Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Garnacho är tillbaka inom kort / Rio Ferdinand invald / Nomineringar för månadens spelare

Dagens Unitedsvep kommer med de mest intressanta bitarna från Erik ten Hags presskonferens inför matchen imorgon. Vi rapporterar även om att Rio Ferdinand får sin legendstatus bekräftad genom att väljas in i Premier Leagues Hall of Fame. I övrigt så tar vi upp de som nominerats till månadens spelare på herrsidan.

Ten Hags presskonferens

Här summerar vi de viktigaste svaren från Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens möte med Brighton på Amex Stadium. Vi fick intressanta kommentarer om mentaliteten och fokuset inför sista refrägen av säsongen, samt skadeuppdateringar på Garnacho, Varane och McTominay.

Om Jimmy Murphy

Han är en symbol för ungdomsutveckling. Han står för motståndskraft och beslutsamhet och det är standarden för Manchester United. Den är driven av den här personen efter München-katastrofen. Klubben var förkrossad. De studsade tillbaka och den här personen spelade en stor roll

Om Alejandro Garnacho

Han har en stark karaktär och det är därför han är här i nuet, på den här nivån och han har nått det själv. Men nu kommer det, det är mer arbete kvar, eftersom kraven är högre. Vi förväntar oss mer av honom, men det är fantastiskt att han klarade det för det visar att vi kommer att ge unga spelare möjligheter – men de måste förtjäna det.

Om Garnachos tillgänglighet inför Brighton

Jag tror att vi har en träning, men jag tror att det är för tidigt att vara tillgänglig. Jag tror att han är tillbaka inom kort. Jag tror att han behöver lite träning och sedan kommer han att vara tillgänglig på kort varsel.

Om mentaliteten inför säsongens slut

Tillfredsställelse leder till lathet och vi är inne i säsongen. Vi har sex matcher kvar och varje match vill vi vinna. Därför behöver du fullt fokus, du behöver full energi och du behöver full förberedelse och imorgon kommer det definitivt att bli en kamp och vi måste göra oss redo för den kampen för att få poäng.

Om fokuset på CL-kvalificering

Det är klart att vi vill vara med i Champions League. Det är det vi nu kämpar för och jag tror att det är i detta ögonblick det enda vi har att fokusera på eftersom FA-cup finalen är efter säsongen. Så det enda vi behöver göra nu är att få det här gjort. Men du måste gå från match till match.

Om motståndarnas motivation

Jag tror att alla som sysslar med toppsport, om man får stryk så vill man ha revansch, och det är normalt. De har en enorm motivation att slå oss men vi måste matcha det. Inte bara matcha det, vi måste göra mer. Vi måste visa mer, att vi har mer hunger än dem att vinna den här matchen. Jag tror vilja, det är ordet för morgondagen.

Skadeuppdatering angående Varane och McTominay

Prognosen, jag tror att Rapha är närmare än Scott McTominay i det här ögonblicket. Men för de kommande två matcherna är de inte tillgängliga.

Rio Ferdinand invald

Rio Ferdinand blir invald i Premier Leagues Hall of Fame efter en minst sagt spektakulär karriär där han vann sex Premier League titlar som en vital kugge i Manchester United under 2000-talet.

Nomineringar för månadens spelare

Klubbens nomineringar för månadens spelare i april är inne och det blir Bruno Fernandes, Luke Shaw och vår helt egne Victor Lindelöf som tampas om priset. Alla tre spelade viktiga roller denna månad för ett United som nådde en FA-Cup final samt fortsatt närmar sig Champions League-kvalifikation i ligaspelet.

Provspel i U18

Unge Salford försvararen Jacob Lara provspelade igår för U18-laget i likamatchen med Everton. Lara startade matchen och satte bland annat fram en fin långpassning som ledde till Sam Mathers 1-0 mål.

U18 har det fortfarande svårt att vinna matcher då Everton hittade en kvittering och matchen slutade 1-1. Se Uniteds kasse från matchen nedan.

Savage vinner säsongens mål

Charlie Savage har lämnat avtryck under sin utlåning till Forest Green Rovers då den unge Walesaren tagit hem priset för säsongens mål i League One klubben. Målet var hans första i seniorfotbollen, inget pjåkigt sätt att öppna sitt målkonto med. Se målet nedan.

Allardyce gör comeback

Sam Allardyce gör en oväntad comeback till Premier League då det står bekräftat att 68-åringen tar över Leeds United till slutet av säsongen efter att interimtränaren Javi Garcia fått lämna klubben. Leeds slåss just nu om överlevnad i bottenstriden och frågan är nu om “Big Sam” kan hålla skeppet ovan ytan.

Res med oss till Manchester!