Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 2-0
God kontroll i en match som skulle avgjorts tidigare

Manchester United tog en ganska väntad seger hemma mot Wolverhampton Wanderers, trots att historiken på sistone inte varit toppen. Hemmalaget hade stor kontroll matchen igenom, men borde ha avgjort mötet betydligt tidigare än på stopptid.  

Hemma på Old Trafford fortsätter United att vara urstarka och med tanke på att Wolves inte är ett lag som imponerar på resande fot, var det ganska tidigt in i matchen tydligt vartåt det barkade.

Det var egentligen full kontroll från minut ett till slutvisslan från de rödklädda, även om gästerna emellanåt hotade samt hade någon period med ihållande anfall. Bekymret, segern till trots, var ändå att United inte lyckades avgöra matchen tidigare. Den borde varit punkterad efter en timme, med låt säga 3-0 på resultattavlan.

I Marcus Rashfords frånvaro var det Antony som bjöd på underhållning i offensiv väg. Det började trevande med ett avslut som borde gått på mål samt en nick som borde suttit i mål. Kort därpå kom dock 1-0-målet, som visserligen gjordes av Anthony Martial, men som i hög utsträckning orkestrerades av brassen. Även 2-0-målet var han med och byggde upp med passningen (som var något av en blandning av en nedtagning och passning) till Bruno Fernandes, som i sin tur serverade inbytte Alejandro Garnacho. Viktigt att också argentinaren fick hitta nätet!

I övrigt kändes det här som “en dag på jobbet”, om än att den kunde innehållit lite mindre darr och ännu mer beslutsamhet.

Apropå beslutsamhet, vi fick ju idag se Raphaël Varane göra comeback från sin skada, och det märktes att fransmannens intåg gjorde skillnad. Inte för att det har varit något direkt att klaga på gällande Luke Shaw och Victor Lindelöf, men det blir helt enkelt en annan tyngd och säkerhet med Varane där bak. Nog borde han kunna klara av att hålla sig hel säsongen ut?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Wolves mäktade med noll skott på mål, så därav inga större ingripanden för spanjoren idag. Okej med fötterna. Det är väl ungefär det vi får bedöma honom på.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Är lite överallt ibland, men uträttar för det mesta bra saker. Samarbetet med Antony fungerar också bra. Som vanligt kan det understrykas att slutprodukten offensivt ändå måste bli bättre. Står endast noterad för en framspelning på 30 matcher den här säsongen.

Raphaël Varane: 7

Utbytt 81′. Avslutet från 30 meter som hamnade uppe på läktaren kan vi bortse från. Vinner dueller och skänker en stor trygghet där bak. Skönt att ha fransmannen tillbaka under slutspurten, i den mån han håller sig hel.

Raphaël Varane stod för en stabil och bra insats i sin skadeåterkomst.

Victor Lindelöf: 6

En liten dipp idag jämfört med tidigare matcher, men för den sakens skull inte någon oroväckande insats. Fick flytta över till vänster i mittförsvaret, vilket måhända påverkade lite grann. Säker i de försvarsmässiga aktionerna, men viss oskärpa med bollen.

Luke Shaw: 7

Varnad. Tillbaka på sin ordinarie position efter att ha vikarierat i mitten. Visade inga tecken på att det var svårt att åter-acklimatisera sig. Fyllde på bra framåt och skötte sina åtaganden bakåt. Oerhört pålitlig.

Casemiro: 6

Varnad. Blir varken hackat eller malet för Casemiro för tillfället. Blandar viktiga brytningar och fantastiska passningar med en del enkla misstag och otajmade tacklingar. Höll ändå ihop mittfältet tillräckligt bra.

Christian Eriksen: 5,5

Utbytt 81′. Kändes lite feg emellanåt, med det sagt att han hade kunnat avslutat vid ett par tillfällen i stället för att söka passning. Farligt bolltapp i mitten av andra som kunde ha blivit kostsamt.

Bruno Fernandes: 6

1 assist. Lite smågrinig ibland, men så länge han inte passerar någon gräns är han oftast nyttig. Ingen klockren insats från kaptenen, men överlag bra och bidrar som så ofta med poäng.

Jadon Sancho: 5,5

Utbytt 82′. På det stora hela en slätstruken insats, vilket tyvärr är mer regel än undantag för engelsmannen i United. Nära bli målskytt men en bra räddning av gästernas målvakt hindrade.

Antony: 8

1 assist. Oj vad brassen blandade och gav i första halvlek. Gjorde mycket i spelet bra men när lägena dök upp slet man sitt hår. Delaktig i ledningsmålet, vilket nästan kändes som hans mål. Bra löpning och listig framspelning till Martial. Från målet och framåt gör Antony dock en av sina bättre matcher i United. Kändes snabbare idag och tog sig runt försvararna med sin fart. Fokus endast på fotbollen idag och inte annat runtomkring, som annars kan reta upp honom.

Det började lite frustrerande för Antony, men allteftersom lossnade det och dagens insats var helt klart en av brassens bättre i United.

Anthony Martial: 6

Utbytt 69’. 1 mål. Kunde enkelt raka in 1-0-målet och var som brukligt inblandad när det skulle kombineras där framme. Godkänd insats, men det bor så mycket mer i honom. Frågan är bara om han kan få fram det…

Wout Weghorst: 5,5

Inbytt 69′. Spelade visserligen ganska kort tid, men uträttade egentligen inget av värde.

Fred: 7

Inbytt 81′. Okej, Fred spelade färre minuter än Weghorst, men med det inhoppet brassen gör är det ingen tvekan om att han ska ha ett betyg, och det ett högt sådant. Hann nog med ungefär lika mycket som Casemiro och Eriksen tillsammans på den kvarten han spelade (jag överdriver så klart en smula).

Harry Maguire: 6

Inbytt 81′. Och ska Fred ha betyg så ska väl Maguire också ha det. Hoppar in och styr undan det Wolves har att komma med i slutet.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 82′. 1 mål. Jag kan naturligtvis inte göra något undantag för Garnacho. Slår förvisso en slarvig passning till Fernandes i ett bra läge på en kontring i slutskedet, men visar sedan kyla när han sätter spiken i kistan. Piggt inhopp!

Erik ten Hag: 6

Rätt val att spela med Varane från start. I övrigt inga märkvärdiga drag från Ten Hag. Bytena föll väl ut med mestadels hungriga spelare som kom in och påverkade matchbilden till Uniteds fördel i slutet.