Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Motstridiga rykten om Neymar / Casemiro och Varane tar i mot rasism / Earps vinner guldhandsken

Tisdagen kommer med motstridiga uppgifter om att Manchester United skulle pusha på för ett köp av Neymar. Vi gratulerar också Mary Earps som tar hem guldhandsken på damsidan. I övrigt kan vi bland annat rapportera om att Rashford tränar igen och att flera av Uniteds stjärnor fortsätter kampen mot rasism. 

Motstridiga rykten om Neymar

Neymar har ryktats bort från PSG under längre tid liksom övriga laget stjärnor. Igår nåddes vi av en uppgift att Manchester United på initiativ av bland annat Casemiro skulle pusha på för ett köp av den brasilianske anfallaren. Det kom bland annat från franska L’Equipe. Uppgifterna säger att PSG under särskilda villkor inte kommer att motsätta sig en flytt för Neymar.

Ryktena dementeras dock av andra källor såsom ESPN och Mark Ogden. Det ska inte vara aktuell för nuvarande ägare att pusha för Neymar. Måhända kan det komma i en annan dager beroende på hur ägarskapet ser ut framöver.

 

Casemiro och Varane tar ställning

Flera av Uniteds stjärnor fortsätter kampen och uttalandena mot rasism. Det handlar bland annat om Casemiro som backar upp sin landslagskollega Vinícius Junior. Casemiro uttalar sig om att det inte kan tolereras och förbli ostraffat med rasistiska hån och glåpord, “jag är besviken och väldigt ledsen att se hur rasistiska påhopp fortsätter mot min lagkamrat Vinícius Junior”, säger han bland annat.

Även Raphael Varane är stark kritisk till att ingenting händer. Det krävs mer, vi behöver fler uttalanden och aktioner mot rasism nu, säger Varane. Han trycker vidare på att det hotet om livstids avstängning inte är nog.

Earps vinner guldhandsken

Mary Earps, Uniteds målvakt, har hyllats för sina insatser i både klubblag och landslag under en längre tid. Nu prisas hon liksom De Gea för herrarna. Earps vinner guldhandsken med 13 hållna nollor och endast 12 insläppa mål på 21 matcher hittills.

På söndag väntar det sista eldprovet i matchen mot Liverpool. Chans på ligatiteln finns ännu som bekant. Vi gratulerar Mary Earps till en fin säsong!

Rashford åter i träning

Marcus Rashford är glädjande nog i träning igen och kan vara aktuell för spel på torsdag. Vi vet att han tränade även förra veckan men blev sjuk. Vi lär få en uppdatering under morgondagens presskonferens. Rashford, som hittat målet 29 gånger den här säsongen, lär kunna behövas för att säkra den sista poängen redan på torsdag kväll.

Norkett till Nottingham?

Enligt uppgift ska Manni Norkett ha skrivit på för Nottingham Forest. Den unge anfallaren är född i Nottingham vilket kanske späder på trovärdigheten. Vi tar det än så länge med en nypa salt innan vi vet mer officiellt.