Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Hans passion är en styrka / Ingen Wout nästa säsong / Utlåningarna imponerar

Dagens Unitedsvep kommer med de bästa från Erik ten Hags presskonferens inför helgens möte med West Ham United i huvudstaden. Vi går även igenom lite nyheter angående en viss Wout Weghorst samt sammanfattar damernas utlånade pristagare

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match mot West Ham hölls på Amex Stadium där holländaren gav oss intressanta kommenterarer om Antony, topp-fyra striden samt en möjligt positiv uppdatering kring vår Argentinske ytter.

Om att stundsa tillbaka

Varje gång den här säsongen när vi har haft ett nederlag, studsar vi tillbaka. Så jag räknar med att mina spelare och mitt lag gör det igen. Det finns ingen tid att stanna i detta humör. Vi går till matchen mot West Ham United, och vi kommer alla att fokusera på det. Vi kommer att förbereda oss, vi gör en bra plan. Spelarna måste ta ansvar och det kommer de att göra, det räknar jag med.

Om laget på söndag

Jag tror att det blir samma lag. Kanske en spelare kan komma tillbaka: [Alejandro] Garnacho, jag måste se. Kanske kan han vara med men vi får se hur det utvecklas.

Om säkerheten kring topp-4

Jag tycker att vi har gjort det ganska bra hittills. Under våra fem senaste har vi fyra vinster och en oavgjord. Vi har allt i våra händer. Så vi måste fokusera på vår prestation. Jag litar på mina spelare, så jag är ganska övertygad.

Om Antonys passion

Jag tror att hans passion är en styrka. Visst finns det en viss nivå. Du måste kontrollera det. Du behöver passion och vilja för att vinna dina matcher och vinna strider i spelet. Jag tycker att det här är väldigt starkt med honom, han är väldigt ambitiös.

Om David Moyes och söndagens motstånd

Det är en erfaren och fantastisk tränare. Så länge redan i Premier League. Jag ser fram emot det. Vi mötte dem den här säsongen två gånger, för vi mötte dem också i FA-cupen och detta kommer att bli ännu en fantastisk match.

Om vikten av spel i Champions League

Jag tror att det alltid är livsviktigt. Vi måste vara med i Champions League och det är en kamp för i Premier League är det många klubbar som tävlar om det. Vi har makten och vi måste kämpa för den också.

Ingen Wout nästa säsong

Wout Weghorst ser ut att lämna klubben vid säsongens slut, det rapporterar Samuel Luckhurst. Holländaren, som bara gjort två mål i Unitedtröjan sedan inlåningen i januari, har inte imponerat på klubbens ledning och han förväntas återvända till Burnley i sommar.

Erik ten Hag vill istället värva in ett nytt namn i forwardsrollen som kan ta en starttröja på Old Trafford. Några av namnen på toppen av huvudtränarens lista är Harry Kane, Victor Osimhen och Randal Kolo Muani.

Utlåningarna imponerar

Två av damlagets ynglingar har gjort det bra ifrån sig vid sina utlåningar och har prisats för sina prestationer.

Grace Clinton

Grace Clinton har imponerat under sin utlåning till Bristol City och har utnämnts till årets unga spelare i klubben.

Uniteds huvudtränare Marc Skinner har även bekräftat att Clinton kommer att återvända till hemmaklubben och träna med laget redan på måndag, det skriver Emma Sanders.

Sanders skriver i samma inlägg att nyförvärvet Evie Rabjohn kommer att ges 6 månader innan ett beslut tas angående en potentiell utlåning.

Niamh Murphy

Likt Grace Clinton så har Niamh Murphy gjort det bra under sin utlåning till Blackburn Rovers och belönas nu med priset som årets unga spelare i Lancashire-klubben.

Briljanta frisparken belönas

Hannibal Mejbri lämnar avtryck vid sin utlåning till Birmingham då hans frisparksmål mot West Bromwich prisats som säsongens bästa i Championship-klubben. Ta en titt på målet nedan.

Blundell nominerad

Hannah Blundell finns med bland de nominerade för månadens spelare i april efter en månad där försvararen startade alla tre av Uniteds ligamatcher, slog två assist och hjälpte laget att hålla nollan två gånger.

Skinner nominerad

Marc Skinner är nominerad till månadens tränare i WSL efter en månad där han guidade Manchester United till vinst i samtliga matcher och avslutade april i toppen av tabellen.

Galbraith ser ut att lämna klubben

Akademi-talangen Ethan Galbraith ser ut att lämna Manchester United vid säsongens slut, det rapporterar ManchesterWorld. Den 21-årige Nordirländske mittfältaren har spenderat säsongen utlånad till Salford City och då spelarens kontrakt utgår i sommar så verkar klubben vara villiga att släppa honom gratis.