Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
En lyckad säsong

Återigen så gör Manchester United en bra första halvlek för att 45 minuter senare ha sjabblat bort något som redan skulle ha varit klart. 2-2 är faktiskt ett dåligt resultat med tanke på att man hade 2-0 mot en totalt demoraliserat Tottenham.

Jag är dock den som oftast ser glaset som halvfullt istället för halvtomt, vi förlorade i alla fall inte och har fortsatt vår plats cementerad i topp fyra. Men det är något konstigt med ten Hags Manchester United, tidigare har man haft en tendens att vända underlägen till vinster, nu har man den mer smärtsamma egenskapen att vända överlägen till underlägen. Oftast får ten Hags byten motsatt effekt även om jag kan tycka att i just den här matchen så kom våra byten i rätt tid och det var väl på något vis rätt personer som kom in, bortsett från Weghorst.

Han är definitivt inte bra nog för Manchester United

Glaset är fortsatt halvfullt, vi förlorade kanske två poäng men vi vann också en poäng. Det vi ska ta med oss från den här matchen är förhoppningsvis att både Weghorst och Maguire har fått säsongsbiljetter till frysboxen – eller lever ten Hag med någon orubblig holländsk stolthet? Maguire har vi supportrar slitit oss flintskalliga över i flera år nu, Weghorst har inte ens varit hos oss en säsong och han får mig att känna mig mer flintskallig än ten Hag själv. Det finns som inget logiskt utöver att hans prestationer att lyckas med bedriften att bli sämre och sämre för varje match och inhopp han gör. Niklas Wikegård myntande i något hockey-sammanhang “Ett glidande utedass på is”, och det är väl lite den känslan man har kring Weghorst. Han får Lukaku att framstå som prime Ronaldinho, bollen far och flyger och han flänger och springer och det ser så onaturligt ut som det kan bli. Som att han är byggd för någon annan sport. Han är helt enkelt inte bra nog. Han var inte bra nog för Burnley och han är definitivt inte bra nog för Manchester United. Turligt nog för oss är det endast ett problem fram till sommaren.

En sämre version av årets Arsenal

Nu ska vi dock ta oss an ligans formstarkaste lag i Aston Villa imorgon, med spöktränaren Unai Emery som lyckats vinna mot Manchester United ett gäng antal gånger tidigare. Och vinner vi den matchen kan vi nog kanske redan räkna hem en topp-4 placering, kanske till och med en topp-3 placering. För ser man till resterande matcher så ska det sannerligen bara var trepoängare och inget annat. Så det enda som kan hindra oss under slutspurten är oss själva och att laget inte tar med sig känslan från matchen mot Tottenham, vissa i laget behöver nog titta sig själv i spegeln och rycka upp sig annars är vi bara en sämre version av  årets Arsenal och jag är trött på att falla på målsnöret.

Min egna känsla är däremot positiv, det här något vi löser, och att när säsongen är över och ska summeras så kommer orden “lyckad säsong” eka kring Old Traffords korridorer och att vi kan bygga vidare på framgångarna. Då helst utan Maguire och Weghorst, naturligtvis.