Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Evie Rabjohn klar för Manchester United

Manchester United har säkrat sig den talangfulla försvararen Evie Rabjohn. Hon ansluter närmast från Aston Villa.

Kontraktslängden för ynglingen, som fyllde 18 år i fredags, bekräftas inte.

Regelverket i den engelska damfotbollen är sådant att United kan hämta Rabjohn utan att betala någon ersättning till Villa. Inte ens något utvecklingsbidrag utgår.

En produkt ur Villas akademi, med förflutet även i Birmingham City, prisades Rabjohn förra året som Sportswoman of the Year på Sutton Coldfield College, som Villa förefaller ha ett samarbete med.

Rabjohn debuterade för Villa i november 2021, då hon spelade hela matchen mot Sheffield United i Ligacupen. Det blev hennes enda framträdande förra säsongen. Den här säsongen har hon gjort fem framträdanden, varav fyra som inhoppare. Hon avklarade sin ligadebut som inhoppare mot Leicester i september och i mars fick hon för första gången starta i Women’s Super League, återigen mot Leicester.

På landslagssidan har hon meriter från U17 och U19.

Under återstoden av säsongen kommer Rabjohn träna med United. Något spel blir det emellertid inte förrän nästa säsong, då hon kan registreras för spel först när transferfönstret öppnar. Det blir intressant att se vad Uniteds planer för Rabjohn är. En spontan gissning är att hon får begränsad speltid under hösten för att sedan lånas ut till lämplig klubb (ungefär som var fallet för Grace Clinton, som faktiskt ännu inte har debuterat för United).

Evie Rabjohn säger:

Det här är en så stor klubb och att kunna skriva på här med min familj runt mig är vad drömmar handlar om.

Jag kommer att göra allt för det här laget, för att ta oss dit vi vill komma.

Marc Skinner (huvudtränare) säger:

Evie är en fantastisk ung spelare som jag har känt sedan hon var tio år gammal, och vars utveckling jag har följt sedan dess.

Vi är jätteglada att Evie har valt att komma till oss, och värvningen av henne visar ånyo den långsiktiga visionen hos den här fantastiska fotbollsklubben.

Polly Bancroft (chef för damfotboll) säger:

Evie är en spännande ung spelare och vi är jätteglada att hon har valt att komma till vår Manchester United-familj.

Vi ser fram emot att integrera henne i vår matchtrupp i sinom tid.

Välkommen till Manchester United, Evie Rabjohn!

Res med oss till Manchester!