Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton - Manchester United 0-0 (6-7)
Lindelöf skickar oss till Wembley!

Det var en ganska viktig tillställning på Wembley denna söndagskväll. Efter fadäsen i Sevilla och inför avslutningen i Premier Leauge var utgången idag väldigt skön. Med Fernandes, Eriksen och Casemiro i startelvan har vi ännu inte förlorat alltså. Gott så!

Även om det är svårt att matcha Manchester City så kan vad som helst hända i en final och vi ser fram emot ytterligare en tillställning på Wembley. Kul också att Victor Lindelöf får avgöra det här.

Efter en ganska tråkig och avvaktande inledande halva av både lagen fick vi se en del mer intensitet i andra rundan. Brighton kom ut på ett fint sätt i och oroade en hel del till en början. United hade svårt att skapa framåt men kom igång lite efter hand. Det var dock ingen sprudlande match under ordinarie tid men ett klart framsteg från senast, särskilt defensivt.

Framåt hade United mer svårt att ta rätt beslut och få till de där riktigt fina målchanserna. I förlängningen fick vi se två relativt trötta lag och det är såklart inte bra för ett hårt matchande United att spela mer än 90 minuter. Sedan var det skönt att samtliga straffskyttar kändes säkra.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Tar inga risker idag och gör åter flera fina räddningar.

Luke Shaw: 7

Mycket bra vikarierat igen, tar hand om Welbeck och är stabil rakt igenom.

Diogo Dalot: 6

En bit ifrån sin forna form och slarvar en del till en början. Spelar  upp sig och sätter en säker straff.

Victor Lindelöf: 7

Har fått både ris och ros för sina insatser. Tycker Victor gör det bra under ordinarie tid även i uppspelsfasen. Varnad i förlängning och gör då något misstag men avgör sedan hela tillställningen gott nog.

Aron Wan-Bissaka: 7

Flera viktiga brytningar och känns delaktig i offensiven när den väl inträder. Jobbig Mitoma på kanten hanteras mycket väl.

Casemiro: 6

Inte sin formtopp som tidigare under säsongen men ytterst viktig för laget ändå. Känns som han ibland spelar farligt nära gränsen. Säker straff.

Christian Eriksen: 5

Ingen vidare insats idag även om ett par fina framspelningar vittnar om hans storhet. Kommer troligen att komma igång mer och mer.

Bruno Fernandes: 7

Åter igen visar Bruno sin status och hur viktig han är. Flera goda chanser till mål och styr överlag spelet. Mattas efter hand. Saknas i straffläggning.

Antony: 5,5

Får inte så mycket uträttat på vänsterkanten idag. Ser arg och lite trött ut. Måste också ta rätt beslut i avgörande lägen.

Marcus Rashford: 6

Skapar väldigt lite under ordinarie tid. Blir inte Rashfords matchbild och han visar inte samma självklara fart och tajming som tidigare. Blixtrar dock till ett par gånger, särskilt i förlängning och spikar sedan straffen.

Anthony Martial: 5

Får väldigt lite boll att jobba med till en början och blir osynlig långa stunder. När han väl har den gör han det stundtals ok.

Fred: 6

Inbytt 62. Bidrar till Uniteds ökade energi i mitten av andra. Täcker upp bra på mitten.

Jadon Sancho: 6

Inbytt 85. Gör det godkänt men hittar inte riktigt det rätta självförtroendet. Pangstraff dock!

Marcel Sabitzer: 5,5

Inbytt 90. Inget större avtryck. Har dock en hyfsad målchans och sätter straffen säkert.

Wout Weghorst: 5

Inbytt 101. Kort tid att utvärdera, springer en hel del men får åter alldeles för lite uträttat. Sätter dock sin straff på ett mycket starkt sätt.

Tyrell Malacia: 5,5 

Inbytt 101. Kort tid att utvärdera. Försöker att bidra framåt och gör det väl ok.

Erik ten Hag: 7

Sätter rätt lag på planen och svårt att se vad han ska göra annorlunda där. Byter friskt men har ingen jättebänk att tillgå just nu. Rätt straffskyttar.