Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Aston Villa
Hög tid att bryta Villas fina svit

Det är ett på förhand betydligt bättre lag vi möter i morgon än i torsdags. Aston Villa har fått ett ordentligt lyft under spanjoren Unai Emery och han har en historia av bra matcher mot just United. Å andra sidan har United ett mycket fint hemmafacit med 25 förlustfria matcher i rad på Old Trafford. Det blir en intressant fight. 

Aston Villa har tonat upp som en rejäl kandidat till Europa-platserna och har vid en vinst på Old Trafford imorgon endast tre poäng upp till United, med två matcher fler spelade. Vill har inte förlorat i sina senaste 10 matcher och har där tagit hela 26 poäng. Det blir en ordentlig nöt att knäcka och Ten Hags ord om 100% från varje spelare i varje enskild situation lär behövas imorgon.

Efter en halvlek mot Tottenham kändes livet ganska bra och åtminstone jag såg kampen om topp fyra som vunnen. Sedan kommer då igen en halvlek där allt ser sådär trasigt och jobbigt ut, där Tottenham egentligen kunde ha avgjort och tagit samtliga tre poäng. Tryggheten förbytts stundom till osäkerhet och ingen fattar riktigt varför det ska behöva se så ängsligt ut. Kritiken mot Ten Hag och bänkspelarna som kom in har varit hård från vissa håll.

Det gäller nu att blicka framåt och samtliga lag som slåss om de fyra platserna till Champions League har ett ganska tufft schema kvar. Vid en vinst mot Villa bör Champions Leauge i princip vara säkrad.

Manchester United

Skadeläget är förhållandevis oförändrat och visst lider laget en del av den tunna bänken som råder just nu. Det är i princip tillräckligt svårt att få till elva spelare i riktigt god form. Sancho blixtrar till emellanåt men både Eriksen och Casemiro har en bit kvar till sina högsta nivåer. Försvarsmässigt ser det helt ok ut men alternativen är få.  Framåt vill det till att Rashford fortsätter vara pigg och drar dit sina chanser. Likaså att Bruno Fernandes håller säsongen ut, annars blir det sannolikt kritiskt läge ändå in i mål.

Garnacho är enligt gårdagens uppgifter delvis tillbaka i träning men lär inte komma till spel ännu. Maguire och McTominay är osäkra kort. Jag tror därför vi får se en identisk startelva som senast mot Tottenham. Malacia känns inte tillräckligt bra ännu vilket gör att både Dalot och Wan-Bissaka spelar. Shaw och Lindelöf gör det bra och på mitten finns få alternativ att rotera med.

Det går att ställa sig frågan om några av de yngre spelarna kan få chansen och hjälpa till att avsluta säsongen på ett riktigt fint sätt men inte heller där är alternativen särskilt många. En Pellistri på spelhumör och en pånyttfödd Elanga skulle behövas under den avslutande perioden.

Möjlig startelva:

Aston Villa

Aston Villa har överraskat de flesta på senare tid och Unai Emery har gjort succé med laget från Birmingham. En plats i Europa är absolut nåbar för Villa. Vi bör särskilt se upp med Olle Watkins som gjort 14 mål på 32 matcher i ligan och Jacob Ramsey som nätat i de två senaste mötena med United.

Emery har dock några jobbiga skador på nyckelspelare som Matty Cash och Philippe Coutinho. Det innebär sannolikt att den forne United-spelaren Ashley Young kommer till spel från start och att kreative argentinaren Emilano Buendia får fortsatt förtroende på mitten. Det finns ingen direkt anledning att tro på en annan uppställning än den som startade senast mot Brentford.

Villa spelar friskt och offensivt och kan utgöra ett ordentligt hot mot Uniteds icke-ordinarie backlinje. I själva verket har laget gjort mål i samtliga matcher sedan Emery tog över staffetpinnen och endast släppt in tre mål på de tio senaste matcherna, där hela åtta har slutat med vinst. Seger med 3-0 mot Newcastle 15 april var en extra fjäder i hatten. Det imponerar absolut men någon gång måste det ta stopp.

 

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har under de senaste säsongerna haft svårt med Aston Villa i ligan och har ingen seger på de tre senaste matcherna där, en oavgjord och två förluster. I cupspelet är statistiken bättre med vinsten i ligacupen senast i färskt minne. Totalt har förstås United en fin statistik på Villa.

Visste ni att…

 • Vid förlust för United är det första gången sedan 1930 som laget förlorar två ligamatcher i rad hemma mot Villa. 
 • Gareth Southgate spelade i Villa under senare delen av 90-talet och var med och vann ligacupen 1995/1996. Totalt gjorde han 191 matcher för klubben.
 • Skaraborgs egen stolthet Olof Mellberg gjorde åtta år i Aston Villa (2000-2008).
 • United har några riktigt fina segrar mot Aston Villa i bagaget. Bland annat 4-0-segrar från 2008 och 2012. Wayne Rooney tvåmålsskytt båda gångerna.

Matchinformation

Manchester United
Aston Villa
Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Söndagen den 30 april 2023, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Jarred Gillett
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Garnacho (fot, inget datum)
 • McTominay (skadad, inget datum)
 • Varane (skadad, inget datum)
 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Maguire (skadad, liten chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
V8/4EvertonHPL2-0
O13/4SevillaHEL2-2
V16/4NottinghamBPL2-0
F20/4SevillaBEL0-3
O23/4BrightonNFA0-0VS
O27/4TottenhamBPL2-2

Aston Villa

Skador och avstängningar:

 • Cash (vad, maj)
 • Kamara (fot, maj)
 • Bailey (hamstring, maj)
 • Coutinho (lår, maj)
 • Steer (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V1/4ChelseaBPL2-0
V4/4LeicesterBPL2-1
V8/4NottinghamHPL2-0
V15/4NewcastleHPL3-0
O22/4BrentfordBPL1-1
V25/4FulhamHPL1-0

United mot Aston Villa

Totalt:195103-41-51360-253
Hemma:9665-18-13205-84
Premier League:5537-13-5100-37
SENASTE MÖTENA
V2022-01-10HFA1-0
O2022-01-15BPL2-2
F2022-11-06BPL1-3
V2022-11-10HLC4-2
SENASTE HEMMAMATCHER
V2021-01-01HPL2-1
F2021-09-25HPL0-1
V2022-01-10HFA1-0
V2022-11-10HLC4-2
Res med oss till Manchester!