Trafford var helt borta ikväll då Österrikaren försvinner helt i offensiven.

Antony: 6

Gör några bra saker i första halvlek men försvinner i den andra då han inte får speciellt många bollar att jobba med.

Jadon Sancho: 4,5

Utbytt 46. Att bytas ut i första halvlek är aldrig ett gott betyg för en anfallare. Sancho ser fortsatt ganska långsam ut på sin kant och hjälper inte till i försvarsspelet. Han har inte tagit sin chans då Rashford och Garnacho varit frånvarande.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 54. Fransmannen får egentligen inga riktiga målchanser ikväll. Hämtar ofta bollen vid mittlinjen för att länka spelet men gör inget större avtryck. Såg nästan ut som att han gick ut skadad vid bytet vilket inte skulle förvåna någon.

Marcus Rashford: 5,5

Inbytt 46. Skönt att se Rashford tillbaka på planen även fast matchen gick som den gick. Kommer in med energi men saknade lite matchtempo och lyckas inte göra något avtryck.

Något litet positivt från en annars horribel kväll var Marcus Rashfords återkomst till planen

Luke Shaw: 5

Inbytt 46. Väldigt slarvig i passningsspelet vid inhoppet och anonym i offensiva spelet.

Wout Weghorst: 5

Inbytt 54. Weghorst kommer faktiskt in med några bra intentioner i spelet men allting går lite för långsamt för Nederländaren.

Fred: 5,5

Inbytt 68. Ett inhopp där Fred vanligtvis brukar komma in med energi och få saker att hända men idag så var han helt osynlig efter bytet.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas

Erik ten Hag: 5,5

Han gör egentligen inga större fel med laguttagningen med tanke på matchform och skador. Helt rätt att göra byten redan i halvlek men det blev tyvärr ingen effekt från ett platt United-lag.