Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Vi har ett behov i frontlinjen / Ratcliffe bjuder högst / Förlängning för Lindelöf

Dagens Unitedsvep kommer med det som sades i den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför dagens möte med Aston Villa. Vi rapporterar även om uppdateringarna i budgivningen där Sir Jim Ratcliffe har bjudit högst för klubben. I övrigt så rapporterar vi om en potentiell förlängning för Victor Lindelöf.

Ten Hags presskonferens

Här går vi igenom den andra delen av Ten Hags pressträff inför dagens match mot Aston Villa. Huvudtränaren fick frågor om Marcus Rashford, behovet av en 9:a och Villas skicklige huvudtränare Unai Emery.

Om Marcus Rashford

Det beror ibland på motståndet vilken roll han passar bäst. Men det som är viktigt för honom är också formationen, att föra spelare runt sig [in i spelet], och särskilt att få [in] spelare bakom honom i formationen, och [vara i en] position där han kan göra kombinationer och ta löpningar, och det tycker jag att han gör väldigt bra.

Om ett forwardstillskott i sommar

Jag tror att alla vet att det inte är en hemlighet att vi tittar långsiktigt. Under hela säsongen hade vi en brist på 9:or, först avhoppade [Cristiano] Ronaldo, sedan var Anthony Martial ofta inte tillgänglig, Jadon Sancho var ofta inte tillgänglig, sedan har vi haft en brist på frontlinjespelare. Så med färre spelare måste vi täcka många matcher. Så ja, definitivt har vi ett behov i frontlinjen, vi behöver spelare som stärker truppen.

Om Unai Emery

Vi mötte honom första gången i hans första match och han överraskade oss. Vi hade låga energinivåer, så det måste vi undvika på söndag. Han överraskade oss också med systemet. Tre dagar efter lärde vi oss mycket av den matchen och vi studsade tillbaka och vi tog en bra vinst över dem. Men söndag kommer att bli en tuff match, det är jag helt medveten om. Hans lag har gjort bra framsteg men det är upp till oss.

Ratcliffe bjuder högst

Sir Jim Ratcliffe och INEOS rapporteras tagit ledningen i kampen om att köpa Manchester United efter att ha värderat klubben högre än sina främsta Qatariska rivaler och anses vara den enda budaren som värderat klubben över 5 miljarder pund.

Nine Two Foundations (Shiekh Jassim) totala erbjudande för 100 procent av klubben har rapporterats vara cirka 5 miljarder pund (6,3 miljarder USD), men antalet inkluderar skulden och cirka 0,8 miljarder pund (1 miljard USD) i utlovade investeringar. Detta betyder att INEOS (Ratcliffes) bud, som bara täcker 69 procent av klubben, är högst sett till pris per aktie.

Mike Keegan, som skriver för Daily Mail, påstår även att INEOS relativa värdering varit högst hela tiden.

Sir Jim Ratcliffe och INEOS anses därför i nuläget hålla i taktpinnen för ett potentiellt övertagande av klubben.

Förlängning för Lindelöf

Manchester United har beslutat att förlänga Victor Lindelöfs kontrakt till sommaren, det rapporterar The Mirror.

Erik ten Hag sägs vara väldigt imponerad av den Svenska mittbacken som har klivit in efter skador på Lisandro Martinez och Raphael Varane. Det ryktas därför att United kommer att utlösa klausulen i hans kontrakt för att förlänga hans avtal med 12 månader. Lindelöfs nuvarande kontrakt löper ut i juni 2024, men beslutet skulle innebära att den Västeråsfödde landslagsmannen stannar kvar i klubben ett år till.

Protesten är igång

En anti-Glazer protest har planerats inför dagens match mot Aston Villa och marschen har nu påbörjats med sånger och flaggor på Manchesters gator. Se ett klipp nedan.

U18 vinner rysaren

Det blev ingen tråkig match för U18 laget mot Sunderland. Efter likaläge 1-1 i halvlek så slutade matchen med hela 3-4 till United efter mål från Jayce Fitzgerald, Shea Lacey, James Nolan och Ethan Wheatley.