Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Uppdatering om Varane / Fernandes status oklar / Garnacho spelar U20-VM

I dagens nyhetssvep ger vi en uppdatering kring Raphaël Varane, där Erik ten Hag hoppas ha tillbaka fransmannen till FA-cupfinalen. Utöver det så har vi lite oroande bilder på Bruno Fernandes efter skadan han ådrog sig i helgen. Vidare så har Alejandro Garnacho valt att spela U20-VM med Argentina.

Varane tillbaka till cupfinalen?

Erik ten Hag hoppas att Raphaël Varane är tillbaka i spel i tid för FA-cupfinalen som spelas den tredje juni.

Fransmannen fick utgå efter 45 minuter i det första mötet med Sevilla, och då rapporterades det att Varane skulle vara borta i ”några veckor”. Men eftersom att finalen ligger så pass långt fram i kalendern så ska det alltså finnas en chans för mittbacken att vara tillbaka i spel i tid för derbyt.

Fernandes på kryckor

Bruno Fernandes status inför torsdagens match mot Tottenham är oklar. Detta efter att portugisens fru Ana lagt ut ett foto på Instagram, där man kan se Fernandes med kryckor och ett stabiliserande fotskydd.

Skadan skedde i den första halvleken i helgens match mot Brighton, där det såg ut som att portugisen vrickade foten. Trots det spelade han vidare ett tag innan han byttes ut i den 101:a minuten.

Garnacho spelar U20-VM med Argentina

Alejandro Garnacho har enligt journalisten Damian Villagra tagit beslutet att spela U20-VM med Argentina. Mästerskapet inleds den 20 maj, och om han får tillåtelse att spela så kommer han troligtvis missa tre ligamatcher plus FA-cupfinalen. Det ska dock nämnas att United kan stoppa Garnacho från att spela om de vill.

Tottenham sparkar ytterligare en tränare

Tottenham Hotspur har valt att sparka Cristian Stellini, som tog över tränarjobbet efter att man sparkat Antonio Conte.

Men efter helgens 6-1 förlust mot Newcastle var man alltså valt att gå skilda vägar med Stellini och istället kommer Ryan Mason att vara lagets tränare resten av säsongen.

Masons första match vid rodret kommer att spelas på torsdag, mot Manchester United.