Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United- Aston Villa 1-0
Bruno fixar biffen

Manchester United greppar hårdare tag om en topp 4-placering i en match där det mesta skapades av United. En lättsam retur i första halvlek gav oss en bra position in i andra, en position som United satt i tills domaren blåste av.

Första halvleken hade stark Unitedprägel, där Aston Villa hölls till enbart två försök på mål. United öste och öste på och utnyttjade Villas höga linje med långa bollar och vassa djupledslöpningar. 0-0 i halvtid kändes nästan otänkbart, och vi fick svar på tal när Casemiro vann en bra nickduell som gick till Rashford, vars tama skott gav en retur som Bruno lugnt nätade för en bekväm sits in i andra.

Villa dominerade den andra halvleken, där United mest fick hålla sig på sin egna halva. Villa fick några riktigt nervösa chanser i slutet men United gör ett gediget defensivt jobb där Lindelöf verkade helt oöverkomlig. Allt som allt tre komfortabla poäng mot ett riktigt bra lag i ett stadie av säsongen där alla poäng är viktiga, och där Villa egentligen har större behov av dem. Det är nu ett bra utgångsläge inför kommande match mot Brighton där United kan gå om Newcastle.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

En godkänd match där han mest fick stå och läsa tidningen.

Diogo Dalot: 7

Han må vara ojämn, men gör en bra insats. Slår nästan alltid rätt passning och aktiv på sin kant, både offensivt och defensivt.

Luke Shaw: 6

Jag gillar nästan Shaw mer när han får jobba inåt i banan. Erbjuder ovanligt lite offensivt idag men står rätt defensivt.

Victor Lindelöf: 8

Återigen en jättebra match från svensken. Utraderar den stekhete Watkins helt och visade lite exempel på sitt utmärkta passningsspel.

Tyrell Malacia: 6

Varnad. Sköter det väldigt bra på sin kant. Hög energi och gjorde några riktigt viktiga försvarsinsatser. Önskar mer offensivt. Drar på sig ett onödigt gult i slutskedet.

Casemiro: 8

Allt som kan sägas om Casemiro har redan sagts. En nyckelspelare av rang. En konstutställning av hans passningsfot och offensiva paket fick vi se idag.

Christian Eriksen: 5.5

Utbytt 76′. Får inte riktigt till det idag. Saknar fart i den sista passningen och kommer inte till rätt lägen.

Marcel Sabitzer: 6

Utbytt 86′. Hjälper till mycket defensivt och gör ett godkänt jobb. En bra passningsfot och kanske en av de bästa djupledslöparna i truppen som skapar mycket yta.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 76′. Vi har inte köpt Sancho för över 80 miljoner för en tvåfotare och inte mycket mer. Hans spel präglas av nonchalans den senaste tiden och beslutsfattande i sista tredjedelen saknas. Tappar mycket boll.

Bruno Fernandes: 7

Lite osynlig i andra men står för så mycket av vårt offensiva spel. Är klarvaken vid första målet. Gör ett gediget jobb i presspelet. Blir han någonsin trött?

Marcus Rashford: 5.5

Utbytt 86′. Har många touch i boxen men blir fullständigt överkörd av backlinjen. Gör bra löpningar men lyckas inte hamna i rätt lägen. Skulle haft en straff.

Fred: n/a

Inbytt 76′. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: n/a

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony Martial: n/a

Inbytt 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Alla byten får ändå ses som rimliga även om de gjordes rätt så sent i matchen. Fred som bollvinnare för att försöka stänga, Antony som löper hem och byter ut en dåligt presterande Sancho och Maguire som defensivt byte. Kan inte hävda att någon skulle varit på plan längre heller med tanke på de sena bytena. Spelplanen kändes rätt tidigt och de utnyttjade Villas svagheter på bästa möjliga sätt.