Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Fulham
Strunta i tredjeplatsen och ge ungdomarna chansen istället

Då var det dags för säsongens sista ligamatch. Manchester United har redan säkrat en topp fyra-placering men med en vinst slutar man på en tredjeplats. Det borde borde dock inte ha någon vidare betydelse, utan förhoppningsvis får vi se några yngre spelare i morgondagens trupp.

Manchester United

Manchester går alltså in i morgondagens match, egentligen helt utan press. Visst, en tredjeplats ser lite bättre ut än en fjärdeplats, men vem bryr sig? Det viktigaste nu är att ha de viktiga spelarna fräscha och redo för FA-cupfinalen och då får det gå som det går imorgon. 

Personligen så älskar jag matcher som dessa, eftersom att det brukar innebära att vi får se några ungdomsspelare i truppen, och kanske till och med i startelvan. Kanske får vi till och med se någon eller några A-lagsdebuter.

Man kommer tvingas att göra minst en ändring i startelvan då Antony fick bäras ut på bår i vinsten mot Chelsea. Hur länge brassen kommer att vara borta är fortfarande oklart, men Erik ten Hag sa efter torsdagens match att det verkar handla om en allvarlig skada. Även Luke Shaw fick tas av i halvtid och ersattes av Tyrell Malacia, och hur allvarlig hans skada är återstår att se. Kobbie Mainoo skulle i mitt tycke vara ett självklart val från start imorgon, men det verkar som att han tyvärr fortfarande är skadad.

Jag skulle bli oerhört förvånad om morgondagens startelva inte har ett flertal ändringar i sig jämfört med torsdagens elva, och helst hade jag sett en elva med 11 ändringar i. 

Hade Kobbie Mainoo varit frisk hade han i mitt tycke varit en spelare som borde fått speltid imorgon. Dan Gore, som under torsdagens match prisades som årets reservlagsspelare, borde dock vara aktuell. Även Zidane Iqbal bör bara en kandidat för speltid imorgon.

Detta är mer önsketänkande än något annat, men det hade varit kul om Daniel Gore hade fått chansen från start imorgon.

Om man ska försöka sig på att förutspå en startelva så tror jag att den skulle kunna se ut på följande sätt.

Jag tror att David de Gea kommer att vilas, och om Tom Heaton är tillgänglig för spel så känns det som en rimlig lösning. Annars kanske Jack Butland får göra sitt första (och sista) framträdande för klubben.

I backlinjen kommer antagligen en plats ges till Harry Maguire. Vem som startar jämte honom är desto svårare att förutspå, men jag då jag är ett stort fan av Louis Jackson så hade det varit roligt att få se skotten göra sin A-lagsdebut.

Mer troligt är dock att antingen Teden Mengi, Rhys Bennett eller kanske Björn Hardley får spela jämte Maguire. På högerkanten så känns det rimligt att Diogo Dalot får lite speltid, och till vänster skulle vi kunna få se Brandon Williams.

På mittfältet tror jag att Scott McTominay tar en plats, och jämte honom, i en djupare roll hoppas jag på Zidane Iqbal. Om nu Kobbie Mainoo är frisk, så hade jag velat se honom i en mer avancerad roll. Annars tror och hoppas jag på Dan Gore.

Framåt så skulle jag gärna vilja se Facundo Pellistri från start. Även Anthony Elanga känns som en spelare som borde på speltid imorgon, men samtidigt så skulle det vara bra om Alejandro Garnacho fick lite mer speltid inför finalen. På topp hade jag gärna sett Joe Hugill, som isåfall hade gjort sin A-lagsdebut. Dock tror jag att Wout Weghorst får starta istället.

Dock bör det nämnas att Erik ten Hag helst inte roterar sin trupp, och därför hade det inte varit förvånande om holländaren bara gör ett fåtal ändringar i morgondagens startelva. Personligen så tycker jag inte att det finns någon anledning att riskera spelare inför cupfinalen mot City.

Möjlig startelva:

 

 

Fulham

Fulham har redan säkrat tiondeplatsen i ligan, och kan varken klättra eller fall i tabellen. Dock har de chansen att sluta på 55 poäng, vilket skulle vara ett klubbrekord i Premier League. Därför tror jag att Marco Silva kommer att ställa ut en stark elva imorgon. 

Den elvan kommer dock inte innehålla den före detta United-spelaren Andreas Pereira. Även Daniel James är ett frågetecken, och det är även Layvin Kurzawa. Utöver det så är försvararen Tim Ream otillgänglig. 

Med tanke på att matchen har en del betydelse för Fulham så förväntar jag mig att man ställer upp med sin starkaste möjliga elva. 

Det innebär att Bernd Leno förmodligen kommer att stå i mål. Ytterbackarna kommer att vara Tete och Antonee Robinson, med Issa Drop och Tosin Adarabioyo som mittbackar.

På mittfältet borde Joao Palhinha vara given, och jämte honom tror jag att det blir Harrison Reed. Längre fram i planen tror jag att Willian kommer att starta till vänster, och på högersidan skulle jag kunna se Daniel James om man är redo. Annars blir det nog en annan Walesare i Harry Wilson. Mer centralt i banan tror jag på Tom Cairney och framför honom känns Aleksandar Mitrovic given.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Fulham har mött varandra två gånger denna säsong, där United slutade som vinnare båda gånger.

Första mötet var sista matchen innan VM-uppehållet där Alejandro Garnacho avgjorde i matchens sista sekunder. Andra mötet kom i FA-cupen där man tillslut vann med 3-1 efter att Willian och Aleksandar Mitrovic båda blev utvisade.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte förlorat mot Fulham sedan december 2009. Senast man förlorade på hemmaplan var i oktober 2003.
 • Manchester United är det enda lag i ligan som släppt in under tio mål på hemmaplan denna säsong.
 • Man har bara förlorat en ligamatch på hemmaplan denna säsong.

Matchinformation

Manchester United
Fulham
Turnering: Premier League, omgång 38
Tid: Söndagen den 28 maj 2023, 17.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Robert Jones
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Antony (skadad, inget datum)
 • Sabitzer (knä, inget datum)
 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Shaw (skadad, liten chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
V30/4Aston VillaHPL1-0
F4/5BrightonBPL0-1
F7/5West HamBPL0-1
V13/5WolvesHPL2-0
V20/5BournemouthBPL1-0
V25/5ChelseaHPL4-1

Fulham

Skador och avstängningar:

 • Pereira (fot, juli)
 • Ream (arm, juli)
 • Kurzawa (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • James (lår)
FORM
F25/4Aston VillaBPL0-1
F30/4Man CityHPL1-2
F3/5LiverpoolBPL0-1
V8/5LeicesterHPL5-3
V13/5SouthamptonBPL2-0
O20/5C. PalaceHPL2-2

United mot Fulham

Totalt:8854-20-14178-95
Hemma:4234-6-295-34
Premier League:3122-6-370-32
SENASTE MÖTENA
V2021-01-20BPL2-1
O2021-05-18HPL1-1
V2022-11-13BPL2-1
V2023-03-19HFA3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2014-02-09HPL2-2
V2018-12-08HPL4-1
O2021-05-18HPL1-1
V2023-03-19HFA3-1