Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Inte ney till Ney-Ney? / Rashfords status / Ona Batlle påväg ut

I dagens nyhetsvep rapporterar vi att Matej Kovad har blivit mästare med Sparta Prague, United ser ut att förlora sin battle (kamp) att behålla Ona Batlle, vi rapporterar även vad som sades på dagens presskonferens Där Ten Hag blandannat fick svara på frågor gällande Neymar ryktena. 

Matej Kovar Mästare

Utlånade målvakten Matej Kovar blev under gårdagen mästare med Sparta Prague där han tillbringat årets säsong.  Den 23-årige Tjeckiska målvakten har under säsongen gjort 31 matcher i alla tävlingar för Sparta Prague. Under dessa 31 matcher har Kovar släppt in 33 mål och hållt nollan elva gånger. Kovar kommer vid julis början att återvända till United där han har ett kontrakt tills 2025. Det återstår att se om Kovar kommer få chansen att iallafall sitta på bänken i A-laget nästa säsong eller om han återigen lånas ut.

Vi gratulerar Kovar!

 

Ona Batlle ser ut att lämna

Det verkar allt mer sannolikt att United kommer att gå förlorande ur sin kamp att behålla Ona Batlle. Tom Garry (The Telegraph) och Sandra Riquelme (relevo) rapporterar att det är högst troligt att Batlle i sommar lämnar United för att återvända hem till Spanien och sin första proffsklubb, FC Barcelona.  Dessa uppgifter backas upp av Maria Tikas på Sport som rapportar att det funnits en överenskommelse mellan Batlle och FC Barcelona i ett flertal veckor.  Ona Batlle är född i Vilassar de Mar, som ligger 29 kilometer från Barcelona. Batlle avsked skulle vara en stor förlust för United då hon bland annat var tongivande i årets lyckade säsong. Hittils har Batlle gjort 74 matcher för United vid 23 års ålder. Battle har även gjort 28 framträdanden för det spanska kvinnliga landslaget.

 

Dagens presskonferens

Imorgon väntar säsongens nästsista match mot Chelsea där United kan säkra Champions League spel till nästa säsong. Med anledning av morgondagens match höll Ten Hag idag en kortare presskonferens.

På presskonferensen fick Ten Hag frågor om ryktena gällande att Neymar skulle föra en dialog med United, rykten som vi rapporterade om i gårdagens nyhetssvep. Ryktena togs först upp av L’Equipe för att sedan dementeras av ett flertal källor, däribland Fabrizo Romano. På frågan gällande om rykterna var helt tagna ur luften svarade Ten Hag sitt standard, men kryptiska svar

När vi har nyheter så kommer vi berätta dem för er

Erik Ten Hag fick även frågor gällande Champions League fotboll där han svarade:

“Vi vill vinna varje match, det är samma inställning som vi har alla andra matcher under säsongen, vi vill vinna matchen, spela dominant fotboll och få jobbet gjort”

På frågan om Marcus Rashford är fit till morgondagens match svarade Ten Hag

“Det verkar så. Igår kom han tillbaka i full träning, han ser ganska fit ut men vi måste se efter dagens träning, hur han återhämtar sig och baserat på det så tar vi ett beslut”

På en fråga gällande Martial sade Ten Hag följande

“Om man inte är skadefri så kan man inte göra mål. När han var skadefri så spelade vi bättre, laget vinner matcher, han gör mål men han måste vara tillgänglig”

Vad tror du, kommer Martial lämna i sommar?

Läs allt från presskonferensen här 

Res med oss till Manchester!