Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Sevilla - Manchester United
Konsten att radera ett kulturarv

Sevilla i Europa League tycks vara som Real Madrid i Champions League. De vinner även när de inte borde ha någon rätt att göra det. Är Sevilla utspelat i 80 minuter så bjuder motståndarlaget kanske på ett självmål och reduceras sedan till tio spelare på grund av en skada när samtliga byten redan genomförts.

Ja, så kan det kännas.

Men det måste vi koppla bort. Det finns ingen magi. Sevilla är elva spelare precis som Manchester United. Måhända är de lite bättre på att påverka domaren.

Men Uniteds elva spelare är bättre.

Det såg vi under 80 minuter på Old Trafford. Sedan blev det kaos.

Nu ska vi spela kontrollerat. Visst, Lisandro Martínez och Raphaël Varane saknas på grund av skador och Bruno Fernandes är avstängd. Men de vi har är tillräckligt bra för att vinna mot Sevilla i Sevilla.

Det blir lite extra intressant hur Erik ten Hag formerar sitt lag idag. Men även med fyra återvändande spelare är det mestadels givet.

David de Gea vaktar buren. Det vet vi. I backlinjen är det mer ovisst. Vi har sex resande försvarare och nästan alla rimliga kombinationer känns möjliga. Mycket hänger förstås på hur det är med Luke Shaw och Tyrell Malacia. Framför allt hur det står till med Shaw. Vi vet att Shaw är Ten Hags föredragna val till vänster i mittförsvaret när Lisandro Martínez är indisponibel. Klarar Shaw båda veckans matcher? Två matcher som kan gå till förlängning, icke att förglömma.

Med Harry Maguire avstängd till helgen lär han ta en av mittbacksplatserna. Vi kan inte gärna riskera både Victor Lindelöf och Shaw. Är Shaw redo för båda matcherna startar han, annars Lindelöf.

Shaw som vänsterback skulle förvåna mig stort. Istället står det där mellan Malacia och Diogo Dalot. Jag skulle välja Dalot, vilket förvånar mig stort. Portugisen konkurrerar även till höger men nog ska Aaron Wan-Bissaka gå före där.

Casemiro och Christian Eriksen startar på mittfältet. Troligen tillsammans med Marcel Sabitzer. Men med österrikarens lite ovissa status finns det en öppning för Fred. Jag tycker det är lite märkligt att Fred inte har startat en enda match efter landslagsuppehållet.

Offensivt borde det väl bli samma anfallstrio som i de tre senaste matcherna: Antony, Anthony Martial och Jadon Sancho. Det känns förvisso otäckt att Martial ska spela igen. Karln kan ju gå sönder när som helst. Och vi har sett hur mycket bättre vår offensiv är när Martial är tillgänglig. Men ännu otäckare skulle vara att starta Marcus Rashford. Nej, Rashford lindar vi in i bomull på bänken och så får han kastas in om vi är i stort målbehov under sista halvtimmen. Övriga alternativ? Nej, de ska ärligt talat inte vara alternativ. Åtminstone inte från start.