Damlaget: Aston Villa - Manchester United 2-3
Millie Turner hjälte i sista sekunden!

Manchester United kom tillbaka från dubbla underlägen och bortabesegrade Aston Villa med 3-2. Segern kom sedan Millie Turner nickat in segermålet i den tredje och sista tilläggsminuten! Därmed lever titeldrömmen fortsatt för Uniteds damlag.

Det blev en jämn och spännande match. United öppnade bäst och hade tre tidiga avslut. Det tidiga ledningsmålet tillskrevs emellertid hemmalaget, då Rachel Daly höll sig framme på en hörna. De fasta situationerna var farliga matchen igenom, för båda lagen.

Uniteds kvittering kom kort därefter, då Ona Batlle hittade fram till Leah Galton. Men hemmalaget skulle gå till halvtidsvila i ledning, sedan Daly gjort sitt andra för dagen.

Dryga timmen var spelad när ytterback hittar ytterforward för Uniteds kvittering. Den här gången Hannah Blundell fram till Nikita Parris. Kort dessförinnan hade Daly haft en boll i ribban.

Det var sedan en böljande tillställning, innan United slutligen kunde få till en forcering i slutskedet. Det gav utdelning i det absoluta slutskedet, då Katie Zelem hittade Millie Turner på frispark.

Marc Skinner valde samma startelva som i segermatchen mot Arsenal. Det innebar att Aoife Mannion startade bredvid Maya Le Tissier i mittförsvaret för andra matchen i rad. Återstår att se om det är det mittbacksparet som gäller under återstoden av säsongen.

Det var United som tog initiativet från avspark och vi hade tre tidiga avslut. Först genom Alessia Russo och sedan Katie Zelem ett par gånger om.

Öppningsmålet gör emellertid hemmalaget. Det kommer på hörna, där den före detta Unitedspelaren Lucy Staniforth prickar Rachel Daly, som lämnar Mary Earps chanslös.

Uniteds kvittering kommer bara sex minuter senare. Som så ofta är det Ona Batlle som ligger bakom målet. Hon tar sig här förbi på kanten för tredje gången och den här gången hittar hon Leah Galton vid bortre stolpen och vänsteryttern gör inget misstag med avslutet.

Leah Galton firar efter 1-1.

Så långt var United det bättre laget men efter 1-1 lyfter sig Villa och det blir allt mer spel på Uniteds planhalva.

Villa hotar framför allt på fasta situationer, bland annat med en nick i ribban av Anna Patten.

Även United kan på fasta situationer och det är ytterst nära ett ledningsmål men Hannah Hampton kliver fram med en stor räddning på Galtons avslut.

Det är hemmalaget som ska återta ledningen. Målet uppstår då Zelem försätter Batlle i en svår situation och därefter kan Villa ta sig runt på vänsterkanten och på inspelet håller sig Daly framme.

Rachel Daly gör sitt andra mål för kvällen.

I slutet av halvleken har United bollen i mål efter en hörna. Domaren har emellertid blåst frispark för Villa. Ett horribelt beslut, då Hampton går i backen efter kontakt med egen försvarare.

United var spelförande i inledningen av andra halvlek, utan att det mynnade ut i några stora chanser. En stor chans hade emellertid Villa, då Daly hade en boll i ribban.

Det som kunde ha varit 3-1 blev 2-2 bara ett par minuter senare. United skapade tryck efter en hörna och till slut kommer Hannah Blundell till inlägg från högerkanten. I bortre delen av straffområdet finns Nikita Parris som kvitterar.

Nikita Parris kvitterar!

Om vi väntade oss en anstormning från United därefter så misstog vi oss. Spelet böljade och det var ont om stora chanser. Skinner gjorde sitt första drag efter 77 minuter, då anfallstrion byttes ut. Märkligt, vill jag påstå, då det var på mittfältet United svek i den här matchen.

I slutskedet följde två byten till, då först Millie Turner och sedan Vilde Boe Risa blev inbytta.

United hade då skapat ett visst tryck. Martha Thomas fick en stor chans men avslutade mycket svagt. Ella Toone avslutade sedan bättre men från dålig vinkel och målvakten kunde rädda.

I det absoluta slutskedet vann Boe Risa en frispark nära den högra hörnflaggan. Zelem tog hand om den och hittade Turner, som med en kraftfull nick tryckte in segermålet!

Sammantaget en undermålig prestation av United, mot ett starkt Aston Villa. Men laget hittar på något ett sätt att vinna. Borta mot tabellfemman i slutet av april är det allt som räknas.

Ona Batlle var, med marginal, Uniteds bästa spelare. Leah Galton förtjänar också beröm. Nikita Parris var dålig i första halvlek men spelade upp sig ordentligt efter paus.

Det är enklare att dela ut negativ kritik. Aoife Mannion kom inte alls upp i samma nivå som mot Arsenal och det är nog läge att återgå till Millie Turner framöver. Hannah Blundell, en utmärkt assist till trots, och Katie Zelem, en utmärkt assist till trots, måste höja sig. Ja, Zelem kommer att få se nästa match från sidlinjen, då hon blev varnad ikväll, vilket innebär avstängning nästa vecka.

Då – söndag klockan 13.30 – väntar hemmamatch mot Tottenham för United. Vi förväntar oss en enklare resa då.

Men ikväll tar vi med oss en högdramatisk seger. Och United har nu sju poäng ner till titelutmanaren Chelsea. Tyvärr har Chelsea tre matcher till godo.

Dubbeldrömmen lever oavsett. Det tackar vi Millie Turner för!