Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea 4-1
Äntligen ett målkalas när CL ordnades

Det behövdes bara en poäng för att säkra en topp fyra placering i ligan men ikväll så ville laget mer än så. Direkt från avsparken så pressar vi högt och bara efter några minuter så gör Casemiro mål mot Chelsea igen. Bortalaget spelade bollen men kom inte riktigt fram till lägen och innan domaren hinner ljuda för halvlek så står det 2-0 genom Martial. Två ytterligare mål skulle göras från United i den andra halvleken då Bruno sätter en straff och tidigt inbytte Marcus Rashford rullar hem sitt 30:e mål för säsongen. Äntligen så fick vi ett målkalas på Old Trafford och vi är officiellt tillbaka i Europas finrum till nästa säsong.

En poäng var på alla United-supportrars tankar inför säsongens sista stormatch i ligan. Motståndet var ett Chelsea-lag som har kämpat sig igenom en av klubbens absolut sämsta säsonger i modern historia och med inget att spela för på Old Trafford så kändes den där efterlängtade poängen ganska åtkomlig för hemmalaget.

Det var ett hungrigt United som gick ut på Old Trafford med ett högt presspel och konstant tryck mot det formsvaga Chelsea-försvaret. Casemiro var den som gjorde målet senast på sydkusten mot Bournemouth, och det blev även han som öppnade målskyttet ikväll då han karaktäristiskt knoppar dit bollen på en offensiv frispark.

Efter målet så biter sig Chelsea in i matchen mer med mycket bollinnehav. Det är fortfarande United som hotar mest med några intressanta kontringar men den där jättepressen från den första kvarten tonade bort. Bortalaget kliver fram vid några tillfällen mot slutet av den första halvleken men det blir till slut United som istället gör 2-o genom Anthony Martial som petar dit passningen från Jadon Sancho. Det blev ett väldigt fint avslut på en halvlek som på många sätt säkrade Champions League.

Den andra halvleken började som den första och Bruno Fernandes prickar kryssribban efter bara någon minut. Den chansen var ett tecken för matchens fortsättning då United fortsatte att styra spelet medan Chelsea ibland stack upp och tvingade De Gea till några bra räddningar. Vi skulle till slut få ytterligare belöning för vårat spel då Bruno Fernandes fälls i straffområdet efter att ha skickat upp Wesley Fofana på läktarn med en nästan respektlös tunnel där han därefter enormt kyligt sätter dit 3-o bollen från elva meter. United hinner även göra 4-o efter slarvigt spel från det blåklädda försvaret som ledde till att Marcus Rashford kunde rulla in mål nummer 30 för säsongen. Det blev dock ingen för De Gea ikväll då Joao Felix hann visa lite individuell klass då han driver upp bollen och lågt rullar in ett snyggt meningslöst mål.

Med det så säkrade vi äntligen Champions League spel inför säsongen 2023/24 efter en mycket komfortabel kväll på Old Trafford. Ni hittar kvällens spelarbetyg nedan,

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Gör några bra räddningar på det som Chelsea lyckas trycka mot mål. Hinner inte ut på Joao Felix reducering men den var ganska oåtkomlig.

Aaron Wan-Bissaka: 7,5

Han vinner i princip varje duel och kommer först på varje boll. Tacklingsspelet var ännu en gång mycket bra. Man förvånas ju över att vi fortfarande ryktas till en ny högerback i sommar.

Raphael Varane: 7,5

Lugn och stabil som vanligt. Han och Lindelöf gör ett mycket bra jobb mot Chelsea anfallet.

Victor Lindelöf: 7,5

Ännu en match där Victor Lindelöf gör en ganska felfri insats. Väldigt bra från Västeråsaren.

Luke Shaw: 6,5

Utbytt 46. En tystsam men stabil första halvlek från Luke Shaw idag. Vi får hoppas att bytet inte sker på grund av värre skada.

Casemiro: 8,5

1 mål. Fantastisk tajming och kvalite i nicken som gör 1-o målet, han ligger även bakom 2-0 målet med en mycket fin instickare. Han ligger alltid på gränsen med sitt försvarsspel men ikväll så låg han just på rätt sida i allting. En komplett match från Brassen.

Han gör påpassligt mål mot Chelsea igen. En komplett prestation från vår mittfältsgeneral.

Christian Eriksen: 6,5

Utbytt 70. 1 assist. Fem-stjärnig leverans på frisparken som leder till matchens första mål. Han ser annars ganska trött ut på det där mittfältet nu mot slutet av säsongen.

Bruno Fernandes: 6,5

Utbytt 86. 1 mål. En klassisk kämparinsats från vår Portugisiske ledare. Han visar sin klass i vissa stunder med sitt passningsspel och sätter sin straff kyligt. Ännu en mycket sliten spelare som borde vila inför cupfinalen.

Antony: 6

Utbytt 29. Börjar matchen bra på sin högerkant men får tyvärr bäras ut skadad efter 25 minuters spel. Vi hoppas såklart på det bästa gällande skadan.

Jadon Sancho: 7

1 assist. Visar helt annat självförtroende efter att han flyttas över på högerkanten efter Antonys skada och kunde gjort fler än bara en assist med lite tur. Detta är den Sancho som man vill se mer av.

Anthony Martial: 6

Utbytt 70. 1 mål. Rätt plats när han rullar dit matchens andra mål precis innan halvleken. Däremot så satt inte boll-touchen som den brukar och det blev mycket slarv i sista tredjedelen.

Marcus Rashford: 6,5

Inbytt 29. 1 mål. Spelar med fart när han får tag i bollen men lyckas inte riktigt ta sig in i sina favoritpositioner ikväll. Han får dock göra mål efter lite hjälp från motståndarna och lite kyla i boxen.

Tyrell Malacia: 6,5

Inbytt 46. Bidrog med många bra överlappningar vilket nästan leder till mål. Han sköter även försvarsspelet ganska bra.

Fred: 6

Inbytt 70. Kliver in och bidrar med sin offensiva press och disruptiva spelstil vilket hjälper oss att behålla trycket framåt.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 70. Likt som mot Bournemouth senast så kommer han in med energi men fasnar på försvaret ganska snabbt. Han har dock en boll i ribban och är absolut inte ofarlig.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas

Erik ten Hag: 7,5

Vi kliver in direkt och dominerar matchbilden vilket leder till en tidig ledning mot ett lag som saknar självförtroende. Vi slutar inte att anfalla efter att matchen redan är avgjord vilket alltid är roligt att se. Ännu en välcoachad match från Ten Hag.

Den aggresiva matchplanen fungerar och det blev målkalas som belöning.
Res med oss till Manchester!